ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Ajax Photo Panel 1.1
Konto ukryte
Witam,
do zaprezentowania mam panel wy?wietlaj?cy losow? fotk? z galerii - po klikni?ciu na obrazek zostanie on pokazany przy u?yciu technologii ajax (biblioteka lightbox).

Panel jest zgodny zarówno z wersj? 6 jak i 7.
Konto ukryte dodał/a następującą plik:
ajax_photo_panel_1_1.zip [31.99kB / 672 Pobrane]

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 06:01:04
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Rafee
Witam..

Doda?em sobie ten panel do swojej strony i niestety nie wy?wietla mi obrazka w panelu (tak jak na obrazku)

Adres mojej strony: www.sankowia.pl

Da si? co? z Tym zrobi??

images47.fotosik.pl/9/8bb11e7e0d203a93m.jpg

zezol
Adres obrazka to np.
http://www.sankowia.pl/images/photoalbum/album_2/dsc02708_t1.jpg
a powinno by?:
http://www.sankowia.pl/images/photoalbum/beztytulu.jpg
@LukasAMD, po prostu dostosuj panel dla serwerów z safe_mode On, jak i Off Smile.

Stfu! Chyba pomyli?em co nieco Wink.
Edytowane przez zezol dnia 10.09.2008 16:29:39

bartek124
W za??czniku poprawiona paczka.
bartek124 dodał/a następującą plik:
ajax_photo_panel_1_1_fix.zip [32.34kB / 657 Pobrane]

userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Rafee
Super Smile Wielkie Dzi?ki Smile

vall
bartek124 napisa?/a:
W za??czniku poprawiona paczka.

Witam,
A czy mo?na gdzie? zmodyfikowa? kod, ?eby miniaturka zdj?cia by?a nieco wi?ksza? Je?eli w pliku ajax_photo_panel.php dodam width='...' to owszem miniaturka jest wi?ksza, ale zdj?cie rozmywa si?, tzn jako?? jego jest bardzo z?a. Co zrobi??

zezol
Nie trzeba rusza? ??dnego kodu. Wchodzisz do PA > Zarz?dzanie stron? > Ustawienia galerii zdj?? i ustawiasz sobie jak chcesz "Wymiary miniatur". Rozmiar ju? dodanych miniatur zdj?? nie zmieni si?. Dopiero po zmianie ustawie? wymiar nowo dodanych b?dzie wi?kszy.

vall
Dzi?ki, dzia?a. Miniaturka zdj?cia w panelu "Losowe zdj?cie" jest wi?ksza i jest ok, ale w galerii miniaturki s? za du?e. Jest jaki? sposób, ?eby to zmieni?? Tzn. chc?, aby a galerii miniaturki by?y mniejsze, a miniatura losowego zdj?cia wi?ksza. Jak to zrobi??

Prosz? o pomoc.
Edytowane przez vall dnia 29.03.2009 09:41:43

zezol
Mo?esz w kodzie panelu obrazek miniaturki zamieni? na ?redni obrazek (nie ten najwi?kszy) i doda? do znacznika img swoje wymiary.
Bardziej drastyczny sposób (wi?cej zachodu), to taki, ?e mo?esz doda? w pliku zarz?dzania galerii tworzenie dodatkowej miniaturki ze swoimi wymiarami, oprócz tej standardowej. Do tego musia? by? ?adnie odnie?? wczytanie tej nowej(twojej) miniaturki w kodzie panelu Wink.

vall
Sorki, ale nie bardzo wiem o co chodzi. Panel z obrazkiem powsta? w ten sposób, ?e wstawi?em gotowego moda (PA->nowy panel->i tu wybieram gotowego moda wcze?niej zainstalowanego na serwerze). Tak wi?c je?eli mam co? zmienia? w kodzie, to chyba tylko w plikach tego moda (ajax photo panel). Szuka?em w tych plikach i je?eli si? dobrze domy?lam, to ten mod pobiera miniaturki z bazy (miniaturki tworzone przez plik zarz?dzania galeri?). A je?eli tak jest to gdybym doda? (chocia? i tak nie wiem jak to zrobi?) tworzenie dodatkowej miniaturki to wtedy zdj?cia w bazie by si? dublowa?y, co chyba nie ma wi?kszego sensu - nie wiem czy dobrze my?l?. Mo?e co? namiesza?em bo z php, Fusion i bazami na razie niewiele mia?em wspólnego. Jak ty to widzisz?
Edytowane przez vall dnia 29.03.2009 12:49:02

Juhas
A czy to jest panel do losowej fotki czy slide shows photo paneL?!
Edytowane przez Milka dnia 29.03.2009 13:58:58

vall
To jest panel do losowej fotki - ajax photo panel
Edytowane przez Milka dnia 29.03.2009 14:41:43

Glazio
Czy móg?by kto? dostosowa? Ajax Photo Panel do Accordion Navigation Panel by?bym wdzi?czny, bo jak mam w??czona na stronie g?ównej losow? fotk? to menu jest ca?e rozwini?te a na innych podstronach ju? nie, jest na to jaka? rada? Nie usuwaj?c Ajax photo paneli i Accordion Naviagation Panel, Wielki dzi?ki za pomoc

hiheat
Witam, to mój pierwszy wpis, wiec prosz? o wybaczenie jak co? sknoc?Smile Mam problem z tym panelem, a konkretniej po klikni?ciu w nim losowo ukazuj?cego si? zdj?cia, nie da si? niestety po powi?kszeniu, przej?? do kolejnego (w "images" widz?, ?e s? strza?ki do przesuwania zdj?? - "next", "prev"Wink.

Wszystko wrzuci?em na serwer zgodnie z instrukcj?, mam tylko w?tpliwo?? co do katalogu ".js", bo taki u mnie nigdzie nie istnieje (przynajmniej nie mog? go znale??), wi?c wrzuci?em go do g?ównego.

I jeszcze jedno, jak ewentualnie zrobi? ?eby zamiast tego, po klikni?ciu nast?pi?o przekierowanie do galerii? Pozdróweczka i z góry dzi?ki za rady Wink

Moja stronka:
www.sokol-kety.pl
Edytowane przez hiheat dnia 22.09.2009 19:23:00

radioinferno
Witam ja doda?em ten panel do stronki tylko jest ma?a komplikacja :/ nie wiem gdzie umie?ci? to :(
W wypadku PHP-Fusion 7 edytuj plik themes/templates/header.php, znajd?:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

dodaj poni?ej:

PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - Pieka 04.11 - 13:38

Edytowane przez Pieka dnia 04.11.2009 13:39:47

www.Rinferno.ugu.pl
ostry38
Zacznij czyta? ze zrozumieniem ...
Jak masz v7 to
"W wypadku PHP-Fusion 7 edytuj plik themes/templates/header.php, znajd?:

i szukasz tamtej lini i pod ni? wklejasz to co masz w echo
Edytowane przez ostry38 dnia 04.11.2009 13:21:06
Pomagam na GG jedynie w drobnych sprawach!

www.lamacs.pl
radioinferno
Nom ale nie ma tej linijki bo szuka?em Frown

Wiadomo?? doklejona:
A dobra ju? znalaz?em ten plik teraz pytanie któr? linie mam edytowa? czy co?
Edytowane przez Pieka dnia 04.11.2009 13:58:31

www.Rinferno.ugu.pl
ostry38
Jak znalaz?e? plik to otwórz go cho?by notatnikiem lub notepad++
znajd? linie z

która na 100% rej w tym pliku.
Pod ni? wklej tamten kod.
Edytowane przez Chemikpil dnia 04.11.2009 14:27:46
Pomagam na GG jedynie w drobnych sprawach!

www.lamacs.pl
radioinferno
Dobra wielkie dzi?ki dzia?a Grin

www.Rinferno.ugu.pl
guli
Nieprzewidziane zachowanie: po klikni?ciu na ikonk? w panelu obrazek wy?wietla si? w lighboxie, ale dwie belki - nawigacyjna i wyszukiwania - nachodz? na lightbox. Czy to problem warstw?

Efekt na stronie http://mrrn.niepo...

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl