ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Dodanie dodatkowego t?a
praca666
Witam.
Próbuj? doda? drugie t?o pod stron?. Pozwólcie ?e wyja?ni? to na przyk?adzie takiej strony: http://www.voila....?get=1&f=1

Chodzi mi o to, jak co i gdzie wpisa? ?eby doda? tak jak na stronie powy?ej taki bia?y prostok?t co jest pod ca?? stron? (menu logo itp), a po bokach jest inne t?o. My?l?, ?e s? to dwa ró?ne pliki tylko jak je doda?? A mo?e inaczej to zrobi?? Jak kto? wie lub ma jaki? ciekawy pomys? to czekam Smile

W?cibski Go??
Dodany dnia 26.10.2025 20:58:22
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
reys1
Mnie si? wydaje, ?e jest to jeden obrazek, bia?y prostok?t z zaokr?glonymi rogami na szarym tle i w theme zamiast kodu z kolorem jest wpisany adres obrazka, jest to wszystko na pewno opisane dok?adnie na forum.
w stylach tej strony mo?na podpatrze? skór?Wink
http://www.gw.gan...styles.css

Dagobah
praca666 napisa?/a:
My?l?, ?e s? to dwa ró?ne pliki tylko jak je doda?? A mo?e inaczej to zrobi?? Jak kto? wie lub ma jaki? ciekawy pomys? to czekam :)

Nie ?atwiej z t? pro?b? si? zwróci? do autora w/w stronki i si? go wprost spyta?? Wydaje mi si?, i? Gander bez problemów by Ci pomóg?...

bartek124
Pobierz MyFusion - w nim jest rozprowadzana ta skórka.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
praca666
Dzi?ki za odpowiedzi, zada?em ju? pytanie Ganderowi ale na razie cisza. Mniej wi?cej ju? wiem co i jak, tylko mam jeszcze jeden problem, a mianowicie.
Mam zrobione t?o jako i plik w którym to jest odpowiednio podzielone tak jak na stronie Gandera. Mam rozdzielczo?? 1024x768 a gdy zmienie to ca?e t?o si? pomniejsza jednocze?nie pod tak? rozdzielczo?? jaka jest w danej chwili ustawiona. Czy nie da?oby si? tego jako? zablokowa?, ?eby przy zmianie rozdzielczo?ci nie pomniejsza?o t?a?

W styles.css mam w background ustawione takie warto?ci:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

jantom
Akurat u Gandera mamy do czynienia z t?em dla tabelek na ?rodku, jednak to, o co prosi?e? jest jak najbardziej wykonalne - dwa t?a raz:
W styles.css
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

http://jantom.info
praca666
Okey, dzi?ki ale jest jeszcze jedna kwestia, a mianowicie jak zmienie u sibei rozdzielczo?? na kompie to t?o pozostaje bez zmian, jak by to zrobi? ?eby si? t?o skalowa?o pod ka?d? rozdzielczo?ci??

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl