ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Ikony przy tematach
Muzzy
Witam serdecznie.
Chcia?em prosi? Was o pomoc przy dostosowaniu skryptu forum do moich potrzeb. Zainstalowa?em sobie CMS Fusion-PHP v6.01.xxx i wszystko dzia?a jak nale?y. Chcia?em sprawi? by forum wygl?da?o nieco inaczej ni? w standarcie.
Normalnie po instalacji wygl?da to tak:
images33.fotosik.pl/298/14070b750f929fefmed.jpg

Ja chcia?bym to zmodyfikowa? by zamiast tych grafik które s? domy?lnie, mo?na by?o przydziela? inne ikonki (wgrane na serw przeze mnie i nieco wi?ksze) ale by nie móg? tego robi? zwyk?y user, a dopiero kto? od moderatora w gór?. Czy da si? to jako? zrobi?? mo?e ju? kto? prosi? o to i jest gotowy schemat? Prosz? o pomoc, bo ja nie znalaz?em ?adnej informacji na ten temat.

Z góry bardzo uprzejmie dzi?kuj? za wszelk? pomoc.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 25.06 - 19:59

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:30:43
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
proton
Ikonki od forum znajduj? si? w katalogu: themes/nazwa twojej skrórki/forum/

Po prostu tworzysz swoje w?asne obrazki, podpisujesz odpowiednio i wysylasz na twoj serwer te obrazki do katalogu ktory ci poda?em, obrazki musz? by? podpisane tak:

folder.gif - noramlny folder na forum
folderhot.gif - ikonka przy popularnym temacie
folderlock.gif - zablokowany temat
foldernew.gif - nowy temat
Edytowane przez proton dnia 25.06.2008 11:10:42

http://www.mortek.pl
kefirek
Ale koledze chyba chodzi co? takiego jak tutaj na forum http://itvortal.p...

W plik viewforum.php trzeba by by?o doda? 2 komórki potem w panelu admina przy tworzeniu kategorii doda? mo?liwo?? wybrania obrazka z katalogu na ftp i przy zapisie do bazy doda? nazw? tego pliku w tabeli threads doda? dodatkowe pole które b?dzie przechowywa? nazw? zdj?cia
Edytowane przez kefirek dnia 25.06.2008 11:22:13

zezol
Tak wi?c jak najbardziej mo?e sko?ysta? z modyfikacji Fusionboard. Z niego mo?na albo wyci?gn?? odpowiedni? cz??? kodu, albo wgra? po prostu Fusionboard'a.

Muzzy
kefirek napisa?/a:
Ale koledze chyba chodzi co? takiego jak tutaj na forum http://itvortal.p...

W plik viewforum.php trzeba by by?o doda? 2 komórki potem w panelu admina przy tworzeniu kategorii doda? mo?liwo?? wybrania obrazka z katalogu na ftp i przy zapisie do bazy doda? nazw? tego pliku w tabeli threads doda? dodatkowe pole które b?dzie przechowywa? nazw? zdj?cia
Niezupe?nie dok?adnie to co ITV widzimy, mam na my?li.
Owszem w?a?nie o tym podobne ikony mi chodzi, ale przydzielane NIE do forów, ale do poszczególnych tematów. Puki co w standardzie s? przydzielane forum z nowymi postami i forum bez nowych postów.
Ja bardzo ch?tnie widzia? bym to w ten sposób, ?e przy pisaniu nowego tematu by?a by "linijka" w której móg?bym wskaza? plik *.jpeg lub *.gif z obrazem i po dodaniu nowego tematu, by widnia?a ta ikonka przy temacie.

Co? podobnego ja tutaj jest przy pisaniu postów mo?na doda? za??czniki graficzne. My?la?em, czy nie mo?na by zrobi? czego? podobnego, z t? ró?nic?, ?e e efekcie dodany plik graficzny wy?wietlany by by? w kolumnie z ikonami przy spisie tematów.

Ju? naprawd? bardzo fajnie by by?o. Gdyby admin strony (czyli ja Smile ) móg? okre?li? od jakiej rangi ma by? dost?pna ta opcja dodawania ikonek) Ale niekoniecznie jest to potrzebne, mo?e by? to dost?pne na sta?e tylko dla admina.

Nie znam si? na tyle na PHP by samemu modyfikowa? skrypt, ale je?li kto? z Was napisa? by poradnik co i jak doda?, co zmieni?, by?bym bardzo wdzi?czny.

proton napisa?/a:
Ikonki od forum znajduj? si? w katalogu: themes/nazwa twojej skrórki/forum/

Po prostu tworzysz swoje w?asne obrazki, podpisujesz odpowiednio i wysylasz na twoj serwer te obrazki do katalogu ktory ci poda?em, obrazki musz? by? podpisane tak:

folder.gif - noramlny folder na forum
folderhot.gif - ikonka przy popularnym temacie
folderlock.gif - zablokowany temat
foldernew.gif - nowy temat
Ale wydaje mi si?, ?e jak zmieni? (podmieni?) odpowiednie pliki to nie uzyskam zadanego efektu. bo ikona b?dzie wy?wietlana pod ka?dym tematem, jak j? rozró?ni?, by np. obrazek1 by? przy temacie1, a obrazek3 przy temacie3... Wydaje mi si?, ?e je?li zrobi? tak jak mówisz, to obrazek1 b?dzie zarówno przy temacie 1 jak i temacie3... Mam racj??
Edytowane przez Muzzy dnia 25.06.2008 14:16:10

kefirek
Mia?em troch? czasu wiec wykodzi?em ci ta opcj? dzia?a to tak ?e obrazki wybierasz z ftp czyli w katalogu images tworzysz nowy folder o nazwie ikony I TAM WRZUCASZ SWOJE OBRAZKI i teraz robisz tak
Wchodzisz w panel administracyjny => Strony Informacyjne i wklejasz ten kod a nazwa w wpisujesz np. test i dajesz podgl?d
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i wychodzisz teraz przyst?pujesz do edycji plików

W pierwszej kolejno?ci edytujesz plik maincore.php odnajdujesz w nim

I dok?adnie pod tym wklejasz

Teraz przyst?pujesz do edycji pliku forum/postnewthread.php
Odnajdujesz taki kod

I poni?ej dodajesz

W tym samy plik odnajesze jeszcze

Po tym dodajesz

I ostanie raz odnajdujesz w tym plik i dodajesz to co pogrubione

No i teraz edytujesz ostatni plik czyli
forum/viewforum.php

Odnajdujesz w nim

B?dzie 2 razy to dodajesz to przed tym 1

Oraz w tym samym pliku odnajdujesz

I ni?ej dodajesz

My?l? ?e wyt?umaczy?em dobrze i nie powiniene? mie? problemu z edycj? plików jak co? pisz to pomog?

Spradza?em i dzia?a
Edytowane przez kefirek dnia 25.06.2008 19:42:25

Muzzy
Modyfikacja dzia?a tak jak chcia?em, oczywi?cie jak w ka?dym przypadku mo?na dopracowa? to i owo, ale ogólny efekt jest taki jak chcia?em.

Jest jeden problem, tzn. wstawiana ikona ma rozmiar 19px/25px. W przypadku wi?kszych obrazków, grafika jest minimalizowana do w/w rozmiaru. Jak to zmieni?? bo wstawiana grafika chcia?em by mia?a wi?ksze rozmiary np. 52px/70px

szymon
Masz w 3 od ko?ca width='25' hight='25'. Zmieniasz 25 na np. 50.

www.zloteskrzydlo.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl