ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Wy?wietlanie newsów danej kategorii, jak na stronie g?ównej
Waldzio
Witam, jestem pocz?tkuj?cy je?li chodzi, o strony internetowe, wiem, ?e temat by? poruszany, i rozwi?zania podawane by?y dla innych wersji PHP-fusion, ja mam wersj? 7. Chc?, aby po klikni?ciu w dan? kategori?, newsy nie wy?wietla?y sie w formie listy, ale streszczeniami, jak na stronie g?ównej...

Bardzo prosz? o pomoc, zale?y mi na tym.

Pozdrawiam
Edytowane przez Milka dnia 30.08.2008 18:58:17

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 09:44:32
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Tego typu modyfikacja dla v6 powinna dzialac rowniez na v7, wiec pozostaje Ci sprawdzic to praktyce.
Edytowane przez Pieka dnia 30.08.2008 17:27:50
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Waldzio
No niestety, sprawdza?em rozwi?zania z tego w?tku: http://www.php-fu...ost_101912

Sprawdza?em zarówno dodawanie pliku newss.php ale tu otrzyma?em:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Oraz: MOD-News Cats z Laboratorium, gdzie otrzyma?em:

Bardzo prosz? o pomoc, mo?e wystarczy który? z plików zmodyfikowa?, lecz ja niepotrafie...

Pozdrawiam serdecznie.
Edytowane przez Pieka dnia 30.08.2008 21:21:40

Gander
Bo w PHP-Fusion 7 zmieni?a si? struktura... Pami?taj o tym gdy stosujesz rozwi?zania z v6!

Dla v7 b?dzie to wygl?da?o mniej wi?cej tak:

Musisz sobie dostosowa? ten kod, tak jak potrzebujesz. Nie pytaj jak to zrobi?, bo ?eby to zrobi?, trzeba wpierw pozna? podstawy PHP i PHP-Fusion, a niestety tego nauczy? si? musisz sam.

// kod poprawiony w odpowiedzi na nast?pny post - Gander
Edytowane przez Gander dnia 31.08.2008 17:03:32

gander.solutions
Waldzio
Dzi?ki wielkie! Du?o mi to da?o, lecz poprosz?, jeszcze o jedno, ale od|razu si? usprawiedliwie: poznawanie podstaw PHP przerabiam od 2 dni, natomiast jest tego tak wiele, zajmuje to du?o czasu, natomiast strona któr? przygotowywuje ma pomóc mamie w prowadzeniu firmy, brakuje mi ju? tylko tego kodu, i wszystko b?dzie gotowe. Jak wiecie jutro, oprócz rocznicy wybuchu drugiej wojny ?wiatowej, zaczyna si? bardzo ci??ki czas dla osoby przygotowywuj?cej si? do matury, czyli mnie. Je?li nie sko?cze tego dzi?, lub jutro, przetrzymam dzialanie firmy na d?ugi okres, (w najlepszym przypadku do pierwszych, lepszych ferii, a nie jest to g?ówne ?ród?o utrzymania, wi?c mama nie b?dzie na si?e szuka? profesjonalistów, tylko b?dzie d?u?ej rozwi?zywa? krzy?ówki i czeka? na strone).

Prosz? o jeszcze chwilke zainteresowania.

Podany kod, rozwala strukture strony, tzn. prawy panel, w?druje na sama gór?, obok nag?ówka, ale z tym poradzi?em sobie przenosz?c wszystko na lew? strone.
Nie wy?wietla te? newsów w odr?bnych tabelach, ale to nie priorytet, poczeka? mo?e a? sie naucze.
Jednak bardzo prosz? o pomoc, lub chocia? wskazowki, co zrobi?, aby te newsy wyswietla?y si? z uwzgl?dnieniem znaczników HTML czyli, by wy?wietla?y si? zdj?cia w streszczeniach i formatowanie tekstu np. kolor, rozmiar czcionki).

Bardzo prosz? o pomoc.
Pozdrawiam serdecznie.
Edytowane przez szymon dnia 04.09.2008 18:18:25

Gander
U?y?em wbudowanej funkcji render_news() i przerobi?em plik news_cats.php, tak ?eby wy?wietla? nie linki, tylko streszczenia newsów, tak samo jak wy?wietlane s? one na stronie g?ównej. Mam nadziej? ze pasuje?
Gander dodał/a następującą plik:
news_cats_1.zip [1.95kB / 835 Pobrane]

gander.solutions
Waldzio
Dzia?a super!! Wielkie dzi?ki...!! Grin

Pozrdawiam, i oby takich ludzi by?o wi?cej! Wink

psor
Genialne, ale.... czy da si? wy?wietli? dok?adnie tak jak newsy tzn. bez tej ikonki kategorii z lewej strony (zabiera ona niepotrzebnie troche miejsca).

Dziekuje z góry i pozdrawiam

DuDi89
A jak zrobi? aby newsy tylko jednej kategorii by?y wy?wietlane? Jak to zmodyfikowa?? Tak jak na g?ównej s? wszystkie newsy wy?wietlane, tak np tylko z jednej kategorii ?eby by?y wy?wietlane. Tak jak mam np w bazie oznaczenie kategorii nr 17, jak zrobi? aby tylko w tej kategorii by?y newsy wy?wietlane?
Edytowane przez DuDi89 dnia 11.05.2010 23:10:26

Piotrek
Bardzo bym prosi? o zmodyfikowanie pliku wrzuconego przez Gandera tak, aby po wej?ciu na dan? kategorie (np. news_cats.php?cat_id=1) nie by?o po lewej stronie obok newsów tej tabelki z miniaturk?, nazw? kategorii i liczb? pozycji, a tylko same newsy z tej kategorii.
Edytowane przez Piotrek dnia 15.05.2010 15:38:31

pietrov8
Witam.
Jest mo?liwo?? stworzenia 2 g?ównych kategorii newsów np. kat1 i kat2 bez ruszania tych kategorii, co s? aktualnie w PHP-Fusion?
Edytowane przez Pieka dnia 29.05.2010 14:14:32

maad
Witam czy jest mozliwosc ustawienia filtrow newsow czyli zeby wyswietlane byly newsy z wybranej przez uzytkownika kateogrii?
Newsy wy?wietla?y by sie wtedy identycznie jak obecnie ale tylko z wybranej kategorii.

Edit// Temat martwy ale jak ktos bedzie jeszcze potrzebowal takiej modyfikacji to pisac, zrobilem chetnie uzycze Wink
Edytowane przez maad dnia 13.09.2010 12:35:53

psor
Na stronie http://www.turyst...lublina.pl zmodyfikowa?em skrypt (wed?ug powy?szych wskazówek), aby wy?wietla? newsy z danej kategorii, a jednocze?nie tak aby by?o z boku zdj?cie ca?ej kategorii. Takie rozwi?zanie natomiast powoduje wy?wietlanie nieograniczonej liczby newsów na jednej stronie, a ja wo?a?bym jednak aby ta ilo?? by?a ograniczon? (planuje do niektórych kategorii mie? ponad 70 pozycji). Bardzo prosz? o pomoc w modyfikacji skryptu.
Edytowane przez psor dnia 17.01.2011 13:38:42

Adam Stalica
@psor podasz swój plik theme.php to Ci go przerobi? i dam gotowca Wink
Witam Grin

psor
Link do pliku theme: http://krainawoko.../theme.rar

PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - Pieka 18.01 - 07:55

Edytowane przez psor dnia 18.01.2011 08:02:40

Adam Stalica
@psor przepraszam za pomy?k?, ale mia? to by? plik news.php
Witam Grin

psor
Oto link do pliku news.php http://krainawoko...a/news.rar
Edytowane przez psor dnia 18.01.2011 13:24:28

Adam Stalica
@psor próbowa?e? ustawi? limit wy?wietlania newsów w PA -> Ustawienia -> Elementów na stronie -> Newsów na stron? ??

Pozdrawiam Wink
Edytowane przez Drecha dnia 18.01.2011 16:37:23
Witam Grin

paulus3
A czy jest mo?liwe ustawienie wy?wietlania newsów jak na tej stronie: Warez!

Tylko w PHP-Fusion v7?
Je?li tak, to poprosi?bym o informacje jak to zrobi?, bo sam kombinowa?em, ale nie wychodzi.
Edytowane przez Drecha dnia 27.01.2011 22:36:08

http://www.wierzchu-art.xlx.pl
psor
Perelka2005 napisa?/a:
@psor próbowa?e? ustawi? limit wy?wietlania newsów w PA -> Ustawienia -> Elementów na stronie -> Newsów na stron? ??

Pozdrawiam Wink

Tak próbowa?em, ale z modyfikacj? opisan? w tym temacie ta opcja nie dzia?a.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl