ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Tabela pi?karska
piotrek1231
Witam.
Temat tabeli pi?karskiej to problem dotycz?cy wielu administratorów stron o tre?ci pi?karskiej. Nie istnieje, jeszcze ?adna wtyczka, która podlicza?aby i generowa?a tabel?.
W za za??czniku dodaj? opracowany Office Excel arkusz, dzi?ki któremu znacznie u?atwiona zostaje praca przy opracowywaniu tabeli. Po wpisaniu wyniku mecz podliczane zostaj? punkty, ilo?? mecz,y bramki zdobyte, stracone, ilo?? zwyci?stw, remisów i pora?ek.
[Oczywi?cie arkusz jest po cz??ci uzupe?niony danymi dotycz?cymi tabeli, która jest potrzebna dla mojej strony]

Ciekawym rozwi?zaniem by?aby wtyczka podobna do tego arkuszu, ale która zarz?dzana by?aby z profilu administratora.

Wykonanie tej wtyczki, napewno cieszy?oby si? sporym powodzeniem.Niestety ja nie potrafi? tego zrobi?. Czy jest kto?, kto potrafi?by to zrobi???
Edytowane przez piotrek1231 dnia 09.11.2008 22:13:28

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 23:20:28
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
kefirek
Nie mog? otworzy? tego za??cznika mam za starego ofica 2003.
W panelu admina musia?a by by? opcja tworzenia dru?yn potem na podstawie tych dru?yn wybiera?o by si? mecze. Przy tworzeniu dru?yn wybiera?o by si? w jakiej gra lidze. W bazie danych musia?y by by? tabele z druzami, z nadchodz?cymi meczami, rozegranymi, wynikami,
Pó?niej na podstawie tabeli wyniki robi? by si? tabele o dru?ynie z informacjami ile goli pkt rozegranych mecz przegranych itp. To taka moja koncepcja

piotrek1231
Tak w?a?nie o co? takiego chodzi. Zapisze jako starsz? wersj? t? tabel? i zobaczysz jak ja to rozwi?za?em.
Na pocz?tku trzebaby?oby wprowadzi? dru?yny, pó?niej ustalic terminarz kto z kim gra, i uzupe?nia? wyniki ka?dej kolejki po ka?dym meczu. Z terminarzu wyci?gane by?by wyniki i na ich podstawie liczona tabla. Tak w skrócie wg. Mnie.
Edytowane przez piotrek1231 dnia 22.11.2008 22:11:25

shaiboos
Nie mo?na zapomnie? o sytuacjach wyj?tkowych acz ca?kiem cz?stych ostatnio, czyli ró?nego rodzaju kary punktowe itp. czyli od dorobku punktowego odejmujemy ile? tam punktów, a pod tabel? informacja i? taki i taki klub ma np. -5 pkt za co? tam - tak jak na 90minut.pl

www.bialo-zieloni.pl
kefirek
Ta wtyczka ma by? na v6 czy v7?

piotrek1231
Na v6.
Edytowane przez Pieka dnia 22.06.2009 14:21:42

kefirek
Na v6 nie op?aca si? ju? robi?

piotrek1231
No tak, ale aktualizacja w moim przypadku staje si? wr?cz niemo?liwa, gdy? mam bardzo, bardzo zmodyfikowany praktycznie ka?dy plik Frown

My?a?em, ?e b?dzie to mo?liweFrown

shaiboos
Skoro uda?o Ci si? zmodyfikowa? tyle plików to zmodyfikujesz sobie i wtyczk?, tak ?eby dzia?a?a pod v6 Smile
Edytowane przez shaiboos dnia 11.11.2008 08:10:51

www.bialo-zieloni.pl
piotrek1231
Tylko, ?e jak narazie to nie ma nawet na v7

kefirek
Na chwile obecn? zrobi?em wtyczk? na v7 gdzie mo?na dodawa? dru?yny ligi nadchodz?ce mecze potem gdy mecz jest rozegrany to wpisuje si? wynik w panelu admina. Wszystko pokazuje si? w panelu na stronie który mo?na w??czy? w panelu admina oraz zrobi?em statyki dru?yn po klikni?ciu na dru?yn?. Jestem w trakcie robienia ogólnych statystyk (ranking dru?yn) oraz ranking lig itp.
Instalacja jak normalna wtyczka.
Mile wdzianie propozycje jakie mog?y by si? znale?? w modzie.
Edytowane przez kefirek dnia 14.01.2012 16:44:18

piotrek1231
Ciekawie si? zapowiada, ale gdzie mo?na dodawa? wyniki?Po dodaniu nast?pnego meczu pisze "Dru?yna zosta?a poprawnie dodana". Nie ma g?ównej tabeli, czyli tej która zlicza punkty dru?yn.

Prosz? nie my?le?, ?e jestem wybredny, chc? poprostu pomóc dopracowa? wtyczk?

kefirek
piotrek1231 napisa?/a:
Ciekawie si? zapowiada, ale gdzie mo?na dodawa? wyniki?Po dodaniu nast?pnego meczu pisze "Dru?yna zosta?a poprawnie dodana". Nie ma g?ównej tabeli, czyli tej która zlicza punkty dru?yn.

Masz zak?adke rozegrane mecz i tam masz mecze które sie ju? odby?y i jest odno?nik wpisz wynik klikasz i wpisujesz wynik meczu.

Prosz? nie my?le?, ?e jestem wybredny, chc? poprostu pomóc dopracowa? wtyczk?

Poza tym i wi?cej pomys?ów co do dzia?alna tym wtyczka b?dzie lepsza.
Edytowane przez Pieka dnia 22.06.2009 14:22:25

piotrek1231
Tylko problem w tym, ?e nie mam takiej opcji jak wpisz wynik.
Wogóle mi nie pokazuje rozegranych meczy

Moje pomys?y wygl?daj? tak. Ka?da dru?yna mia?aby swój profil, gdzie w panelu admina dodawa?oby si? herb, i by?yby podstawowe informacje o niej tj. rok za?orzenia, stadion itp. I np. po klikni?ciu na zspó? pokazywa?yby si? te informacje+statystyka ich meczy.
Ponad to ka?da tabela powinna by? kolorowa tzn. na kolorowo zaznaczone miejsca premiowane spadkiem i awansem to ustalaoby sie przy tworzeniu ligi.
Powinno te? by? co? takiego jak moja dru?yna, a jej nazwa by?aby pogrubiona.
Terminarz te? mo?naby?oby wykorzysta?. Np. Te mecze, które ustalimy mog?yby si? wy?wietla? w linku np.mojastrona.pl/infusions/tabel..../terminarz.
Ciekawym pomys?em by?oby te? nast?pny i poprzedni mecz. By?by to panel, który sam generowa?by po wpisaniu daty kolejny i poprzedni mecz'mojej druzyny' i wyswietla? herb pomnniejszony tych druzyn. co? takiego http://www.rksgar...

Strasznie namiesza?em i du?o tego, ale to wszystko uatrakcyjni wtyczk?
Edytowane przez piotrek1231 dnia 11.11.2008 21:49:06

kefirek
Jak dodajesz nadchodz?cy mecz to wybierz aktualn? dat? lub starsz? od tej co teraz jest a zobaczysz ze si? da wpisa? wynik

piotrek1231
Ok. Dzia?a, tylko d?ugo trzeba czeka? zanim si? poka?e mimo daty wstecznej lub aktualnej.

Jest te?jeden problem. G?ównym zadaniem tej wtyczki mia?o by? obliczanie tabeli. A wi?c po uzupe?nieniu wynikow powinna by? generowana tabela. Jak wybieram w zarz?dzanie panelami "tabele pilkarska' to zamiast tabeli pakazuj? mi si? nadchodz?ce i rozegrane mecze a nie tabela
Edytowane przez piotrek1231 dnia 12.11.2008 15:18:57

kefirek
piotrek1231 napisa?/a:
Ok. Dzia?a, tylko d?ugo trzeba czeka? zanim si? poka?e mimo daty wstecznej lub aktualnej.

Jest te?jeden problem. G?ównym zadaniem tej wtyczki mia?o by? obliczanie tabeli. A wi?c po uzupe?nieniu wynikow powinna by? generowana tabela. Jak wybieram w zarz?dzanie panelami "tabele pilkarska' to zamiast tabeli pakazuj? mi si? nadchodz?ce i rozegrane mecze a nie tabela

Wklej sobie taki kod w panel i b?dziesz mia? tabelk? uporz?dkowan? od najwi?kszej liczby pkt dru?yny
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Nie znam si? na pi?ce i nie wiem jak mam wygl?d panel admina zrobi?em tak jak jest bo mia?o by? ?e wpisywa?o si? nadchodz?ce mecze potem gdy data tego meczu by?a by mniejsza od aktualnej daty w zak?adce rozegrane mecze pojawia? by si? tenn mecz by wpisa? wynik i po wpisaniu dane s? zapisywane w tabeli w bazie danych w postaci
druzyna_id | pkt | zdobyte_bramki | Stracone bramki | Przeciwnik_id | data
1 0 0 2 1 1225739940
1 1 3 3 1 1225739940
1 1 3 3 1 1225739940
1 3 4 2 2 1225740240
2 0 2 4 1 1225740240
1 3 3 1 1 1225826340
1 0 1 3 1 1225826340

I na podstawie tej tabeli tworzy?o by si? tabele czyli np. taki kod panelu jak ci poda?em wy?ej gdzie dro?yny s? uporz?dkowane w tabeli wed?ug pkt ( ogólnie ) gdy by si? chcia?o np. z poszczególnych lig to by si? wyci?ga?o podzapytaniem dru?yny

Nie znam si? na pi?ce i skoro mówisz ?e jest ?le to nie robie tej wtyczki nie mam innego pomys?u na jej zrobienie.
Edytowane przez kefirek dnia 12.11.2008 17:40:31

BlockeR
Kefirek zobacz tu: http://skradrobin... . O takie co? si? wszystkim rozchodzi. Taka tabela jest idealna. DO tego na pierwszej stronie jest w wersji mini. Do tego w?a?nie jeszcze s? potrzebne rezultaty i takie statystyki. Wiem, ?e to ci??ko jest napisa? ?eby wszystko by?o jak nale?y. Zale?y mi na takiej wtyczce. Czekam na odpowied?

kefirek
BlockeR napisa?/a:
Kefirek zobacz tu: http://skradrobin... . O takie co? si? wszystkim rozchodzi. Taka tabela jest idealna.

Zrobienie takiej tabeli nie stanowi problemu

DO tego na pierwszej stronie jest w wersji mini.

Takiej tabeli zrobienie tym bardziej nie stanowi problemu. Problem w tym ?e nie wiem jak ma wygl?da? panel admina. Najlepiej jakby kto? pokaza? na jakim? rys lub przyk?adzie.

piotrek1231
O ile dobrze pami?tam to wysy?a?em Ci instrukcj? jak to ma wygl?da?

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl