ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,350
Najnowszy użytkownik: Zbigniew@

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

krystian1988
04.04.2021 00:00:00
Dobrego jajka Smile

krystian1988
31.03.2021 10:34:14
Witam wszystkich Grin po Covidzie Smile Widzę że wszyscy cali Grin

JazOOn
17.03.2021 21:11:39
Nic mi nie gadajta o staruszkach... w tym roku mi 40stka stuka Grin

MajsterBieda
28.02.2021 00:54:28
No wesołe wesołe! Grin Grin

hoopak
24.02.2021 19:43:03
Wesołe jest życie staruszka Grin

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Wyśrodkowanie bannera w v7.0
slawek17
Witam serdecznie. Wiem, żę pytań typu:jak wyśrodkować banner...? ..jest tysiąc, ale... Jestem zielony i zły na siebie, że przewalenie wszystkich wpisów dotyczących tego tematu, nic mi nie dało. Nie mogę znaleźć tego pliku subheader...(może go nie ma w 7.0 albo jest gdzie indziej ). Jeśli ktoś ma na tyle cierpliwości i dobrej woli, żeby mi pomóc - będę naprawdę wdzięczny. Pozdrawiam
Edytowane przez Pieka dnia 18.08.2008 22:22:54
 
piterus
Proponuje to zrobic w pliku theme.php themu uzywanego przez Ciebie. Funkcja render_page() pownnna Cie zainteresowac... A dokladnie fragment gdzie wystepuje cos takiego: showbanners()
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...
 
slawek17
Znalazłem ten plik i tak to wygląda:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Po części oczywiście. Czy mogłbyś mi dokładniej to przedstawić ? Dziękuję z góry i pozdrawiam

Kod w code/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 30.09.2009 20:10:38
 
Pieka
Znajdz:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i zamien na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 12.01.2009 14:01:18
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
slawek17
Bardzo dziękuję za pomoc, działa!!! Ale znalazłem tez funkcję w panelu admina o nazwie banners, chyba to też działa. Jeszcze raz Bardzo Dziękuję za szybką pomoc. Smile
 
Pieka
slawek17 napisał/a:
..Ale znalazłem tez funkcję w panelu admina o nazwie banners, chyba to też działa...

Masz racje, calkiem o tym zapomnialem ;)
Ponizej kod do wklejenia w pierwszym polu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 18.08.2008 22:45:20
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
keram8691
Pieka napisał/a:
slawek17 napisał/a:
..Ale znalazłem tez funkcję w panelu admina o nazwie banners, chyba to też działa...

Masz racje, calkiem o tym zapomnialem ;)
Ponizej kod do wklejenia w pierwszym polu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Wiadomość doklejona:
Skorzystałem z podpowiedzi, ale jak jeszcze zrobić aby logo automatycznie zajmowało 100% strony bez wzgledu na rozdzielczość monitora w skórce Blue_n_Light
Edytowane przez keram8691 dnia 06.10.2008 00:22:49
 
Pieka
keram8691 napisał/a:
Skorzystałem z podpowiedzi, ale jak jeszcze zrobić aby logo automatycznie zajmowało 100% strony bez wzgledu na rozdzielczość monitora w skórce Blue_n_Light

Wstawic logo w uniwersalnym rozmiarze z podkladem kolorystycznym, ktory bedzie ustawiony na 100%.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
keram8691
Pieka napisał/a:
keram8691 napisał/a:
Skorzystałem z podpowiedzi, ale jak jeszcze zrobić aby logo automatycznie zajmowało 100% strony bez wzgledu na rozdzielczość monitora w skórce Blue_n_Light

Wstawic logo w uniwersalnym rozmiarze z podkladem kolorystycznym, ktory bedzie ustawiony na 100%.


Wiadomość doklejona:
A tak może ktoś bardziej rozjasniPfftodkład kolorystcznyi uniwersalny rozmiar?
Edytowane przez keram8691 dnia 06.10.2008 15:34:22
 
bartek124
To ustaw thema na stałą szerokość...

Podkład kolorystyczny czyli tło dla komórki tabeli ma być kolorem, a logo ma być obrazkiem małym, wycentrowanym w komórce aby w razie zwiększenia rozdzielczości było na środku, i w kolorze tła komórki, dzięki czemu stworzysz pozory loga na całej szerokości.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Cross
Robię tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

I chciałbym żeby logo2 powtarzało się tylko 1 raz.
THEME: Gillette
:: Cross :: Cross :: Cross :: Cross ::
 
Optimus Prime
Żeby tło się nie powtarzało zamień to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Na to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Optimus Prime dnia 10.10.2008 15:36:58
 
wojti1981
Koledzy prosze powedzcie mi gdzie znajde plik php z tym kodem przedstawionym przez kolege Cross-a?
Edytowane przez Pieka dnia 11.11.2008 21:44:55
 
LAbUdZiN
Znajdziesz go w Moim załączniku.
LAbUdZiN dodał/a następującą plik:
fusion.rar [1.02kB / 497 Pobrane]
 
www.takgramy.pl
Grizzzz
Żeby nie zakładać nowego tematu podepnę się pod ten, mój theme : GameManiacs2:

Mam problem z logo. Gdy Strona jest wyświetlana w większej rozdzielczości niż 1024x768 to logo jest dublowane. Nie znam sie na tym tak dobrze żeby samemu sobie poradzić.
Próbowałem zmienić w styles.css:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy CSS

na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy CSS

Ale to nic nie pomoglo ...
Edytowane przez Pieka dnia 21.02.2009 18:24:49
 
lupozo
Spróbuj tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy CSS

Edytowane przez Pieka dnia 21.02.2009 17:47:48
 
Grizzzz
Niestety nie pomoglo.
Edytowane przez Chemikpil dnia 21.02.2009 18:13:15
 
lupozo
Może po prostu dodaj kolumnę do tabeli, lewą z twoim logo masz na stałą szerokość np. 1000px a prawa 100% i dasz jakieś tło które będzie się rozjeżdżać.
 
Grizzzz
No i się zaczyna Pfft nie znam sie na tym wiec sam sobie nie poradzę nie znasz jakiegos poradnika ( lub czegoś takiego ) który mi pomoże ? Smile
Edytowane przez Grizzzz dnia 21.02.2009 19:52:29
 
lupozo
www.kurshtml.boo.pl
www.algorytmy.pl
Pełna specyfikacja html4 i xhtml.
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl