Zobacz temat
|
Licencja php fusion a reklamy ?
|
|
| przemek89k |
Dodany dnia 17.10.2008 20:00:04
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 1 Data rejestracji: 17.10.2008 19:52 |
Witam. Mam takie ma?e pytanko. Czy Licencja Php fusion pozwala aby czerpa? zyski z reklam na w?asnej stronie. Chodzi mi o darmow? wersj? php fusion , chcia?bym tam zainstalowa? p?atne reklamy google adsense na swojej stronie. I tak si? zastanawiam czy to nie b?dzie wykrozystanie komercyjne a co za tym idzie - nie zgodne z licencj?. Czy starsza wersja php fusion v6 - zezwala na takie co? ? A mo?e nowsza v7.0 te? pozwala ? Wiem tylko ?e mog? w wersji 6.0 modyfikowa? stopk? , czego nie ma w wersji 7 (tam musz? zostawi? j? nie zmienion? ) PS: Czy w przypadku instalacji dodatkowych themów (skórek) mog? straci? licencje na wy?wietlanie p?atnych reklam na stronie ? (tzn. reklam google adsense) |
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 24.10.2025 13:36:30
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| jantom |
Dodany dnia 17.10.2008 21:10:07
|
|
Weteran ![]() Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Licencje PHP-Fusion 6 i 7 nale?? do tzw. wolnych licencji. One nie zabraniaj? czerpa? zysków z samych programów, a maj? chroni? ich autora oraz kod, by nikt go nie zamkn??. Zatem masz jak najbardziej prawo do dzia?alno?ci zarobkowej opartej na stronie www dzia?aj?cej na silniku PHP-Fusion. Co do skórek - nie mo?na tego wykluczy?. Mo?e si? zdarzy?, ?e skórka b?dzie bezp?atna tylko do celów niekomercyjnych, b?d? niektóre pliki w niej znajduj?ce si? b?d? zezwala?y na takowe u?ycie - wszystkie informacje znajdziesz w samych skórkach. |
|
|
|
| Przejdź do forum: |

)