ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Jak pobra? plik PHP z poziomu przegl?darki?
englisz_man
Jak pobra? plik PHP z poziomu przegl?darki?

Szuka?em na Google i znalaz?em co? takiego:

Jak wiadomo, gdy mamy zainstalowany praser (interpreter), to nie da si? ?ci?gn?? pliku z rozszerzeniem php itp. W ?atwy sposób to ominiemy. Wi?c stwórzmy plik download.php i wpiszmy do niego odpowiedni kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Oczywi?cie zamiast plik.php podaj lokalizacje twojego pliku.

Na stronie bordeux.net. Oczywi?cie nie dzia?a. Czy móg?by mi kto? pomóc upora? si? z tym kodem, bo ja nie za bardzo wiem o co chodzi?
Edytowane przez Milka dnia 22.02.2008 11:27:44

W?cibski Go??
Dodany dnia 24.10.2025 00:31:05
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
K2
Po co utrudniasz sobie ?ycie? Nie pro?ciej zainstalowa? klienta FTP, jest to o wiele bezpieczniejsze i prostsze.

Pako
Nic prostszego jak wy?ej, klient FTP najlepszy http://totalcmd.pl/, wstukujesz swoje dane i pobiera edytujesz z poziomu programu. pozdrawiam.
Zapraszam!
Wszystko o Photoshop-ie!!
Zapraszam!!!

www.webphotoshop.pl

http://webphotoshop.pl
englisz_man
Pako napisa?:
Nic prostszego jak wy?ej, klient FTP najlepszy http://totalcmd.pl/, wstukujesz swoje dane i pobiera edytujesz z poziomu programu. pozdrawiam.

Mam zainstalowanego klienta FTP, ale co to mi da, je?eli to nie jest moja strona i chce ?ci?gn?? kod?
Edytowane przez englisz_man dnia 22.02.2008 11:29:55

Milka
englisz_man napisa?/a:
Mam zainstalowanego klienta FTP, ale co to mi da, je?eli to nie jest moja strona i chce ?ci?gn?? kod?

Je?li jest to autorski kod, pisany na w?asne potrzeby, a autor nie zgodzi? si? na jego rozpowszechnianie, to jeste? ?wiadom, ?e jest to zwyk?a kradzie??
Ta jedyna i prawdziwa Milka - reszta to podróbki!

Pieka
englisz_man napisa?/a:
Pako napisa?:

Chcesz ukrasc, a nie sciagnac! Nie ma mozliwosci pobrania plikow PHP za pomoca przegladarki.
Gdyby istniala taka mozliwosc, to jaki sens mialoby umieszczanie hasla np. w config.php?
Edytowane przez Pieka dnia 22.02.2008 18:51:41
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
rafnal
Niestety mo?liwe jaki? cwaniak musia? wykombinowa? bo niedalej jak wczoraj wpad? mi w r?ce przez przypadek programik który to umo?liwia tzn pobranie pliku php ale z wyj?tkami (nie z ka?dego serwera i zale?nie od ustawionych praw dost?pu "CHMOD"Wink jak napisa? Pieka pliku config.php nie pobierze (plik ?ci?gnie bez zawarto?ci) ale z innymi raczej problemu nie ma.

Nazwy programu nie podam bo to by?o by nieetyczne z mojej strony. Dodam ?e program posiad?em przypadkiem i u?y?em go "Edukacyjnie" testuj?c na w?asnych serwerach.

pozdrawiam rafnal
Edytowane przez rafnal dnia 14.03.2008 14:08:45
It Is Risky Not To Take Risk.
If You Dont Take Risk,
Risk Will Take You...

SebaZ
No to program a nie przegl?darka - rozró?niaj pewne rzeczy. I ?ci?gni?cie zalezy od nag?ówka pliku, a nie tylko od CHMODów
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

rafnal
SebaZ napisa?/a:
No to program a nie przegl?darka - rozró?niaj pewne rzeczy.

SebaZ przegl?darka to te? program. A tak serio bez programu tylko samym skryptem te? idzie pobra? plik wystarczy tylko dobrze wujka google zapyta? i pokombinowa? g?ówk?.
Edytowane przez rafnal dnia 14.03.2008 14:20:02
It Is Risky Not To Take Risk.
If You Dont Take Risk,
Risk Will Take You...

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl