ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
[EF IV] Prosta strona, w której aktualizuj? si? pewne dane.
QooBooS
Witam.
Pisz? w tym dziale, poniewa? szanowny Pan Pieka poinformowa? mnie, abym, b?d?c u?ytkownikiem EF, u?ywa? tylko i wy??cznie tego podforum. Inaczej napisa?bym post w dziale "Propozycje U?ytkowników".

Chcia?bym umie?ci? stron?, w której by?aby jaka? sta?a tre?? i miejsca, które si? aktualizuj?. Dodatkowo, wygodnie by?oby, aby do tego powsta? jaki? formularz, w który wpisywa?oby si? nowe warto?ci dla zmiennych.
By?aby to zwyk?a strona informacyjna, jednak nie umieszczona wraz z innymi "Dodatkowymi stronami" ani "Newsami", tylko w osobnym pliku, z warto?ciami w osobnej tabeli w bazie danych.
Opisz? na przyk?adzie (lecz w wersji bardzo skróconej):

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Oczywi?cie zmiennych by?oby nieco wi?cej (dobrze by?oby, gdyby da?o si? je dodawa?).

Konkretnym przyk?adem mo?e by? strona http://co.91.com/...ndex.shtml . W?tpi?, ?eby jej administratorzy wszystko zmieniali r?cznie w pliku.

Je?li to konieczne, mog? poda? konkretne nazwy dla zmiennych oraz co one b?d? przedstawia?.

Czy jest kto? w stanie co? takiego zrobi?? Lub przerobi? który? z modów, aby si? do tego nadawa?? Nie jestem na tyle dobry w PHP, aby si? za co? takiego zabiera?, dlatego prosz? Was, bardziej do?wiadczonych u?ytkowników, o pomoc.
Niestety nie jestem w stanie wynagrodzi? pieni??nie "zbawcy", wi?c podkre?lam, ?e jest to robota dla ch?tnych.
Serdecznie pozdrawiam.

W?cibski Go??
Dodany dnia 25.10.2025 15:44:13
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
kefirek
Nic trudnego prosz? bardzo zrobi?em tylko tyle i ile danych pod??e? jakby? poda? ca?y tekst bo bym zrobi? ca?y ale my?l? ze reszt? sobie sam zrobisz

Baza danych wygl?da?a by mniej wi?cej tak wchodzisz w dodatkowe strony i wklejasz ten kod jako nazwa wpisz np aaa i daj podgl?d.

Potem wykasuj ten kod i wklej zamiast niego ten.

Teraz tworzysz sobie np plik zmienne.php gdzie b?dziesz dodawa? swoje dane
kod tego pliku to:

I na ko?cu tworzysz plik np wynik.php co b?dzie ci pokazywa? sta?y tekst ale ze zmiennymi co zmieniasz w pliku zmienne.php
kod pliku wynik.php

I to ca?a filozofia :D
Edytowane przez kefirek dnia 09.07.2008 10:35:58

QooBooS
Serdeczne dzi?ki, w 100% zgadza si? z moimi oczekiwaniami. Po prostu "nic doda? nic uj??" Smile
Masz u mnie DUUUU?EGO plusa Smile

Jest jedno ale...
Gdy ustawi? godzin? na 3:00, wy?wietla mi 5:00. Co jest ?le?
To samo dzieje mi si? od samego pocz?tku strony na shoutboxie - dodaje mi oko?o 2 godziny do czasu napisania wiadomo?ci.
Edytowane przez QooBooS dnia 09.07.2008 17:03:49

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl