Zobacz temat
|
Tworzenie katalogów a safe_mode
|
|
| Czytacz |
Dodany dnia 25.09.2008 14:35:42
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 33 Data rejestracji: 18.04.2008 12:33 |
W poprzedniej wersji PHP-Fusion mia?em problem z tworzeniem si? katalogów w galerii. Pliki dodawane do galerii lecia?y to jednego i tego samego katalogu niezale?nie od albumu czy tego, ?e s? miniaturk?. Przyczyn? takiej sytuacji mia? by? w??czony safe_mode. Przyj??em ten fakt z pokor? i znalaz?em galeri?, w której mog?em za??cza? pliki wys?ane przez ftp (coppermine). Ca?kiem niedawno uzna?em ?e coppermine jest zbyt rozbudowany jak na moje potrzeby i znalaz?em sobie niejakiego ploggera. Pobawi?em si? nim troch? ?eby sprawdzi? jakie daje mi mo?liwo?ci i... si? zdziwi?em. Okaza?o si?, ?e nowe galerie które tworz? dostaj? w?asny folder. Ka?dy o nazwie albumu, z odpowiednimi zdj?ciami w ?rodku. Wynika z tego, ?e MO?NA tworzy? katalogi mimo w??czonego safe_mode. Dlaczego to nie dzia?a?o w poprzednim PF, w V7 zreszt? te? - nie wiem. By? mo?e co? wspólnego z tym ma fakt, ?e w katalogu galerii znajduje si? plik .htaccess? Mo?e warto zg??bi? si? w kod Ploggera i zobaczy?, jak to u nich jest rozwi?zane, a nast?pnie zastosowa? ten sam mechanizm w PF? Ja niestety w php jestem laikiem, wi?c sam niewiele uczyni?. PW od moderatora:
|
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 24.10.2025 04:13:28
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| Przejdź do forum: |