Zobacz temat
Wstawienie etykiety/kotwicy do kategorii newsa
|
|
ravenger |
Dodany dnia 08.01.2008 19:02:18
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 12 ![]() Data rejestracji: 07.01.2008 22:36 |
Witam! Przeszukałem forum ale nic na ten temat nie znalazlem. Chodzi o to by każda nazwa kategorii newsa na stronie news_cats.php była jednocześnie etykietą/kotwicą (tak bym mógł tworzyć linki w postaci (podaję w znacznikach code a nie url ponieważ na dobrą sprawę to nie jest odnośnik, przynajmniej nie działający a chodzi o pokazanie kodu). Znalazłem fragment kodu pliku news_cats.php i dodałem tam Kod wynikowy znajduje się poniżej, pytanie tylko czy coś takiego ma prawo działać? Jeśli nie to ma ktoś jakiś pomysł? |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 13.05.2025 12:17:20
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
bartek124 |
Dodany dnia 08.01.2008 19:14:48
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3264 Pomógł: 236 ![]() Data rejestracji: 26.05.2007 12:25 |
Jeśli chcesz, żeby to wyglądało tak: To musisz zastosować mod_rewrite. Było na forum, poszukaj. PS. Ja nie bardzo zrozumiałem, o co Ci chodzi. Możesz dokładniej? Bo po nazwie tematu sądzę o czymś innym, a po treści już całkiem inaczej :P. Edytowane przez bartek124 dnia 08.01.2008 19:18:20 |
|
|
ravenger |
Dodany dnia 08.01.2008 19:49:09
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 12 ![]() Data rejestracji: 07.01.2008 22:36 |
Oki, postaram się jaśniej. Standardowo na stronie news_cats.php widzimy tabelkę, po lewej są nazwy kategorii newsów, po prawej newsy należące do danej kategorii. W przypadku gdy newsów w każdej kategorii jest sporo (kilkadziesiąt albo i więcej) wygodnie byłoby podać użytkownikowi link który przeniesie go od razu do konkretnego miejsca na stronie (w tym przypadku do odpowiedniego wiersza w tabeli na stronie news_cats.php). W html-u tworzy się do tego celu tzw. etykiety/kotwice (zwał jak chciał) i wygląda to tak Coś jak spis treści ;] Problem polega na tym że nazwy kategorii są odczytywane z bazy MySQL, chciałbym by przy okazji były też generowane etykiety o nazwie zgodnej z nazwą kategorii newsów. Jeśli ktoś nadal nie wie o co mi konkretnie chodzi tutaj jest przykład działania etykiet http://republika....kursy.html Chyba mi się udało, teraz czas na testy (muszę dodać kilkanaście artykułów i sprawdzić), póki co podaję kod (na nim przynajmniej strona nie wywala żadnych błędow) Oki, znalazłem błąd i go poprawiłem, okazało się też że kod który widnieje powyżej musiałem wstawić w jeszcze jednym miejscu, wszystko działa jak powinno, temat do zamknięcia. Edytowane przez ravenger dnia 08.01.2008 23:09:38 |
|
Przejdź do forum: |