ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,359
Najnowszy użytkownik: kdomi

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

DJPromo
05.12.2021 13:37:54
Siemka Smile co tam słychać

JazOOn
08.11.2021 23:22:32
Widzisz a ja poszedłem w logistyke i transport Grin

Gander
07.11.2021 16:29:48
Aż się łezka w oku kręci. Wpadłem sprawdzić, od kiedy robię w PHP (rok założenia konta) Wink

JazOOn
04.11.2021 22:43:11
No ale Pieka to już tu z 5 miesięcy nie był

JazOOn
21.10.2021 22:40:48
Tak ,to ten sam JazOOn Grin

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Image Rotator Panel (JW_Image_Rotator)
sprite
Witam. Ściągnąłem właśnie http://www.jeroen...ge_Rotator ale nie potrafię go zainstalować. Czytałem wszystkie watki na ten temat tu na forum i nic nie znalazłem co by mi pomogło. W Google tez nie mogę znaleźć. Proszę o pomoc.


Edytowane przez Pieka dnia 23.03.2011 17:21:38
 
Szapko
Przecież można wyciągnąć to ze źródła przykładu. Jak wypakowujesz paczke pobrano z tej strony to wchodzisz w folder imagerotator-3-16.

To na stronie informacyjnej:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Pliki imagerotator.swf, swfobject.js i do folderu "includes".
Madrid.xml do głównego katalogu strony i w nim dodajesz tytułu i linki zdjęć.

Wygląda to tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Mam nadzieję, że nic nie pomyliłem, bo tego nie testowałem na 6, ale na 7 działa.
Przykład: http://centrum-cm...?page_id=3
Jeśli pomogłem, to proszę o Pomógł.


Edytowane przez Pieka dnia 12.08.2008 10:01:16
 
sprite
Niestety nie działa mi prawidłowo. Robię wszystko jak podałeś ale błędy mi się pokazują.

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

 
Szapko
A spróbuj tak:

w subheader.php dodaj to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


A na stronie informacyjnej to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Najlepiej, to jakby ktoś z dostępem do pf 6 to poprawił.

 
sprite
Nie działa. Ale się tak zastanawiam czy te ".." przed folderami sa konieczne ? Nie wiem nie znam sie. Ale i tak próbowałem i nic z tego. A możne dokładnie gdzie to wkleić i czy przed tym jeszcze zastosować komendę echo " ?

 
Szapko
Możesz sprawdzić co będzie bez tego "..". Wiem, że u mnie jest tak jak napisałem i wszystko działa, więc raczej nie może być od tego.

A możne dokładnie gdzie to wkleić i czy przed tym jeszcze zastosować komendę echo " ?

Co, gdzie dokładnie wkleić, przecież napisałem gdzie wkleić pliki, a kod na Stronę Informacyjną. Teraz pisze o pierwszym poście.

A drugi post to subheader.php wklej po:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

bez żadnego echo.

P.S. Niech ktoś to sprawdzi na 6, bo ja nie mam dostępu i nie chcę nabijać postów.


Edytowane przez Szapko dnia 14.08.2008 00:25:41
 
sprite
Już sobie poradziłem. Dzięki za pomoc. Zupełnie inny kod był i bez skryptu do subheader.php. Ale dam Ci pomógł

 
Szm3R
sprite jak możesz to napisz co dokładnie zrobiłeś. Bo ja się męczę już drugi dzień i niestety nie działa :/

Albo może ktoś inny wie jak dokładnie zainstalować to?


Edytowane przez Szm3R dnia 30.08.2008 16:57:18
 
Pieka
Szm3R napisał/a:
..Albo może ktoś inny wie jak dokładnie zainstalować to?

Jeszcze raz, powoli i na temat, bo powyzej jak patrze, to sam nic z tego nie rozumiem.

Folder imagerotator umiesc na swoim serwerze. Wyedytuj plik madrid.xml i podaj w nim wlasciwe sciezki.
Przykladowo dla zdjec umieszczonych w tym katalogu bedzie to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Nastepnie edytuj plik subheader.php, znajdz:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i wstaw po:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Teraz wejdz do PA i dodaj taki oto panel, umiejscawiajac go na srodku:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Nastepnie zapisz, wlacz i ciesz sie Image Rotatorem :)
Przyklad dzialania: http://test.fusio...

Wyprzedzajac ewentulane prosby i zale umieszczam zmodyfikowane pliki w zalaczniku ;)

Pieka dodał/a następującą plik:
v6-image_rotator_panel.zip [307.88kB / 826 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 30.08.2008 18:41:49
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Soul
A mam takie pytanie.... A jak np.. robie skórkę już z tym panelem w topie... to w tabele wystarczy że wkleję ten kod:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


I będę sie trzymał instrukcji Pana Pieki? To powinno działać tak...


Skoro martwi się nie żywią? To dlaczego żywi się martwią?
 
Pieka
Jak najbardziej, z tym, ze nie ma sensu do theme.php pakowac calosci, wystarczy sam kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
piotrek1231
Można skasować opcję zmieniania przez użytkonika grafiki?

Chodzi o to, aby obrazy zmieniały się same.

 
Pieka
piotrek1231 napisał/a:
..Chodzi o to, aby obrazy zmieniały się same.

Obrazy zmieniaja sie same, a dodatkowe przciski sa "dodatkowe" i nic poza tym. Nie ma mozliwosci ich usuniecia, poniewaz stanowia integralna czesc pliku odtwarzajacego. Mozesz to zaakceptowac lub poszukac innego.


Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Seba0p
Jeśli chcesz usunąć nawigację, to dodaj ten kod:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


zaraz po:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



 
http://seba0p.pl
piotrek1231
W którym pliku mam to dodać?

 
Spaik
Przepraszam ze odkopuje temat ale mam pytanie. Czy da sie zrobic tak zeby po kliknieciu na dane zdjecie przenosilo na dany adres zapisany tam gdzies ?


 
http://www.lksjutrzenka.info
Fly Rider
Seba0p napisał/a:
Jeśli chcesz usunąć nawigację, to dodaj ten kod:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


zaraz po:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy




Gdzie należy wkleić te kody ?


Edytowane przez Fly Rider dnia 23.03.2011 17:14:14
 
http://www.judym.poznan.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl