Zobacz temat
Ikony przy tematach
|
|
Muzzy |
Dodany dnia 25.06.2008 10:49:41
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 4 Data rejestracji: 25.06.2008 10:42 |
Witam serdecznie. Chcia?em prosi? Was o pomoc przy dostosowaniu skryptu forum do moich potrzeb. Zainstalowa?em sobie CMS Fusion-PHP v6.01.xxx i wszystko dzia?a jak nale?y. Chcia?em sprawi? by forum wygl?da?o nieco inaczej ni? w standarcie. Normalnie po instalacji wygl?da to tak: ![]() Ja chcia?bym to zmodyfikowa? by zamiast tych grafik które s? domy?lnie, mo?na by?o przydziela? inne ikonki (wgrane na serw przeze mnie i nieco wi?ksze) ale by nie móg? tego robi? zwyk?y user, a dopiero kto? od moderatora w gór?. Czy da si? to jako? zrobi?? mo?e ju? kto? prosi? o to i jest gotowy schemat? Prosz? o pomoc, bo ja nie znalaz?em ?adnej informacji na ten temat. Z góry bardzo uprzejmie dzi?kuj? za wszelk? pomoc. PW od moderatora:
|
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 14:30:43
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
proton |
Dodany dnia 25.06.2008 11:08:45
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 945 Pomógł: 22 Data rejestracji: 10.11.2005 18:29 |
Ikonki od forum znajduj? si? w katalogu: themes/nazwa twojej skrórki/forum/ Po prostu tworzysz swoje w?asne obrazki, podpisujesz odpowiednio i wysylasz na twoj serwer te obrazki do katalogu ktory ci poda?em, obrazki musz? by? podpisane tak: folder.gif - noramlny folder na forum folderhot.gif - ikonka przy popularnym temacie folderlock.gif - zablokowany temat foldernew.gif - nowy temat Edytowane przez proton dnia 25.06.2008 11:10:42 |
|
|
kefirek |
Dodany dnia 25.06.2008 11:17:15
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1191 Pomógł: 418 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 06.04.2008 21:59 |
Ale koledze chyba chodzi co? takiego jak tutaj na forum http://itvortal.p... W plik viewforum.php trzeba by by?o doda? 2 komórki potem w panelu admina przy tworzeniu kategorii doda? mo?liwo?? wybrania obrazka z katalogu na ftp i przy zapisie do bazy doda? nazw? tego pliku w tabeli threads doda? dodatkowe pole które b?dzie przechowywa? nazw? zdj?cia Edytowane przez kefirek dnia 25.06.2008 11:22:13 |
|
|
zezol |
Dodany dnia 25.06.2008 11:20:06
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 593 Pomógł: 34 Data rejestracji: 09.12.2006 22:16 |
Tak wi?c jak najbardziej mo?e sko?ysta? z modyfikacji Fusionboard. Z niego mo?na albo wyci?gn?? odpowiedni? cz??? kodu, albo wgra? po prostu Fusionboard'a.
|
|
|
Muzzy |
Dodany dnia 25.06.2008 14:12:51
|
kefirek napisa?/a: Niezupe?nie dok?adnie to co ITV widzimy, mam na my?li.Ale koledze chyba chodzi co? takiego jak tutaj na forum http://itvortal.p... W plik viewforum.php trzeba by by?o doda? 2 komórki potem w panelu admina przy tworzeniu kategorii doda? mo?liwo?? wybrania obrazka z katalogu na ftp i przy zapisie do bazy doda? nazw? tego pliku w tabeli threads doda? dodatkowe pole które b?dzie przechowywa? nazw? zdj?cia Owszem w?a?nie o tym podobne ikony mi chodzi, ale przydzielane NIE do forów, ale do poszczególnych tematów. Puki co w standardzie s? przydzielane forum z nowymi postami i forum bez nowych postów. Ja bardzo ch?tnie widzia? bym to w ten sposób, ?e przy pisaniu nowego tematu by?a by "linijka" w której móg?bym wskaza? plik *.jpeg lub *.gif z obrazem i po dodaniu nowego tematu, by widnia?a ta ikonka przy temacie. Co? podobnego ja tutaj jest przy pisaniu postów mo?na doda? za??czniki graficzne. My?la?em, czy nie mo?na by zrobi? czego? podobnego, z t? ró?nic?, ?e e efekcie dodany plik graficzny wy?wietlany by by? w kolumnie z ikonami przy spisie tematów. Ju? naprawd? bardzo fajnie by by?o. Gdyby admin strony (czyli ja ![]() Nie znam si? na tyle na PHP by samemu modyfikowa? skrypt, ale je?li kto? z Was napisa? by poradnik co i jak doda?, co zmieni?, by?bym bardzo wdzi?czny. proton napisa?/a: Ale wydaje mi si?, ?e jak zmieni? (podmieni?) odpowiednie pliki to nie uzyskam zadanego efektu. bo ikona b?dzie wy?wietlana pod ka?dym tematem, jak j? rozró?ni?, by np. obrazek1 by? przy temacie1, a obrazek3 przy temacie3... Wydaje mi si?, ?e je?li zrobi? tak jak mówisz, to obrazek1 b?dzie zarówno przy temacie 1 jak i temacie3... Mam racj??
Ikonki od forum znajduj? si? w katalogu: themes/nazwa twojej skrórki/forum/ Po prostu tworzysz swoje w?asne obrazki, podpisujesz odpowiednio i wysylasz na twoj serwer te obrazki do katalogu ktory ci poda?em, obrazki musz? by? podpisane tak: folder.gif - noramlny folder na forum folderhot.gif - ikonka przy popularnym temacie folderlock.gif - zablokowany temat foldernew.gif - nowy temat Edytowane przez Muzzy dnia 25.06.2008 14:16:10 |
|
|
kefirek |
Dodany dnia 25.06.2008 19:34:58
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1191 Pomógł: 418 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 06.04.2008 21:59 |
Mia?em troch? czasu wiec wykodzi?em ci ta opcj? dzia?a to tak ?e obrazki wybierasz z ftp czyli w katalogu images tworzysz nowy folder o nazwie ikony I TAM WRZUCASZ SWOJE OBRAZKI i teraz robisz tak Wchodzisz w panel administracyjny => Strony Informacyjne i wklejasz ten kod a nazwa w wpisujesz np. test i dajesz podgl?d i wychodzisz teraz przyst?pujesz do edycji plików W pierwszej kolejno?ci edytujesz plik maincore.php odnajdujesz w nim I dok?adnie pod tym wklejasz Teraz przyst?pujesz do edycji pliku forum/postnewthread.php Odnajdujesz taki kod I poni?ej dodajesz W tym samy plik odnajesze jeszcze Po tym dodajesz I ostanie raz odnajdujesz w tym plik i dodajesz to co pogrubione No i teraz edytujesz ostatni plik czyli forum/viewforum.php Odnajdujesz w nim B?dzie 2 razy to dodajesz to przed tym 1 Oraz w tym samym pliku odnajdujesz I ni?ej dodajesz My?l? ?e wyt?umaczy?em dobrze i nie powiniene? mie? problemu z edycj? plików jak co? pisz to pomog? Spradza?em i dzia?a Edytowane przez kefirek dnia 25.06.2008 19:42:25 |
|
|
Muzzy |
Dodany dnia 27.06.2008 14:04:11
|
Modyfikacja dzia?a tak jak chcia?em, oczywi?cie jak w ka?dym przypadku mo?na dopracowa? to i owo, ale ogólny efekt jest taki jak chcia?em. Jest jeden problem, tzn. wstawiana ikona ma rozmiar 19px/25px. W przypadku wi?kszych obrazków, grafika jest minimalizowana do w/w rozmiaru. Jak to zmieni?? bo wstawiana grafika chcia?em by mia?a wi?ksze rozmiary np. 52px/70px |
|
|
szymon |
Dodany dnia 27.06.2008 14:17:36
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 434 Pomógł: 20 Data rejestracji: 05.02.2006 21:20 |
Masz w 3 od ko?ca width='25' hight='25'. Zmieniasz 25 na np. 50. |
|
Przejdź do forum: |