ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,365
Najnowszy użytkownik: kgproject

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

MajsterBieda
06.08.2022 22:52:43
Cool

jacho
01.08.2022 19:04:03
Mnie też, długo nie było, oj długo.

sonar
20.06.2022 01:54:30
Boże, jak mnie tu długo nie było Smile

khaman
19.06.2022 20:53:38
Pieka ty uważaj, jeszcze się tu zadomowisz Smile

Pieka
19.06.2022 15:01:24
Wink

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Konwerter bazy eXtreme-Fusion -> PHP-Fusion v7.00
bartek124
Witka.

Widziałem że Seba0p czymś zarzucił, nie wiem czy lepsze czy gorsze, akurat w tym momencie skończyłem swoje wiec daje.

Działa raczej na wszystkich wersjach EF i na PHP-F v7, ale przystosowane jest do wersji v7.00.2

Jak konwertować?

1. Instalujemy jako infusion na eXtreme-Fusion 4.11. Instrukcji instalacji infusionów nie będę pisał...
2. Odpalamy infusiona w Panel Administracyjny -> Konwerter bazy EF IV -> PHPF v7
3. Klikamy button Przejdź do kroku pierwszego. W następnych krokach do drugiego, trzeciego itd.

Uwagi:
1. Jeśli w którykolwiek z kroków wystąpi jakikolwiek błąd, piszemy to tutaj, w tym temacie.
2. Gdzieś od kroku 3 strona zacznie sypać błędami, ale nie będzie niedostępna. To normalne zachowanie po usunięciu pewnych pól w tabeli.
3. Konwerter testowałem na czystym EF IV wypełnionym jedynie treścią. Jeśli masz jakieś modyfikacje, musisz je PO konwersji samodzielnie przystosować.

Nie odpowiadam za jakiekolwiek szkody wyrządzone użytkowaniem wtyczki!

Przed konwersją bezwzględnie wykonaj kopię bazy danych i plików!

Jak już pisałem, wszelkie błędy, propozycje itp pisać tutaj, no chyba, że skorzystacie z cacka Seba0p Wink.

Changelog:
0.2 - dodane wyświetlanie błędów MySQL w panelu oraz poprawienie paru mniejszych bugów, przystosowanie do wersji v7.00.2
0.1 - pierwsza wersja Wink

Pozdro!
bartek124 dodał/a następującą plik:
extreme_fusion_converter_02.zip [9.6kB / 775 Pobrane]

Edytowane przez bartek124 dnia 26.11.2008 21:27:21
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
DJPromo
Testowane na czystej Instalce EF 4.11

Krok Drugi
Wywaliło:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Reszta Oki.

Po wgraniu plików PF7 wywaliło błędy :(

Można to zobaczyć u mnie na Localu:

http://87.99.39.5...n/news.php
Edytowane przez szymon dnia 04.09.2008 18:33:39
Pomogłem Kliknij Pomógł
Życie to chwila zbyt krótka aby móc .... Życie to chwila / trzeba patrzeć i podziwiać Smiledjpromo6.jpg
 
Grzes
Nadpisz locale/Polish/global.php nowym z v7
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif
 
DJPromo
Komunikaty jakie wali rozumiem, wiec 3 razy dla pewności wgrywałem pliki z PF 7 i dalej to samo :/

Jakieś pomysły?
Edytowane przez szymon dnia 04.09.2008 18:33:56
Pomogłem Kliknij Pomógł
Życie to chwila zbyt krótka aby móc .... Życie to chwila / trzeba patrzeć i podziwiać Smiledjpromo6.jpg
 
Grzes
Brakuje Ci locali... A przynajmniej masz w nich namieszane:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 04.06.2010 21:30:29
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif
 
bartek124
Nie, bo wgrał locale Polish-utf8, a EP korzystało z Polish...

Co do massages_options, u góry, nad panelem nic się nie pokazało?
Edytowane przez bartek124 dnia 04.09.2008 18:09:15
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
DJPromo
Oki Grześ znalazłem w czym był błąd Grin Locale miałem jako Polish-utf8 zamiast Polish Smile

Strona śmiga po za kodowaniem teraz sypie krzakami.
Edytowane przez szymon dnia 04.09.2008 18:35:16
Pomogłem Kliknij Pomógł
Życie to chwila zbyt krótka aby móc .... Życie to chwila / trzeba patrzeć i podziwiać Smiledjpromo6.jpg
 
Grzes
No to zbiegliście się z postami Wink Wrzuć locale iso a nie utf. EP korzystało z iso.
Innym wyjściem jest konwersja bazy do utf-8.
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif
 
DJPromo
Grześ Śmiga kodowanie ja popełniłem błąd podczas kopiowania ;)

Działa Pięknie Konwerter Można przechodzi z EF na > PF7 bez obaw


Bartek co do
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


To nic nie wywaliło tylko to co ci wcześniej podałem ;)
Edytowane przez DJPromo dnia 04.09.2008 18:33:32
Pomogłem Kliknij Pomógł
Życie to chwila zbyt krótka aby móc .... Życie to chwila / trzeba patrzeć i podziwiać Smiledjpromo6.jpg
 
bartek124
Hmm, dziwne, bardzo.

Ten Twój localhost to jaki jest?
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
DJPromo
Skromny Krasnal 2.7 Smile





Pomogłem Kliknij Pomógł
Życie to chwila zbyt krótka aby móc .... Życie to chwila / trzeba patrzeć i podziwiać Smiledjpromo6.jpg
 
Seba0p
Przecież on jest stary jak świat. Ja polecam VertrigoServ.
 
http://seba0p.pl
bartek124
Instalnij coś innego, jedziesz na bardzo starej wersji mysqla, praktycznie już nieużywanej, więc się nie dziw, że coś może nie działać Wink.

Ja testowałem na wersji 5.0.45. Ty masz bodajże: 3.23.58 (dzieki Grzes).
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
domi17
Modyfikacja tabeli ep_forums: Błąd!
 
bartek124
Miałeś coś modyfikowanego w tej tabeli? Masz kopie bazy? Pokaż zrzut struktury bazy.

Nad panelem nie pojawił się żaden błąd?
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
domi17
www.nfszone.eu/ep... tabela

na forum wywala mi błąd
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

 
tymek88
Mam pewien problem z większością paneli..

Przed przerobieniem bazy strona wyglądała tak:

images28.fotosik.pl/286/a5d071604e5951c3m.jpg

Po przerobieniu wygląda tak:

images49.fotosik.pl/21/d66a4a3dbc718abdm.jpg
 
Pieka
Nie nadpisales wszystkich plikow, wiec czego sie spodziewasz?
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
tymek88
No własnie że nadpisałem ;>

Zrobiłem jeszce potem tak:
Wgrałem czysty fusion7 i do niego załadowałem tę przerobiąną bezę i efekt był taki sam (nie było np obrazków, które były po nadpisaniu plików wczesniej, ale błędy były te same):

images26.fotosik.pl/286/ae248f854e8c9005m.jpg

Dodatkowo kiedy otworzyłem strone w IE- strona się rozjechała (poprzednio otwierałem w operze)

images41.fotosik.pl/21/b0f7d7461b82c3f8m.jpg
 
Pieka
Chlopie, przeciez na gorze strony wali Ci bledami zwiazanymi wlasnie z plikami. Nie widzisz, czy udajesz?
Nadpisz wszystkie nie zmieniajac przy okazji pierwszych liter plikow i katalogow. Koniec, kropka.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl