ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
[EF IV] W?asne pola w profilu - po zapisniu resetuj? si?
Szapko
Witam!

Mam taki problem.
Doda?em w?asne pole w profilu. U?ywam modu Seb0p user panel i mam inne nazwy plików.

Profile.php (Ten do edycji danych)
Da?em tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

I w profile.php (Ten od wyswietlania) da?em tak:

Utworzy?em nowe pole w tabeli ep_users
Nazwa: user_cms
Typ: varchar
D?ugo??: 50
Metoda porównywania napisów: latin1_general_ci

Mój problem tkwi w tym, ?e po wype?nieniu pola i zapisaniu danych w edycji profilu, to pole si? resetuje. Co da?em nie tak? Lub o czym zapomnia?em?
Edytowane przez Szapko dnia 04.06.2008 01:26:26

W?cibski Go??
Dodany dnia 26.10.2025 01:09:19
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
A extended profile nie wystarczy? co ?le, poczytaj najpierw tematy o dodatkowych polach i do kompletu to nie widz?, rejestracji. gdzie na starcie te pola powinny ju? by? albo default, albo danymi wype?niane.

wlodekp.europa.pl
Szapko
Extended panel mi nie chodzi? i nie chce mi si? z nim kombinowa?.

Czyli musi by? jeszcze przy rejstrecji te moje pole i ustawi? w bazie Domy?ln? warto?? np. Brak? Tak? Mam racje czy ?le ci? zrozumia?em.

W register.php da?em tak:

Edytowane przez Szapko dnia 04.06.2008 01:08:33

Nie koniecznie brak mo?e by? 0 1 itd, moim zdaniem odpu?? sobie bo polegniesz poszukaj extended profile i to zastosuj, bo na rejestracji si? wysypiesz-bez email mo?e nie, ale z potwierdzeniem poszukaj mojego tematu o obowizkowej miejscowo?ci zobaczysz przynajmiej w czym rzecz, i to co teraz si? resetuje to szczegó? w dalszej modyfikacji u?ycia funkcji serialise i unserialize, bo rejestracja podobnie jak wy?lij posiada tabel? przej?ciow? new_user. I w tym upatruje Twojej pora?ki-mo?e si? jednak myl??

wlodekp.europa.pl
Szapko
A niemóg?by? mi bradziej podpowiedzie?. Czego dok?adnie mi brakuje i czy dotychczasowy kod i ustawiena bazy s? poprawne? I jak zrobi? ?eby si? nie resetowa?o?

I ostatnie pytanie czy da si? to zrobi? bez pliku register.php i ?eby tego nie bra?o po uwag? przy rejstrecji tylko by?o to w edycji profilu.

Brakuje Ci podstaw znajomo?ci formularzy plikiem wykonawczym do modyfikowania profilu jest includes/update_profile_include.php i to w nim s? w?a?nie zdefiniowane pola do dodawania, tam nale?y tak?e dopisa? zdefiniowa? to dodatkowe pole, nazwa pola z formularza name musi by? przypisana do $_POST, aby warto?? pola zosta?a przes?ana.
I wracamy jak zwykle do faktu to Extreme, gdzie tabela users jest inna jak u nas, a co za tym idzie definicje w poszczególnych plikach inne.
Uzywanie Extreme moj? pomoc ogranicza jedynie do wskazania kierunku, bo nie u?ywam i nie mam zamiaru.
Dlatego wi?c tylko pobie?nie patrz? na pliki i na pierwszy rzut oka widz? ró?nic?.
Je?li chcesz u?ywa? Extreme, i modyfikowa? je skazujesz si? na ka?dorazowe samodzielne poszukiwanie tych ró?nic.
To forum nie suportuje Extreme, jak ju? wielokrotnie pisa?em robimy to jedynie grzeczno?ciowo w ograniczonej skali.
Masz suport swojego systemu, gdzie te pytania s? w?a?ciwe.
Tam jednak Ci? wylecz? szybko, bo nie toleruj? natarczywych pyta? bez podstaw, którymi non stop nas zasypujesz, testuj?c nasz? cierpliwo??.
I uwa?aj jest bliska do przej?cia w form? odpowiedzi Twojego w?a?ciwego suportu.

wlodekp.europa.pl
Szapko
Odpowiedzieli mi na EF: http://extreme-fu...4339#67988
Okaza?o si? ?e tylko jeden plik pomyli?em. I wcale nie jest to takie trudne @wlodekp

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl