ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Ostatnie komentarze (panel i podstrona)
Kopciak77
Podstrona i panel ostatnich komentarzy wszystkich dzia?ów portalu do v7 szukam i nic.
Czy istnieje cos takiego do v7?

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 16.11 - 14:21

Edytowane przez Pieka dnia 21.06.2009 20:40:12

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 06:08:43
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
decymka
Przychylam si? do pro?by Smile

nauczycieleprzedszkola.pl
krystian1988
decymka napisa?/a:
Potrzebuj? wtyczki - Ostatnie komentarze na stronie do v7.00.05. Zlec? jej wykonanie. Ch?tnych prosz? o zg?oszenia na PW.

Nie dawaj innym pracy niech ka?dy skorzysta prosz? wtyczka pod v7 w za??czniku. Oczywi?cie wrzucasz do infusion.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 21.06 - 20:37
krystian1988 dodał/a następującą plik:
latest_comments_panel.rar [2.33kB / 1069 Pobrane]

Edytowane przez krystian1988 dnia 21.06.2009 19:38:00
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

bemberg
Bardzo fajny panel! Polecam Smile
Ale mam inne pytanie... Obok napisu "latest Comments" mam graficzk? o nazwie pannel_off. Gdy klikne na ni? panel si? zwija. Ponownie klikam i si? rozwija. Jak wprowadzi? tak zwijanie/rozwijanie do innych paneli?

Bochen
W panelach, gdzie masz opentable zmieniasz sobie na opensidex i closetable(); na closesidex();
Prawdziwy m??czyzna nie je miodu, prawdziwy m??czyzna ?uje pszczo?y!

www.webstudio.sdgp.pl
jantom
Opisane przez bochena rozwi?zanie jest zast?powane przez dodanie paremetrów do funkcji openside - opensidex/closesidex dzia?aj? tylko ze wzgl?du na potrzeb? kompatybilno?ci, ale zostan? ono wkrótce wycofane.
Przyk?ad zwijanego panelu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

http://jantom.info
puszczykos
A móg?by kto? zmodyfikowa? ten panel aby wy?wietla? tylko 5 ostatnich komentarzy z newsów i nic wi?cej?
Edytowane przez Pieka dnia 15.09.2009 14:39:51

Szapko
Z pliku latest_comments_panel.php usu?:

I to:

Apis
Korzystam z rozwi?zania, które wy?wietla ostatnie komentarze na stronie dodatkowej. Mam je jeszcze z v6.x.x i dzia?a bez problemów w v7.

Jak wiemy wersja Fusion7 ma podlinkowany ka?dy komentarz (klikalne #1, #2 itd..). Co trzeba by?oby doda? w kodzie aby w "ostatnich komentarzach" klikalny fragment tekstu prowadzi? wprost do tego komentarza, a nie do pocz?tku tre?ci (newsa, artyku?u itp.)?
Pozdrawiam. Pomog?em? Kliknij "Pomóg?" Wink
---
?egluga ?ródl?dowa wczoraj, dzi?, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
Pieka
Apis napisa?/a:
...Co trzeba by?oby doda? w kodzie aby w "ostatnich komentarzach" klikalny fragment tekstu prowadzi? wprost do tego komentarza, a nie do pocz?tku tre?ci (newsa, artyku?u itp.)?

Edytuj wspomniany panel i zmodyfikuj go, wzorujac sie na ponizszej czesci przeznaczonej dla newsow:

Testowany egzemplarz dzialal prawidlowo.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
simbamat
Pieka napisa?/a:
Edytuj wspomniany panel i zmodyfikuj go, wzorujac sie na ponizszej czesci przeznaczonej dla newsow:

Testowany egzemplarz dzialal prawidlowo.

U mnie przenosi do newsa ale nie do konkretnego komentarza, tylko do tego w panelu xD Co jest nie tak? xD

Jak zrobi?, ?eby nie wy?wietla?o w panelu kodu bbcode?
Wy?wietla np:

a powinno: text text text.
Edytowane przez Pieka dnia 02.11.2009 18:41:33

Apis
Dzi?ki, Pieka. Troszk? zmieni?em we w?asnym kodzie korzystaj?c ze wskazówek i wszystko dzia?a ?wietnie.

http://www.zeglug...page_id=27

Pozostawi?em jedynie bez zmian komentarze w Galerii (klikni?cie w "ostatnich komentarzach" pokazuje nadal fotk?, bo to wyda?o mi si? bardziej logiczne)
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Pieka
Widze, ze strona ladna i ladnie dziala panel, brawo. Odnosnie galerii, masz racje, lepiej jak zjecie jest celem.
Mysle, ze byloby dobrze zalaczyc do posta wyzej, tak poprawiony panel Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Apis
Pieka napisa?/a:
Mysle, ze byloby dobrze zalaczyc do posta wyzej, tak poprawiony panel :)

Tu mam k?opot - poniewa? moja dodatkowa strona ostatnich komentarzy oparta jest o inny panel "ostatnich komentarzy" - pochodz?cy jeszcze z wersji 6.x.x. Wtyczki te ró?ni? si? troch? i trzeba by?oby opracowa? rozwi?zanie od podstaw na bazie nowszej wersji. Moja mo?e nie zadzia?a? prawid?owo u kogo?, kto nie aktualizowa? bazy z v6 na v7 i nie ma "moich" tabel. Spróbuj? popracowa? i dodam, ale musz? zainstalowa? jaki? testowy serwis aby móc sprawdzi? dzia?anie.

Podpowiem jednak, ?e ja w swoim rozwi?zaniu umie?ci?em kod panela ostatnich komentarzy w stronie dodatkowej mi?dzy znacznikami <?php ... ?> i uzupe?ni?em o tak samo umieszczony kod panela najaktywniej komentuj?cych.

Obecnie - zgodnie z sugesti? Pieki - przerobi?em jedynie linie odpowiedzialne za linki poszczególnych komentarzy. Dzia?a ?wietnie wi?c post?puj?c podobnie z now? wersj? osi?gnie si? zapewne podobny efekt. Jedynie na wzór mog? pokaza? kod mojej dodatkowej strony z "wklejonymi panelami".

Dodane:
Niestety - wersja zamieszczona wy?ej przez @krystian1988 nie chcia?a u mnie prawid?owo dzia?a? nawet na dziewiczym serwisie. Proponuj? wi?c podrasowan? nieco przeze mnie inn?, sprawdzon? i dzia?aj?c? na v7 wersj?, do której doda?em polskie locale i wnios?em zmiany powoduj?ce po klikni?ciu w link przeniesienie wprost do tre?ci komentarza (za wyj?tkiem galerii o czym pisa?em wy?ej). Równie? zamieszczony wy?ej kod strony dodatkowej jest do wykorzystania z t? wersj?.
Apis dodał/a następującą plik:
v7_last_comments_panel.rar [3.64kB / 957 Pobrane]

Edytowane przez Apis dnia 02.11.2009 21:16:52
---

www.zegluga-rzeczna.pl
simbamat
W dodatkowej stronie dzia?a... ale w panelu nie... tak jak pisa?em wy?ej:

U mnie przenosi do newsa ale nie do konkretnego komentarza, tylko do tego w panelu xD Co jest nie tak? xD

Wie kto? jak to rozwi?za??

Apis
Spróbuj tego co zapoda?em wy?ej. To inny panel i ma inn? nazw?. Kod mojej strony dodatkowej mo?na tak?e wykorzysta? do tej wersji.
Edytowane przez Apis dnia 02.11.2009 21:17:19
---

www.zegluga-rzeczna.pl
simbamat
Apis napisa?/a:
Spróbuj tego co zapoda?em wy?ej. To inny panel i ma inn? nazw?. Kod mojej strony dodatkowej mo?na tak?e wykorzysta? do tej wersji.

To samo... ;/

Apis
Faktycznie nie przenosi prawid?owo ale to chyba dlatego, ?e panel jest zwykle ni?ej ni? komentarz który ma si? wy?wietli? no i panel boczny pozostaje widoczny. Podstrona z komentarzami po wybraniu linka znika na rzecz newsa, artyku?u, galerii itd.

Zrezygnuj z panela na rzecz strony z komentarzami. Moim zdaniem to lepsze rozwi?zanie, bo w panelu ci??ko zmie?ci? wi?cej ni? trzy - cztery wyrazy w linii przez co komentarz jest niezrozumia?y.

Nawiasem mówi?c w pliku który do??czy?em limit znaków jest ustawiony dla podstrony. Dla panela trzeba go zmniejszy? znacznie (wzoruj?c si? na cz??ci dotycz?cej galerii). Mo?na te? zmieni? liczb? wy?wietlanych linków (jest 10 dla ka?dej kategorii).
Edytowane przez Apis dnia 02.11.2009 22:38:14
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Pieka
Wystarczy, ze ustawi panel na srodku, tylko na glownej stronie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
simbamat
OK, jak nie idzie to szkoda :(

A z tym da si? co? zrobi??

Jak zrobi?, ?eby nie wy?wietla?o w panelu kodu bbcode?
Wy?wietla np:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

a powinno: text text text.

moja strona to: www.solarnia.pl, zobaczcie jak to wygl?da i o co mi chodzi ;) thx
Edytowane przez simbamat dnia 03.11.2009 15:55:35

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl