Zobacz temat
|
[EF IV] Prosta strona, w której aktualizuj? si? pewne dane.
|
|
| QooBooS |
Dodany dnia 08.07.2008 17:57:27
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 52 Data rejestracji: 02.06.2008 22:31 |
Witam. Pisz? w tym dziale, poniewa? szanowny Pan Pieka poinformowa? mnie, abym, b?d?c u?ytkownikiem EF, u?ywa? tylko i wy??cznie tego podforum. Inaczej napisa?bym post w dziale "Propozycje U?ytkowników". Chcia?bym umie?ci? stron?, w której by?aby jaka? sta?a tre?? i miejsca, które si? aktualizuj?. Dodatkowo, wygodnie by?oby, aby do tego powsta? jaki? formularz, w który wpisywa?oby si? nowe warto?ci dla zmiennych. By?aby to zwyk?a strona informacyjna, jednak nie umieszczona wraz z innymi "Dodatkowymi stronami" ani "Newsami", tylko w osobnym pliku, z warto?ciami w osobnej tabeli w bazie danych. Opisz? na przyk?adzie (lecz w wersji bardzo skróconej): Oczywi?cie zmiennych by?oby nieco wi?cej (dobrze by?oby, gdyby da?o si? je dodawa?). Konkretnym przyk?adem mo?e by? strona http://co.91.com/...ndex.shtml . W?tpi?, ?eby jej administratorzy wszystko zmieniali r?cznie w pliku. Je?li to konieczne, mog? poda? konkretne nazwy dla zmiennych oraz co one b?d? przedstawia?. Czy jest kto? w stanie co? takiego zrobi?? Lub przerobi? który? z modów, aby si? do tego nadawa?? Nie jestem na tyle dobry w PHP, aby si? za co? takiego zabiera?, dlatego prosz? Was, bardziej do?wiadczonych u?ytkowników, o pomoc. Niestety nie jestem w stanie wynagrodzi? pieni??nie "zbawcy", wi?c podkre?lam, ?e jest to robota dla ch?tnych. Serdecznie pozdrawiam. |
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 25.10.2025 15:44:13
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| kefirek |
Dodany dnia 09.07.2008 10:33:23
|
|
Zaawansowany ![]() Postów: 1191 Pomógł: 418 Ostrzeżeń: 1 v6.00.xxxData rejestracji: 06.04.2008 21:59 |
Nic trudnego prosz? bardzo zrobi?em tylko tyle i ile danych pod??e? jakby? poda? ca?y tekst bo bym zrobi? ca?y ale my?l? ze reszt? sobie sam zrobisz Baza danych wygl?da?a by mniej wi?cej tak wchodzisz w dodatkowe strony i wklejasz ten kod jako nazwa wpisz np aaa i daj podgl?d. Potem wykasuj ten kod i wklej zamiast niego ten. Teraz tworzysz sobie np plik zmienne.php gdzie b?dziesz dodawa? swoje dane kod tego pliku to: I na ko?cu tworzysz plik np wynik.php co b?dzie ci pokazywa? sta?y tekst ale ze zmiennymi co zmieniasz w pliku zmienne.php kod pliku wynik.php I to ca?a filozofia :D Edytowane przez kefirek dnia 09.07.2008 10:35:58 |
|
|
|
| QooBooS |
Dodany dnia 09.07.2008 13:46:59
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 52 Data rejestracji: 02.06.2008 22:31 |
Serdeczne dzi?ki, w 100% zgadza si? z moimi oczekiwaniami. Po prostu "nic doda? nic uj??" ![]() Masz u mnie DUUUU?EGO plusa ![]() Jest jedno ale... Gdy ustawi? godzin? na 3:00, wy?wietla mi 5:00. Co jest ?le? To samo dzieje mi si? od samego pocz?tku strony na shoutboxie - dodaje mi oko?o 2 godziny do czasu napisania wiadomo?ci. Edytowane przez QooBooS dnia 09.07.2008 17:03:49 |
|
|
|
| Przejdź do forum: |