ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Automatyczne czyszczenie forum
KAM86
Na wst?pie powiem ?e u?y?em opcji szukaj i nie znalaz?em podobnego tematu.

Mam pytanie odno?nie opcji "Czy?? Forum", screen: http://images31.f...db6e2c.jpg

Czy da si? to wy??czy?, by forum nigdy nie by?o czyszczone? I nie usuwa?o postów?
Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 02:07:04

W?cibski Go??
Dodany dnia 25.10.2025 17:06:52
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Nie szukales, wiec przynajmniej nie klam... Nie ma czegos takiego jak automatyczne czyszczenie forum.
Polecam lekture Poradnika. Strona 41, cytuje:
Pozosta?a nam tylko ju? jedno polecenie - Czy?? Forum. Pozwala na pozbycie si? starych
tematów/postów. Wybieramy interesuj?cy nas okres czasu i klikamy na Czy??. Zastanówmy si?
jednak kilka razy przed u?yciem tego polecenia - jego skutki czystek mog? by? bardzo
nieprzyjemne (a jedyn? mo?liwo?ci? przywrócenia danych to wgranie kopii bazy danych).

Edytowane przez Pieka dnia 10.07.2008 16:49:16
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
KAM86
Pieka napisa?/a:
Nie szukales, wiec przynajmniej nie klam... Nie ma czegos takiego jak automatyczne czyszczenie forum.
Polecam lekture Poradnika.

Po pierwsze: szuka?em i nie znalaz?em, wi?c prosz? mi nie wmawia? ze tak nie jest.
Po drugie: chodzi mi o t? opcj? na za??czonym zdj?ciu, nie wiem jak j? nazwiesz, ja nazwa?em "Automatyczne czyszczenie forum".
Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 02:07:45

Pieka
Pisze tam cos o automacie? Nie, a na dodatek jest przycisk "Czy??".
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
KAM86
Tam jest napisane "Usu? Tematy/posty które s? starsze ni? wybrana liczba dni.", wi?c zak?adaj?c ?e wybior? 10 dni to po 10 dniach te posty b?d? usuni?te, zgadza si??
Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 02:07:57

kefirek
Je?li wybierz np. 10 to nic si? nie stanie dopóki nie wci?niesz tego guziczka co si? zwie Czy?? GrinGrinGrinGrin

KAM86
Dzi?ki za wyrozumia?o?? dla mojej "nie wiedzy" i konkretn? odpowied? w jednym po?cie Grin

Pieka
KAM86 napisa?/a:
Dzi?ki za wyrozumia?o?? dla mojej "nie wiedzy" i konkretn? odpowied? w jednym po?cie Grin

To nie jest zlobek, tu trzeba myslec i szukac. Zapamietaj sobie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
KAM86
Pieka napisa?/a:
KAM86 napisa?/a:

To nie jest zlobek, tu trzeba myslec i szukac. Zapamietaj sobie.

Mówi? po raz kolejny ?e szuka?em i nie znalaz?em, po drugie to jest dzia? "przedszkole" tak, czy nie? Wi?c chyba jest dla pocz?tkuj?cych ludzi takich jak ja, wi?c nie rozumiem w czym problem. Dzi?kuj?.
Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 02:08:48

Pieka
KAM86 napisa?/a:
..Mówi? po raz kolejny ?e szuka?em i nie znalaz?em, po drugie to jest dzia? "przedszkole" tak czy nie?

Nazwa dzialu nie zwalnia od myslenia i szukania i po raz kolejny pisze, ze nie szukales, bo przegladanie forum przez 5 minut nie jest szukaniem, tylko przegladaniem. Wez sobie to do serca.
Edytowane przez Pieka dnia 10.07.2008 17:17:44
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
KAM86
A ja po raz kolejny mówi? ?e szuka?em, niestety nie mia?em w r?ku stopera, wi?c nie powiem dok?adnie ile mi to zaj??o, gwarantuj? ?e wi?cej ni? 5 minut. Zreszt? odczuwam wra?enie ?e administracja nie lubi kiedy powstaje nowy temat, wi?c prosz? ?mia?o go usun?? i ka?dy b?dzie zadowolony, bo ja ju? uzyska?em odpowied?.
Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 02:09:23

Pieka
KAM86 napisa?/a:
..Zreszt? odczuwam wra?enie ?e administracja nie lubi kiedy powstaje nowy temat, wi?c prosz? ?mia?o go usun?? i ka?dy b?dzie zadowolony bo ja ju? uzyska?em odpowied?

Twoje wraznienie jest jak najbardziej prawidlowe, o ile chodzi o rzeczy poruszone, czy wrecz wyjasnione. Kazdy nastepny tego typu zblizy Cie do mozliwoswci tylko czytania tego forum i moze wtedy w koncu zrozumiesz zasade dzialania takiej strony, ktora jest zapisana w regulaminie i brzmi:
2. Publikacja nowych wiadomo?ci i tematów
Nazwy tematów powinny u?atwia? zrozumienie, o czym jest dany w?tek oraz znajdowa? si? w odpowiednim dziale.
Zabronione jest dublowanie tematów i postów.
Przed za?o?eniem nowego tematu nale?y skorzysta? z opcji Szukaj, by upewni? si?, ?e dany problem nie by? ju? wcze?niej poruszany.
W razie znalezienia tematu poruszaj?cego interesuj?c? nas kwesti?, bezwzgl?dnie nale?y si? dopisa?, a nie zak?ada? nowy.

Ponadto obowi?zkowe jest zamieszczenie w temacie posta charakterystyki problemu, niedopuszczalne jest wpisywanie tytu?ów typu:
"Pomocy!!!", czy "Mam problem".
A tak?e zawieraj?cych w/w wyrazy oraz ich pochodne.
Posty niespe?niaj?ce powy?szych wymogów b?d? usuwane.

A Ty kolejny raz robisz cos wrecz przeciwnego.
Ostatni raz to toleruje. Koniec, kropka.
Edytowane przez Pieka dnia 10.07.2008 17:27:54
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
KAM86
Prosz? mi znale?? post na tym forum traktuj?cy o tym samym problemie co ja mia?em. Na tym forum tego nie znalaz?em i postanowi?em za?o?y? nowy temat. I czytaj?c cytowany fragment regulaminu jeszcze bardziej utwierdzam si? w tym, ?e go nie z?ama?em w ?adnym punkcie. I dzi?kuj? za nies?uszne ostrze?enie.
Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 02:09:44

kefirek
Jak to nie ma 3 s szukania Grin

http://www.php-fu...post_42937

Pieka
I ode mnie: http://www.php-fu...#post_1755
To nie sa jedyne tematy/posty.
Edytowane przez Pieka dnia 10.07.2008 17:38:45
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
KAM86
Faktycznie, widocznie przegapi?em, przepraszam.
Edytowane przez Pieka dnia 10.07.2008 17:43:18

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl