ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Wyszukiwarka u góry na wszystkich podstronach
kivak
Witam, dopiero od kilku dni bawi? si? php Fusion i jestem troch? zielony w tych sprawach. Zainstalowa?em najnowsz? wersje i zastanawiam si? jak umie?ci? wyszukiwark? na sta?e na wszystkich podstronach pod górn? belk? i górnym menu?

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - jantom 10.03 - 21:06

Edytowane przez kivak dnia 10.03.2008 21:11:13

www.o-foto.net
W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 20:48:03
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
DJKRSS
Sprawa zale?y od stylu.

Qbol
Sprawa zale?y od tego czy przeczyta?e? poradnik czy nie?
3esc.

kivak
Qbol napisa?/a:
Sprawa zale?y od tego czy przeczyta?e? poradnik czy nie?

Jaki poradnik, mo?na wiedzie??

www.o-foto.net
Qbol
Poradnik do php fusion mozesz go znalesc w dziale download.

Poradnik
Edytowane przez Qbol dnia 10.03.2008 21:29:03
3esc.

Pieka
Panowie, o czym Wy piszecie? Dlaczego piszecie glupoty zamiast napisac koledze konkretnie co i jak ma zrobic?!
Jesli sami nie wiecie, to po co sie w ogole odzywacie?
Masz dwie mozliwosci:
1. Zaincludowac wyszukiwarke w panelu i ustawic mu stala widocznosc.
2. Dodac do theme kod odpowiedzialny za wyszukiwarke lub wstwaic ten kod do panela i j.w.
Edytowane przez Pieka dnia 10.03.2008 21:31:38
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Qbol
Przecie? o tym w poradniku jest. Ok skoro mam wyt?umaczy? to ok. Mo?na to zrobi? w taki sposób ?eby doda? nowy panel na górze i zaznaczy? ?eby by? zawsze widoczny Smile
3esc.

Dagobah
kivak napisa?/a:
Witam, dopiero od kilku dni bawi? si? php Fusion i jestem troch? zielony w tych sprawach. Zainstalowa?em najnowsz? wersje i zastanawiam si? jak umie?ci? wyszukiwark? na sta?e na wszystkich podstronach pod górn? belk? i górnym menu?

Dobrym rozwi?zaniem mo?e by? równie? skorzystanie ze strony http://www.phpfus...m/news.php i poszukanie odpowiedniego theme'u, w którym wyszukiwarka jest w miejscu, które Ci? satysfakcjonuje. To mo?e troch? u?atwi? prac?...
Edytowane przez Dagobah dnia 11.03.2008 00:33:44

Pieka
Jeszcze lepszym bedzie skorzystanie z themes4.php-fusion.pl :)
Ponizej gotowy panel:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 11.03.2008 00:42:06
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
kivak
Dzi?ki za gotowy kod, by?bym wdzi?czny gdyby? powiedzia? jeszcze gdzie i w jakim pliku mam go wstawi? Frown

www.o-foto.net
Pieka
Przeciez napisalem wyraznie, ze to gotowy panel.
Jak wstawiac panele masz napisane w Poradniku oraz na tym forum.
Rusz cztery litery i poszukaj!
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
kivak
Dobra, dobra, po co te nerwy?
Nie s?dzi?em ze to mo?na zrobi? z poziomu panela administracyjnego?
Niestety tym sposobem mo?na wyszukiwark? umie?ci? albo, z lewej strony, w ?rodku, albo z prawej. Mi chodzi?o aby wyszukiwarka znajdowa?a si? nad tymi tabelkami, czyli zaraz pod menu poziomym w górnej belce Sad

P.S.
Czy jest mo?liwo?? aby w wyszukiwarce nie pojawia?y si? opcj? gdzie ma szuka?, tylko aby od razu szuka?a ca?? stron??

www.o-foto.net
Pieka
Skoro chcesz to miec zaraz pod menu poziomym(subheader), to wstaw w/w kod w pliku theme.php uzywanej skorki.
Znajdz miejsce, w ktorym konczy sie subheader i wstaw ponizej.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
kivak
Dzi?ki Pieka, o to w?a?nie mi chodzi?o.

P.S.
1. Mam jeszcze jedno pytanko dotycz?ce samej wyszukiwarki Wink
Jak doda? opcj? "szukaj wsz?dzie" je?li w ogóle to mo?liwe?
2. Czy w/w wyszukiwarka przeszukuje równie? "strony informacyjne", je?li tak to jak to zrobi??

www.o-foto.net
Dagobah
kivak napisa?/a:
Dzi?ki Pieka, o to w?a?nie mi chodzi?o.

P.S.
1. Mam jeszcze jedno pytanko dotycz?ce samej wyszukiwarki Wink
Jak doda? opcj? "szukaj wsz?dzie" je?li w ogóle to mo?liwe?
2. Czy w/w wyszukiwarka przeszukuje równie? "strony informacyjne", je?li tak to jak to zrobi??

Ch?opie skorzystaj z WYSZUKIWARKI na stronie... tam wszystko masz jak na tacy!!!!

Wystarczy wpisa? "wyszukiwarka (ew. szukaj) strona informacyjna" i wszystko wiadomo....

kivak
Dagobah napisa?/a:
Ch?opie skorzystaj z WYSZUKIWARKI na stronie... tam wszystko masz jak na tacy!!!!
Wystarczy wpisa? "wyszukiwarka (ew. szukaj) strona informacyjna" i wszystko wiadomo....

Skoro jeste? taki bystry to zamiast pisa? abym skorzysta? z wyszukiwarki mog?e? poda? adres do tego tematu gdzie jest wszystko jak na tacy!?

www.o-foto.net
Dagobah
kivak napisa?/a:
Dagobah napisa?/a:

Skoro jeste? taki bystry to zamiast pisa? abym skorzysta? z wyszukiwarki mog?e? poda? adres do tego tematu gdzie jest wszystko jak na tacy!?

Zarejestrowa?e? si? wczoraj i ??dasz (prosisz/domagasz si?) by poda? Ci wszystko na tacy. Gdyby znalezienie tego wymaga?o problemu od razu bym wklei? link, ale ?e ostatnio sam to szuka?em to wiem, i? jest to proste. Je?eli umiesz korzysta? z googli to z tym tak?e sobie poradzisz.

Polecam po??czenie fraz: szukajka (ewentualnie wyszukiwarka lub szukaj) + informac (bez ko?cówki bo ró?nie ludzie pisz? - raz informacyjna, informacyjne, informacyjnych). Poza tym czyta?e? regulamin chyba...

Polecam równie? www.mods.php-fusi...

kivak
Dagobah napisa?/a:
Zarejestrowa?e? si? wczoraj i ??dasz (prosisz/domagasz si?) by poda? Ci wszystko na tacy. Gdyby znalezienie tego wymaga?o problemu od razu bym wklei? link, ale ?e ostatnio sam to szuka?em to wiem, i? jest to proste. Je?eli umiesz korzysta? z googli to z tym tak?e sobie poradzisz...
Poza tym czyta?e? regulamin chyba...

Nie ??dam i nie domagam si? niczego od kogo? kto nie ma ochoty pomóc. Jest taka zasada, jak kto? mnie ma nic do powiedzenia, niech siedzi cicho i nie poucza innych aby skorzystali z wyszukiwarki. Jak my?lisz, gdybym to znalaz? to czy zadawa?bym to pytanie? Oczywi?cie nie twierdz? ?e tego tutaj nie ma, ja po prostu nie znalaz?em.

www.o-foto.net
Pieka
kivak napisa?/a:
..Jest taka zasada, jak kto? mnie ma nic do powiedzenia, niech siedzi cicho i nie poucza innych aby skorzystali z wyszukiwarki....

Podstawowa zasada jest SZUKANIE, a nie pyskowanie.
Stosuj sie do niej, a bedziemy zyli dlugo i szczesliwie.

kivak napisa?/a:
..Jak my?lisz, gdybym to znalaz? to czy zadawa?bym to pytanie? Oczywi?cie nie twierdz? ?e tego tutaj nie ma, ja po prostu nie znalaz?em.

Skoro cala energie i czas poswiecasz na wyklocanie sie z innymi, to faktycznie nie masz szans na znalezienie czegokolwiek.
Radze zaprzestac tego typu praktyk i skupic sie na szukaniu!
Pierwsza czesc powyzszego zdania dotyczy obu.

Na przyszlosc ostrzegam przed pyskowkami, poniewaz nie bede tolerowal takich zachowan.
Edytowane przez Pieka dnia 11.03.2008 23:38:23
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
vorevo
Ta wyszukiwarka mi nie dzia?a mam taki b??d na stronie:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 12.01.2010 18:04:44

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl