Zobacz temat
Tagowanie wewnątrz portalu
|
|
industrialrock |
Dodany dnia 11.08.2008 21:40:51
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 27 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 01.03.2006 10:28 |
Interesuje mnie takie coś (tworzenie 'Related links' z poziomu edytora artykułów i stron dodatkowych), co jest w Last.fm i Wikipedii i fantastycznie ułatwia nawigowanie wewnątrz danego serwisu odnośnie jednego zagadnienia: http://img120.ima...agire0.jpg Czyli w edytorze zaznaczam sobie daną nazwę czy wyraz i chcę mu nadać tag, aby czytającemu po kliknięciu została albo pokazana lista odnośników, w jakich pojawia się ta nazwa (tak jak w wynikach szukania) np. artykułów (przede wszystkim), ale także np. downloadów czy newsów zawierających dane hasło/tag, albo żeby konkretnie został przekierowany do np. strony, na której występuje największa liczba danego słowa lub określona nazwa/hasło (jak w Wikipedii). Czyli w przypadku mojego portalu muzycznego - chciałabym, aby osoba czytająca miała szybki czas dostępu do innych informacji dotyczących np. danego zespołu (tag-wykonawca) lub płyty CD (tag album) i ja z poziomu edycji artykułu mogę nadać odpowiednie tagi na takiej zasadzie jak w Last.fm. Mnie zaoszczędziłoby to też mnóstwo czasu, bo obecnie, chcąc zalinkować odpowiedni wywiad czy recenzję, muszę za każdym razem szukać go w portalu i wklejać link. I chodzi o to, żeby stworzyć kilka dodatkowych buttonów w edytorze treści (nie Tiny MCE, tylko ten podstawowy) i później klikam odpowiedni, a kod się dodaje sam. Tagi dotyczyłyby np. nazw zespołów, tytułów płyt, tytułów utworów, nazwisk muzyków. Nie wiem jak to nazwać fachowo od strony technicznej, może ktoś mądry wie? ![]() Jak zrobić coś takiego i czy jest szansa, że kiedyś w php-fusion znajdzie się taka opcja? PW od moderatora:
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 01.05.2025 10:35:29
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost |
Przejdź do forum: |