Zobacz temat
Nast?pny/poprzedni news w postaci strza?ek w rozwini?ciu newsa.
|
|
Lukiqq |
Dodany dnia 11.07.2008 17:32:32
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 179 Pomógł: 7 Data rejestracji: 05.11.2006 18:58 |
Modyfikacj? wprowadzamy do pliku news.php lub index.php, zale?nie od u?ywanego! Je?eli nie robi?e? modyfikacji na usuni?cie news.php i zast?pienie go index.php to wszelkie instancje index.php w kodzie zamie? na news.php! Otwieramy index.php i tu? przed drugim wyst?pieniem: dodajemy ten kod: Jak widzimy pod dwie nazwy, tj. $previous i $nextt przypisane s? wiersze tabeli <td>. Przypisane nazwy wrzucamy w odpowiednie miejsce w theme.php(wiadomo, <table><tr>$previous....</tr></table>", zale?nie od miejsca gdzie chcemy by modyfikacja wyst?powa?a(tam gdzie maj? pojawi? si? strza?ki widoczne na screenie poni?ej). By modyfikacja wyst?powa?a wy??cznie w rozwini?ciu newsa trzeba zrobi? co? jeszcze - ja rozwi?za?em to w ten sposób, i? w theme.php stworzy?em now? funkcj? dla renderowania tylko i wy??cznie rozwini?cia newsa: i tak w index.php zamiast mam Wa?ne jest by w global znajduj?cym si? pod t? funkcj? doda? $previous,$nextt: Obrazki przedstawiaj?ce strza?ki u?yte chyba ka?dy b?dzie mia? swoje ;) Domy?lnie wrzucamy je do katalogu images (nie tego w themes!) i nazywamy odpowiednio prevarrow.png i nextarrow.png . Locale u?yte w modyfikacji zosta?y dodane do global.php. Zrzut przedstawiaj?cy przyk?adowe miejsce umiejscowienia modyfikacji ![]() PS. Dla tych, którzy nie kojarz? o co chodzi z tymi wierszami <td> pokazuj? jak mo?na to rozwi?za?: W ka?dym theme b?dzie inaczej, pozostaje próbowa? i zg??bia? HTMLa ;) Edytowane przez Lukiqq dnia 11.07.2008 18:20:46 ![]() itvortal.avx.pl - A taka sobie moja strona :] Pomoc na GG wy??cznie dla nieco wtajemniczonych, podstawowe HowTo znajduje si? na forum. |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 14:31:14
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
slawekneo |
Dodany dnia 11.07.2008 18:13:53
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 915 Pomógł: 41 Data rejestracji: 12.03.2006 07:28 |
Ehh nigdy sie nie naucza masz " WHOLE " w Twoim skrypcie Link do potwierdzenia powinien sie text nad strzalkami pokazac http://itvortal.p...EST_DZIURA Oto mala podpowiedz albo usun kropki z przed znaku "=" albo zdeklaruj na samym poczatku $previous $nextt jako puste zmienne !! Pozdro!! Ps mam na oku napisanie czegos takiego tylko ze w ajaxie ![]() Edytowane przez slawekneo dnia 11.07.2008 18:16:32 |
|
|
Lukiqq |
Dodany dnia 11.07.2008 18:21:17
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 179 Pomógł: 7 Data rejestracji: 05.11.2006 18:58 |
Dzi?ki S?awek ![]() ![]() ![]() itvortal.avx.pl - A taka sobie moja strona :] Pomoc na GG wy??cznie dla nieco wtajemniczonych, podstawowe HowTo znajduje si? na forum. |
|
|
PatrykSpec |
Dodany dnia 17.12.2008 23:37:16
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 22 Ostrzeżeń: 4 Data rejestracji: 06.11.2007 20:35 Złamana licencja |
Czemu mi to nie dzia?a, zrobi?em tak: Edytowane przez Pieka dnia 17.12.2008 23:39:57 |
|
Przejdź do forum: |