Zobacz temat
Wtyczka jako nowa strona/podstrona Fusiona
|
|
anr |
Dodany dnia 03.05.2008 22:44:23
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 16 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 19.04.2008 19:31 Złamana licencja |
Witam, aby dobrze zobrazować moją potrzebę napiszę punktowo o co mi chodzi. Tworzę powoli serwis na php-fusion. Pobrałem wiele wtyczek i nie miałem problemów z ich modyfikacją. Lecz mam problem i nie wiem jak go rozwiązać, mam pomysł gorzej z realizacją. Mianowicie : 1. Pobieram Wtyczkę do Php-Fusion 6.01.x 2. Instaluję 3. Dodaję Nowy Panel 4. Aktywuję Panel Lecz takie rozwiązanie mnie nie fascynuje, chciałbym aby ta dana wtyczka wyświetlała się jako nowa strona ( czyli nowa strona z Panelami bocznymi ) a w panelu środkowym żeby była tylko ta jedna dana wtyczka. Nie wiem czy mnie rozumiecie ![]() Np. Mam Wtyczkę " Ostatnio pobierane pliki " Wyświetla mi lewe panele i prawe panele w środkowym panelu newsy i Ostatnio pobrane pliki. Ja chce aby na stronie głównej były newsy i reszta Paneli, a w Nawigacji mam np. dodaną przeze mnie pozycję do " ostatnio pobrane pliki " odpala się niby druga strona główna ale bez Newsów i widać boczne panele a po środku tylko to co mnie interesuje. Chyba wyraziłem się dość łopatologicznie ? ![]() Jak to można wykonać ? ![]() Pozdrawiam. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 01.05.2025 19:05:51
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
MeTeo |
Dodany dnia 03.05.2008 22:50:25
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
Dajesz include pliku ;) np.: w stronach informacyjnych. Ew. możesz zmodyfikować plik tej wtyczki dodając do niego na początku: i na końcu Analogicznie jak we wszystkich plikach fusiona ;) Co do pierwszego to odsyłam do googla :) Podstawowa komenda PHP, a widzę, że jesteś kompetentną osobą do dasz sobie radę ;D |
|
|
anr |
Dodany dnia 03.05.2008 22:52:53
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 16 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 19.04.2008 19:31 Złamana licencja |
Heh jakie to banalne, właśnie próbowałem bawić się w pisanie pętli która po otrzymaniu komendy z linku wyświetl wtyczkę wyłączała wszystkie panele " góra " ale coś mi się sypało ![]() Nie wpadłem na taki pomysł, dzięki ![]() Dałem ciała po całości. Edit Działa znakomicie, jeszcze dodałem kilka linijek kodu dla poprawienia wyglądu wtyczki, co by profesjonalniej wyglądała ![]() Dzięki wielkie raz jeszcze. Edytowane przez anr dnia 03.05.2008 23:02:41 |
|
|
Grzes |
Dodany dnia 03.05.2008 23:00:27
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1656 Pomógł: 42 Data rejestracji: 28.04.2005 20:28 |
Dla ułatwienia proponuję jeszcze te dwie lektury pod poduszkę ![]() Jak pisać wtyczki? Jak pisać bezpieczne MOD'y i INFUSION'y Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie
![]() |
|
|
anr |
Dodany dnia 04.05.2008 21:09:13
|
Dodam iż chodziło mi o wtyczkę " dodawnia serwerów Counter-Strike " liste i monitoring. Dodałem do tej wtyczki modów dodawania serwerów przez użytkowników strony z akceptacją dodania serwera przez administratora i takie tam głupoty ![]() Jeszcze raz wielkie dzięki. Leci plus za pomoc, Tobie Grzesiu w sumie nie mam co dać bo te artykuły czytałem wcześniej, ciężko jest je pominąć ![]() |
|
Przejdź do forum: |