ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,350
Najnowszy użytkownik: Zbigniew@

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

krystian1988
04.04.2021 00:00:00
Dobrego jajka Smile

krystian1988
31.03.2021 10:34:14
Witam wszystkich Grin po Covidzie Smile Widzę że wszyscy cali Grin

JazOOn
17.03.2021 21:11:39
Nic mi nie gadajta o staruszkach... w tym roku mi 40stka stuka Grin

MajsterBieda
28.02.2021 00:54:28
No wesołe wesołe! Grin Grin

hoopak
24.02.2021 19:43:03
Wesołe jest życie staruszka Grin

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Brak pliku subheader i wstawienie bannera flash w v7
iflis
Próbuje ustawic logo we flash tak jak to bylo tu wszędzie opisane za pomocą edycji pliku subheader. Czy w wersji 7 jest ten plik potrzebny bo edytuje na rozne sposoby i nie widze zmian. W paczce 7 tego pliku nie ma.
Edytowane przez Pieka dnia 25.09.2008 10:45:07
 
Pieka
W v7 nie potrzebujesz wstawiac kodu do pliku, wystarczy skorzystac z wbudowanej funkcjonalnosci i wstawic sam kod: PA => Zarządzanie stroną => Banery. Polecam pole nr2 jesli ma to byc dodatkowy banner.

Zapamietajcie sobie, ze w v7 nie ma pliku subheader.php i jakiekolwiek odwolania do niego swiadcza o starych plikach.
Edytowane przez Pieka dnia 16.09.2008 18:19:43
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
iflis
Probowałam za pomocą tego baneru ale wtedy banner swf umieszczony jest u góry nad newsami a nie nad strona w logo.
 
bartek124
Nie rozumiem, to gdzie Ty go chcesz umieścić?
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
iflis
Na samej gorze strony tam gdzie daje sie logo.
 
Pieka
iflis napisał/a:
Probowałam za pomocą tego baneru ale wtedy banner swf umieszczony jest u góry nad newsami a nie nad strona w logo.

Jesli przerabiales wlasnorecznie skorke, to i tak moze byc. Jest tez kilka skorek, ktore nie maja do konca poprawnie zaimplementowanej funkcji wyswietlania bannerow, szczegolnie tureckie. Podaj prosze nazwe uzytej skorki.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
iflis
Bawiłam się na Ankaraspor to chyba jest turecka - teraz próbuje przestawic na EvoBlue. Tam tez to mi nie działało tak jak chcialam.
 
Pieka
Jak juz wczesniej pisalem, musisz przerobic plik theme.php lub wstawic do niego zamiast pliku bannera swoj kod flash.

Edit: W przypadku skorki Ankaraspor V7 edytuj plik theme.php, znajdz (linia ~21):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i zamien na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

W ten sposob uzyskasz mozliwosc wstawiania kodow z poziomu PA, jak to opisalem wczesniej.
Swoj banner flash (nie ma znaczenia jaki, poniewaz wstawiasz kod) wstawiasz do pola nr1, o ile ma byc glownym lub do pola nr2 jesli jako drugi, dodatkowy np. reklama. Pierwsze pole zastepuje domyslny, drugie wyswietla dodatkowy.

Edit: Mozna tez dodac wyswietlanie bannerow zostawiajac standardowe tlo header:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 30.10.2008 21:24:42
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
biki
Ja mam skórke SmartBlue i nie moge tam wstawić loga za pomocą Bannerów.
Co mam zrobić?

Pomocy.
 
Pieka
biki napisał/a:
Ja mam skórke SmartBlue i nie moge tam wstawić loga za pomocą Bannerów.
Co mam zrobić?

To samo co wyzej, czyli zamienic obecne pole bannera na standardowe w v7. Opisalem to przeciez.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
biki
Hmmm.
Nie rozumiem mam podmienic te linijki??
Ja już próbowałem z pola 1 "bannery" dodać logo lecz to nie działa
 
Pieka
W przypadku skorki SmartBlue, masz edytowac plik theme.php, znalezc (linie ~42-44):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i zamienic na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

W ten sposob dodajesz mozliwosc wstawienia z poziomu PA dowolnego kodu, czy pliku bannera.
Edytowane przez Pieka dnia 25.09.2008 21:29:45
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
aniadp
A gdzie dokładnie umieścić ten baner jako plik *swf (chodzi mi o katalog, w który mam go wrzucić)?
 
Pieka
aniadp napisał/a:
A gdzie dokładnie umieścić ten baner jako plik *swf (chodzi mi o katalog, w który mam go wrzucić)?

Nie ma znaczenia, wazne, zebys pozniej podala wlasciwa sciezke do tego pliku.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
aniadp
Może to trochę irytujące, ale w którym dokładnie miejscu mam to wpisać? Dziękuję za odpowiedź. Czy moge liczyć na przykład?
 
Pieka
aniadp napisał/a:
Może to trochę irytujące, ale w którym dokładnie miejscu mam to wpisać? Dziękuję za odpowiedź. Czy moge liczyć na przykład?

Przeciez juz raz podawalem w tym temacie, a dokladnie w tym poscie. Masz tam wstawic kod bannera swf, a nie sam plik. Poczytaj na temat wstawiania plikow swf nim to zrobisz.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
MariuszZ
Witam, jak wstawic banner animacyjny w skorce Womanbird ?
 
Pieka
MariuszZ napisał/a:
Witam, jak wstawic banner animacyjny w skorce Womanbird ?

Co to jest "banner animacyjny"? Pierwszy raz slysze takie okreslenie, a zyje juz jakis czas na tym swiecie.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
MariuszZ
Chodzi oczywiscie o baner Flashowy .swf Prosze o pomoc!
Edytowane przez ICEK dnia 26.10.2008 17:44:06
 
Pieka
MariuszZ napisał/a:
Chodzi oczywiscie o baner Flashowy .swf Prosze o pomoc!

Wszystko zostalo opisane w tym temacie. Zamiast drzec sie "Pomocy" zacznij czytac i przyswajac wiadomosci zawarte na forum tego tematu/Supportu. Nikt nie bedzie tego wyjasnial dziesiatki razy, to nie chat.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl