Zobacz temat
|
Tagowanie wewn?trz portalu
|
|
| industrialrock |
Dodany dnia 11.08.2008 21:40:51
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 27 Ostrzeżeń: 1 v7.00.07Data rejestracji: 01.03.2006 10:28 |
Interesuje mnie takie co? (tworzenie 'Related links' z poziomu edytora artyku?ów i stron dodatkowych), co jest w Last.fm i Wikipedii i fantastycznie u?atwia nawigowanie wewn?trz danego serwisu odno?nie jednego zagadnienia: http://img120.ima...agire0.jpg Czyli w edytorze zaznaczam sobie dan? nazw? czy wyraz i chc? mu nada? tag, aby czytaj?cemu po klikni?ciu zosta?a albo pokazana lista odno?ników, w jakich pojawia si? ta nazwa (tak jak w wynikach szukania) np. artyku?ów (przede wszystkim), ale tak?e np. downloadów czy newsów zawieraj?cych dane has?o/tag, albo ?eby konkretnie zosta? przekierowany do np. strony, na której wyst?puje najwi?ksza liczba danego s?owa lub okre?lona nazwa/has?o (jak w Wikipedii). Czyli w przypadku mojego portalu muzycznego - chcia?abym, aby osoba czytaj?ca mia?a szybki czas dost?pu do innych informacji dotycz?cych np. danego zespo?u (tag-wykonawca) lub p?yty CD (tag album) i ja z poziomu edycji artyku?u mog? nada? odpowiednie tagi na takiej zasadzie jak w Last.fm. Mnie zaoszcz?dzi?oby to te? mnóstwo czasu, bo obecnie, chc?c zalinkowa? odpowiedni wywiad czy recenzj?, musz? za ka?dym razem szuka? go w portalu i wkleja? link. I chodzi o to, ?eby stworzy? kilka dodatkowych buttonów w edytorze tre?ci (nie Tiny MCE, tylko ten podstawowy) i pó?niej klikam odpowiedni, a kod si? dodaje sam. Tagi dotyczy?yby np. nazw zespo?ów, tytu?ów p?yt, tytu?ów utworów, nazwisk muzyków. Nie wiem jak to nazwa? fachowo od strony technicznej, mo?e kto? m?dry wie? Jak zrobi? co? takiego i czy jest szansa, ?e kiedy? w php-fusion znajdzie si? taka opcja? PW od moderatora:
|
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 25.10.2025 17:26:37
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| Przejdź do forum: |