ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 2

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion kontra inne CMS-y » Ogólna dyskusja
 Drukuj temat
Czemu w PHP-Fusion nie ma indeksów?
Gander
Trapi mnie to pytanie od samego pocz?tku znajomo?ci PHP-Fusion. Czemu u licha Digitanium nie doda? indeksów w ?adnej tabeli nale??cej do PHP-Fusion? Przecie? w ka?dej ksi??ce do MySQL przeczytamy informacj? ?e to polepsza dzia?anie bazy!

PHP i MySQL. Tworzenie stron WWW . Vademecum profesjonalisty. Wydanie 3.

Tam, gdzie jest to mo?liwe, nale?y stosowa? indeksy usprawniajace proces przetwarzania zapytania. (str. 317)

Je?li oka?e si?, ?e wiele zapyta? wykonywanych jest na kolumnie, która nie jest kluczem, mo?na pokusi? si? o utworzenie na niej indeksu w celu poprawienia wydajno?ci (str. 250)

Jaki? czas temu administratorzy nazwa.pl wyrzucili mojego znajomego z ich serwera z powodu generowania zbyt du?ych obci??e?. Faktycznie, jego strona chodzi?a koszmarnie, ale po dodaniu indeksów na kilkunastu kluczowych kolumnach znacznie si? poprawi?o.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Milka 26.07 - 11:00

gander.solutions
W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 17:03:54
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
slawekneo
Sie kolega przebudzil Pfft bedzie z 1.5 roku temu jak gadalismy o tym z wlodkiem i mysle ze nic nowego nam nnie powiesz Grin jedyne co idzie w tym kierunku to EF wlasnie oni zastosuja szukajke dzialajaca w tym systemie.

Caly czas intryguje mnie opcja roszerzenia zapytan "WITH QUERY EXPANSION" dla funkcji against .. Grin moze cos kiedys z tego ciekawego wyjdzie ...

Gander
Wbrew ogólnie przyj?tej modzie mam zamiar dodawa? indeksy w tabelach moich modu?ów a pewnie tak?e dodam je w projekcie MyFusion... @slawekneo poszukam tego o czym napisa?e?, bo szczerze powiedziawszy, nie wiem o czym mówisz... Grin

@slawekneo, mo?esz przytoczy? mi ten temat, bo przez szukajk? nie mog? znale?? a na stronie "ostatnie tematy u?ytkownika" s? dos?ownie tylko ostatnie tematy...
Edytowane przez Gander dnia 02.08.2008 20:51:36

gander.solutions
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl