ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Edycja artyku?ów przez u?ytkownika
whiter
Witam,

jak mo?na przerobi? artyku?y aby mia?y one mo?liwo?? edycji przez u?ytkownika, który dodaje artyku?y ?
Wiem, ?e w PA mog? nada? ka?demu status admina z mo?liwo?ci? edycji artyku?ów, ale jest to zbyt pracoch?onne przy wi?kszej ilo?ci ludzi.

Z góry dzi?kuj? za pomoc.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 26.03 - 12:32

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:31:07
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
MeTeo
Hmm... Z pocz?tku wyda?o mi si? to proste, zobaczy?em w kod i nabra?em w?tpliwo?ci.

Po 1 artyku?y nie spisuj? nicku ani ID usera dodaj?cego... Co prawda theme.php pobiera dane usera (jedna z miliona rzeczy, których nie rozumiem) jednak ja tego nie rozumiem Wink Zak?adaj?c jednak, ?e da si? to zrobi?, lub nawet doda? 1 pole (co jest du?o prostsze) to:

By da? userowi mo?liwo?? edycji, musieliby?my udost?pni? ca?e administration/articles.php dla userów. Tam mamy do dyspozycji html, a ono w niepowo?anych r?kach zrobi du?y bajzel Wink Naprawd? tego a? tak potrzebujesz?

Potem mo?liwo?? edycji da si? jako? zrobi? (widoczno?? tylko artyku?ów usera - po wcze?niejszym dodaniu nowego pola lub rozwi?zania kwestii tego usera Smile).

Jest to do zrobienia - oczywi?cie lecz odradzam Wink Lepiej nada? userowi prawo do edycji w Panelu Admina (da? admina Pfft) je?li taka konieczno??... Nie po to fusion ma wsz?dzie bbcode by teraz otwiera? hakerowi drzwi przed nosem Wink

Pozdrawiam

bartek124
Uno: W tabeli jest zapisywane ID usera: article_name
Due: Edycj? Artów mo?na zrobi? z poziomu pliku readarticle.php, lub tworz?c nowy plik, np.: edit_article.php
Tre: HTML mo?na zast?pi? BBCode - nic prostszego
Quattro: HTML mo?na ograniczy? odpowiednimi funkcjami Wink.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
MeTeo
Faktycznie ;) Przegapi?em, a nazwa mnie jako? nie przekona?a ;)

W za??czniku plik "edit_articles.php"

?eby wej?? na niego trzeba by? zalogowanym, ka?dy user widzi tylko swoje artyku?y i je mo?e edytowa?. Jak chcesz wstawi? przycisk do edycji to wstaw w theme.php, w miejscu gdzie chcesz by si? wy?wietla?o taki kod:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
MeTeo dodał/a następującą plik:
edit_articles.zip [3.15kB / 462 Pobrane]

bartek124
MeTeo my?l?, ?e lepiej by by?o plik edit_articles.php wstawi? do katalogu g?ównego, a nie do administration Wink.

Lepiej, aby zwykli userzy nie mieli tam ?adnego pliku Smile.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
MeTeo
Ale to nie ma znaczenia Wink Je?li o to chodzi to wystarczy wgra? ten plik go g?ównego katalogu i zmieni? w nim odsy?acze "require" na podstawie innych plików Wink A no i link ten b?dzie inny Wink

whiter
Z góry dzi?kuj? za pomoc. Zaraz podzia?am z tym, mam nadziej?, ?e mi wyjdzie Smile

Próbowa?em, ale nie wychodzi.

Dopisywa?em do theme.php t? linik?, ale ci?gle mi wychodzi b??d.
<a href='".ADMIN."edit_articles.php?step=edit&article_id=".$info['article_id']."'>Edytuj artyku?</a>

PS. Jestem jeszcze zielony w tym wszystkim, wi?c je?li mo?na, poprosz? krok po kroku Smile

Strona, na której chc? to mie? wykonane www.moj-zespol.pl
Przerobi?em ARTYKU?y na ZESPO?Y.
Edytowane przez whiter dnia 27.03.2008 08:42:19

MeTeo
Wstaw ten kod, w theme.php, w render_articles... Gdzie? u do?u Wink Tak by mie?ci? si? podczas echo "" ... B??d? Wstaw go tutaj... a najlepiej render_articles z theme.php to powiemy w czym problem Smile

whiter
Oto mój render article

Edytowane przez whiter dnia 27.03.2008 17:32:09

MeTeo

Spróbuj teraz ;D

whiter
I dzia?a i nie dzia?a...

Dzia?a przez to, ?e pokazuje si? odno?nik do edycji artyku?ów, ale edycja ich ju? nie zaskakuje. Pojawia sie taki komunikat:

[404] File Not Found : Plik nie istnieje
Podany w zapytaniu URL /administration/edit_articles.php?step=edit&article_id=5 nie zosta? odnaleziony na tym serwerze.

The requested URL /administration/edit_articles.php?step=edit&article_id=5 was not found on this server.

PS. Mo?esz wej?? na t? stronk? www.moj-zespol.pl i zalogowac sie jako tester has?o tester. S? tam ARTYKU?Y zamienione na ZESPO?Y.
Edytowane przez whiter dnia 27.03.2008 19:52:02

Piotrroger
Wgraj za??cznik MeTeo do folderu administration. Pisze przecie? wyra?nie ?e plik edit_profile.php nie osta? odnaleziony.

userbar_sparta3.gif

http://spartabks.boo.pl
whiter
Faktycznie, nie zauwa?y?em tego za??cznika. Wszystko dzia?a. Naprawd? wielkie dzi?ki!

Sagitarius
Pogubi?em si? w tych plikach Wink Wszystko dzia?a, ale chcia?bym zrobi? to w ten sposób, aby po prostu podmieni? ju? istniej?c? funkcj? edycji artyku?u przez Administratora, tak aby dzia?a?o to równie? dla u?ytkownika przy u?yciu tej samej ikonki. W którym pliku mam to wygrzeba??

EDIT: niestety mod daje zbyt du?e pole manewru dla usera... Nie da?o by si? zrobi? tego w ten sposób aby user móg? edytowa? TYLKO i wy??cznie dany artyku?, który jest jego autorstwem?
Edytowane przez Sagitarius dnia 19.04.2008 17:26:59

http://www.portal-pisarski.pl
MeTeo
Plik jest tylko 1 i pozwala na edycj? artyku?u, gdzie pokrywa si? ID dodaj?cego i ID usera, który chce edytowa?. Innej mo?liwo?ci nie ma...

slawekneo
Witam !! ze sie przyczepie do paru spraw.

Po pierwsze warunek na link do edycjy sprawdzajacy czy osoba ogladajaca jest autorem jak tak to wyswietla link.

Po drugie poczatek pliku powinien wygladac tak

Po trzecie wywal z pliku niepotrzebny kod !! i nie wiem nie sprawdzalem tego czy czasem user nie ma dostepnej opcji usuniecia arta powinno byc zablokowane.

Pozdro!!

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl