ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Ksi?ga Go?ci v4.08 PL (Guestbook v4.08 PL)
Pieka
W za??czniku znajdziecie Guestbook v4.08 PL. Paczka zawiera polskie pliki j?zykowe w standardzie iso-8859-2 oraz utf-8. W najbli?szym czasie, po wzbogaceniu w readme znajdzie si? równie? w Laboratorium.
Pieka dodał/a następującą plik:
v7-guestbook_v4_08_pl.zip [105.01kB / 786 Pobrane]

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 08:57:55
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
LAbUdZiN
Mo?na zrobi? tak aby we wpisie by? pokazany avatar u?ytkownika zarejestrowanego, tego którego nie ma domy?lny avatar równie? dla go?cia domy?lny?
Edytowane przez Pieka dnia 10.10.2008 19:35:45

www.takgramy.pl
khaman
Fajna ksi?ga, ale albo nie rozpoznaje u mnie kodowania albo co? mam nie tak po ugradzie na wersje 7, bo mam zamiast polskich liter krzaczkiFrown.
Help Shock
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

Pieka
ISO-8859-2: http://pieka.unl....t_book.php
UTF-8: http://v7.fusion....t_book.php
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
khaman
Nie no, wierz?, ?e dzia?a, ale zastanawiam si? nad przyczyn? tego, ?e u mnie nie dzia?a tak do ko?ca.

Zastanawia mnie bo w bazie wi?kszo?? tabeli ma kodowanie latin1_swedish_ci a niektóre latin2_bin (mi?dzy innymi guestbook) Frown.
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

Pieka
khaman napisa?/a:
..Zastanawia mnie bo w bazie wi?kszo?? tabeli ma kodowanie latin1_swedish_ci a niektóre latin2_bin (mi?dzy innymi guestbook) Frown.

I zapewne tam gdzie jest latin2 masz teraz krzaki? Nie mieszales w bazie? Zamien latin2 na latin1_swedish_ci.
Wejdz przy okazji w Operacje i sprawdz jakie masz domyslne kodowanie tabel i jesli latin2 to zmien na w/w latin1.
Edytowane przez Pieka dnia 20.11.2008 22:31:57
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
khaman
Nie miesza?em Smile Baza ?wie?o po upgradzie na v7. Tak, wsz?dzie by?o latin2_bin. Pomog?o r?czne poprzestawianie wszystkiego na latin1_swedish_ci. Dzi?ki Smile.
Edytowane przez khaman dnia 21.11.2008 08:39:24

Pieka
khaman napisa?/a:
..Pomog?o r?czne poprzestawianie wszystkiego na latin1_swedish_ci. Dzi?ki Smile.

Ok, ale pisalem tez abys sprawdzil ustawienia bazy, czasami sa bledne, nie pytaj dlaczego.. Zrobiles to?
Edytowane przez Pieka dnia 21.11.2008 08:52:03
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
khaman
Tak. W operacjach na tej bazie by?o latin2_bin - zmieni?em.
A na localhost wygl?da to tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pieka
Kodowanie jest ok. Widze, ze nie masz starych wpisow i informujesz swoich uzytkownikow, ze je "wcielo", a to nie jest prawda, wystarczy wykonac import. Nie doczytales i nie przejrzales, czy wykonales i nie wyszlo? Szczerze Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
khaman
Wcze?niejsza ksi?g? mia?em inn? ksi?g? (?ebym to pami?ta? któr? Frown)i moja wiedza, jak to zaimportowa? niestety jest zbyt ma?a.

EDYCJA:

Ups... da?o si? po prostu na pa?? klikaj?c "import" <wstyd_mode_on>
Edytowane przez khaman dnia 21.11.2008 09:07:12

portal24dk
A ja mam taki b??d gdy zmieniam ustawienia w ksi?dze go?ci
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

I co z tym zrobi??
Edytowane przez Pieka dnia 22.02.2009 21:05:58

http://www.netpiko.com/
Pieka
portal24dk napisa?/a:
A ja mam taki b??d gdy zmieniam ustawienia w ksi?dze go?ci...
I co z tym zrobi??

Przeczytac: http://www.php-fu...ost_113784
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
portal24dk
Dzia?a znakomicie :)

A to co doradzi?e? w tamtym temacie, cytuj?:
Najzwyklejsze braki w pliku j?zyka. Zapewne umkn??o podczas t?umaczenia/uzupe?niania.
Edytuj plik Polish.php lub Polish-utf8.php z katalogu wtyczki i wstaw poni?sze linie:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Edytowane przez Pieka dnia 22.02.2009 21:26:47

http://www.netpiko.com/
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl