Zobacz temat
Nie mogę dodać menu. Przekierowywuje mnie na news.php
|
|
wardek |
Dodany dnia 15.01.2008 22:34:13
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 3 Data rejestracji: 15.01.2008 22:31 |
Mam problem z dodaniem menu (o ile dobrze to nazywam). Żeby wiadomo było o co mi chodzi poniżej zamieszczam dwa screeny mojej stronki, na których zaznaczone jest o co mi chodzi. W kategori Nawigacja mam tam kilka (standardowych) pól.. FAQ, Artykuły, Linki itp. itd. i chciałbym dodać kolejne pola o nazwach Rekrutacja i Nasz Team (pod tymi, tam gdzie wskazuje strzałka z numerem 1 . Chciałbym żeby były to zwykłe pola, tzn. klika sie, otwiera sie tekst i tyle. Poprostu odnosnik do podstrony ktorej nie wiem jak utworzyc. Gdy próbowałem utworzyc je w panelu administracyjnym (na drugim screenie) to pojawił się problem: Wpisałem nazwę, zaznaczyłem pozycję na stronie i widoczność, ale co wpisać w miejsce Adres: ?? (tam gdzie strzałka z nr 2) Jest to adres prowadzący do jakiegoś pliku ? (standardowe mają np. contact.php i ten plik jest na ftp) Muszę wtedy jakoś tworzyć nowy jakiś plik .php do którego potem bede sie tym odnosił, czy jak ? Na innych stronach widziałem poprostu ze jest np. viewpage.php?page_id=16 ale nie wiem jak to wogóle zrobić. ![]() ![]() Pomóżcie, napiszcie mi krok po kroku co mam zrobić żeby takie coś zrobić, żeby otwierał mi sie tekst i już. Z góry dzięki PW od moderatora:
Edytowane przez wardek dnia 15.01.2008 23:16:20 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 13.05.2025 06:44:53
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Pieka |
Dodany dnia 15.01.2008 22:39:03
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Wlasciwa kolejnoscia jest czytanie Poradnika, nastepnie lektura forum i dopiero na samym koncu zakladanie tematu. Polecam na przyszlosc trzymac sie tej kolejnosci. Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
wardek |
Dodany dnia 15.01.2008 23:18:38
|
Sięgnąłem do poradnika php fusion (znalazłem go w internecie) ale niestety nie było tam tych informacji. Proszę o pomoc i przepraszam za wszystkie powstałe utrudnienia. |
|
|
htc |
Dodany dnia 15.01.2008 23:35:57
|
Przedszkolak ![]() Postów: 23 Data rejestracji: 17.12.2007 17:15 Złamana licencja |
Wpisujesz zły adres.Lub go wcale nie wpisujesz ale to mało prawdo podobne. |
|
|
wardek |
Dodany dnia 15.01.2008 23:50:06
|
Problem w tym że nie wiem jaki mam wpisać... Chce poprostu, żeby po kliknięciu na utworzone pole Nasz Team, albo Rekrutacja otwierał sie odrazu tekst napisany przeze mnie. Próbowałem coś z tym zrobić... i tak: otworzyłem index.php w notatniku, zmieniłem nazwe (zmienilem na page1.php) zapisalem i wrzucilem na ftp. Potem dodalem do adresu i tak jak pisalem wyzej - dalej do news.php kieruje. Spróbowałem to samo, ale z plikiem articles.php ściągnąłem go na dysk, zmieniłem nazwe na articles2.php i działa... otwiera się tamen artykuł. ale jednak jest kilka problemów: - po kliknięciu na Rekrutacja (przekierowywuje mnie na articles2.php czyli działa) wygląda to jak artykuł. Najpierw trzeba dodać tytuł artykułu, a po otwarciu jest napisane na górze "Artykuły:" i dopiero pod tym mogę coś pisać. Chciałbym żeby od razu po kliknieciu na rekrutacja, pojawiał się mój tekst z obrazkami itp. - w tym kopiowanym artykule (tym, co kieruje articles2.php) nie moge nic pisać, nawet nie wiem gdzie jest okno, do wpisywania tekstu w tym menu. (W panelu sterowania jest tylko dodawanie Artykółów. Dodaje oczywiście tylko do pierwotnego articles.php) Nie wiem czy to dobry pomysł i czy wogóle zadziała ale jeśli ktoś ma taki plik na stronce (taki, który po wpisaniu jego w Adres, sprawiałby że po nacisnieciu Rekrutacja otwiera sie od razu tekst), to umieśćcie go tu, ja sobie wrzuce na ftp, pokasuje wszytko jesli cos tam jest, i wpisze swój tekst. Poprostu nie mam od czego utworzyć kopii.. i wogóle będe mógł tam cokolwiek wpisać? Z góry Dzięki za pomoc ![]() PS. żeby ściągnąć ten poradnik co wysłałeś, muszę stworzyć konto... a gdy je tworze (wpisuej dane, klikam rejestruj) przenosi mnie do strony głównej bez niczego. Nie przychodzi do mnie zaden e-mail, nie moge sie zalogowac itp. czyli jednym zdaniem ujmując, nie moge z neigo skorzystać, mimo iż bym chciał Edytowane przez Pieka dnia 16.01.2008 00:44:27 |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 16.01.2008 00:52:50
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Odpowiadajac kolejno: 1. Mozesz to zrobic zarowno w artykulach jak i stronach dodatkowych. Jednak zakladajac, ze beda to artykuly, nie dodawaj adresu pliku articles.php: http://www.se-mobile.yoyo.pl/articles.php Tylko podaj bezposrednio do tresci artykulu, czyli readarticle.php: http://www.se-mobile.yoyo.pl/readarticle.php?article_id=1 Lub strona dodatkowa: http://www.se-mobile.yoyo.pl/viewpage.php?page_id=1 Jesli link dotyczy Twojej strony, to pomijasz te czesc: 2. Rejestracja w Laboratorium wymaga akceptacji regulaminu, dokladnie jak tu na Supporcie, wiec bez zaznaczenia "Tak" mozesz zapomniec o rejestracji i pobieraniu plikow. Edytowane przez Pieka dnia 16.01.2008 00:55:16 Jestem jaki jestem
![]() |
|
Przejdź do forum: |