Zobacz temat
|
[EF4] MasterDownloadPanel - jak naprawi? i zmieni? par? wa?nych rzeczy?
|
|
| Feniks |
Dodany dnia 31.12.2007 21:19:34
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 33 Data rejestracji: 02.09.2006 01:07 |
Witam Zaznaczam na pocz?tku, ?e rozwi?zania tych wszystkich problemów ju? szuka?em na forum, ale wiele nie znalaz?em. Dowiedzia?em si? tylko jak zmieni? wielko?? wrzucanych plików. 1 [priorytet - wysoki]. Wgra?em modyfikacje Master Download Panel i mój download zosta? zmieniony ale panel uploadu (oczywi??ie) zosta? ten sam. Gdy tworze now? kategorie to pojawia si? ona w Dowloadzie ale nie ma jej przy uploadowaniu pliku i nie mog? wybra? ?e chc? plik wrzuci? do nowo utworzonej kategorii. Co zrobi? aby tam te? by?a? Jest mo?e jaki? mod pod ten download aby i tu i tu by?y tworzone te same kategorie? 2 [priorytet - wysoki]. Gdy wrzucam plik to jest wszystko OK, pojawia si? on na serwerze jednak gdy chc? go zatwierdzi? w panelu admina, aby doda? do strony wywala taki b??d: Wiem tylko tyle ?e kolumna czy tam wiersz jest ?le ustawiona je?li si? nie myl?. 3 [priorytet - wysoki]. Gdzie zmieni? kolor panelu najcz??ciej pobierane i ostatnio wstawione tego modu bo mam stron? o ciemnej kolorystyce i w ogóle nie pasuje 4. [priorytet - ?redni]. Da?o by si? zrobi? aby zamiast przy klikaniu na ostatnio wstawiony plik nie pobiera?o go ale przenosi?o do strony na której znajduje si? opis z nim? Prosz? o pomoc. Pozdrawiam! Edytowane przez Pieka dnia 01.01.2008 00:19:45 |
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 25.10.2025 02:14:06
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
wlodekp |
Dodany dnia 31.12.2007 23:27:13
|
|
Weteran ![]() Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Proponuj? poszuka? i poogl?da?, advanced_downloadDB_panel, pro_download_panel. Szczególnie ten ostatni spe?nia chyba eszystkie Twoje oczekiwania. Tylko info, bo nie widz? strony. Tak?e jako info, po szale sylwestrowym-moja strona startowa , zmieni si? na normaln?, jeden jest w nawigacji lewej drugi jako startowa. |
|
|
|
| Feniks |
Dodany dnia 31.12.2007 23:35:36
|
|
Wi?c tak. Mia?em ju? Pro Dowlnoad panel i nie chc? do niego wraca? bo mia?em z nim nie ma?e problemy no i te system uploadu a? dos?ownie odstrasza, niby 4 proste kroki, a powinno pisa? 4 "mordercze kroki". Nikt by na strona z takim czym? plików nie chcia? wrzuca?. Mia?em równie? FMC download panel który mi si? najbardziej spodoba? ale by? najbardziej ubogi w funkcje. Mia?em domy?lny download no i teraz Master Download Panel, który jak narazie mi jak najbardziej odpowiada. Czyli w sumie 4 wersje... uhh. Jedyne co mi tu brakuje to tego aby najpierw by?a miniatura pliku, a pó?niej po klikni?ciu zdj?cie si? powi?ksza?o oraz zintegrowany upload poniewa? ten domy?lny jest dos?ownie IDEALNY i lepszego nie trzeba. Jak to zrobi? oraz jak naprawi? problem opisany w pierwszym po?cie tego tematu? Pozdrawiam! PS: Co do DB to prócz screenów i panelu z najcz??ciej pobieranymi plikami wnosi on jeszcze jakie? zmiany w porównaniu do standardowego downloadu? Subkategorie mo?na tworzy?? Wole si? najpierw spyta? bo nie chc? ju? tyle tych paneli downloadu wgrywa?, jeszcze co? si? w ko?cu namiesza i w cale b?dzie kiepsko. Edytowane przez Feniks dnia 31.12.2007 23:47:09 |
|
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 31.12.2007 23:51:54
|
|
Chcesz no problem wska?? Ci komercyjne systemy download je?li dysponujesz odpowiedni? kas?, mnie je?li nie odpowiada to modyfikuj? pod swoje potrzeby. A je?li nie potrafi? to bazuj? na tym co jest i ciesz? si?, ?e ju? kto? to napisa?. Je?li nic nie odpowiada, to dopisz sobie, bo indywidualnych modyfikacji nikt tu oprócz dla siebie nie robi. A jak zrobi to najpierw g??boko si? zastanawia czy udost?pni?, bo zaraz ten by to zmieni? tamten to. Dlatego ja pisz? tylko dla siebie i nie mam takowych problemów z marudzeniem. I jeszcze co? pisz?, bo wi?kszo?? z tych powodów ju? zaprzesta?a pisa?. |
|
|
|
| Feniks |
Dodany dnia 01.01.2008 00:04:45
|
|
S?uchaj, ja te? si? ciesz? ?e s? takie mody i chwa?a za to, ale nie wszystko zapi?te jest pod ostatni guzik lub w pe?ni dostosowane (niestety ;/ ) chod? i tak to ju? porz?dna robota. Jak ja bym si? na tym zna? to bym nie pisa? tutaj tematu, niestety si? nie znam i chcia? bym od kogo? uzyska? pomoc. Znam si? bardzo dobrze na grafice, wykonywa?em ju? sporo projektów, laye itp. ale php to nie mój temat. Nie marudz? tylko staram si? rozwi?za? problemy. Je?li potrafi?by? by? mi pomóc to prosz? o pomoc. Edytowane przez Feniks dnia 01.01.2008 00:06:20 |
|
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 01.01.2008 00:25:27
|
|
Dobra ja Ci tylko u?wiadamiam, ?e nikt tego nie zrobi je?li to mu nie b?dzie potrzebne poniewa? wymaga to czasu. To nie jest rodzaj dora?nej szybkiej pomocy typowej dla forum. Dlatego musisz niestety i?? na kompromis u?ywania tego co jest dost?pne, albo czeka? mo?e co? nowego si? pojawi. A i tak nigdy to nie b?dzie pasowa?o wszystkim. Tak to si? przedstawia o czym zapewne wiesz, a ja tylko k woli przypomnienia. Ja bynajmiej nie przewiduje u siebie takich modyfikacji, poniewa? ca?kowicie zadawalaj? mnie istniej?ce. |
|
|
|
| Feniks |
Dodany dnia 01.01.2008 00:37:27
|
|
eh no nikt nie zrobi bo du?o czasu zajmuje, no rozumiem ;/ No ale nie rozumiem niektórych systemów download, przecie? skoro robi? system pobierania to dlaczego tego ju? od razu nie zintegrowa? z uploadem? Przecie? upload jest standardowo wi?c i z normalnego punktu widzenia powinien by? chod? troch? zintegrowany tak aby kategorie si? tworzy?y i by?y takie same.. Co do czekania a? si? co? nowego pojawi to uuu... nie doczekam si?. Przecie? ju? by?o tyle poprawek tyle zmian i nowych systemów a dalej jednak tego nie ma. Ciesze si? ?e twoje modyfikacje ci? zadowalaj? jednak jak na moj? stron? to niektórych "niedoci?gnie?" nie mo?e by? ;/ |
|
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 01.01.2008 01:00:05
|
|
Sa pewne uwarunkowania np uploadu zale?ne od serwera ??czy itd nie zawsze pójdzie. Do standardowego downloadu jest system dodatkowy upload, który korzysta z tabel bazy normalnego downloadu. I to co pisa?em np advanced_downloadDB_panel posiada tylko upload a nie ma wpisów z r?ki zewn?trzne serwery i posty o dopisanie tego w?a?nie na forum odwrotnie jak Ty. Master download panel autor @m_i_n nasz Kolega, bywa na forum mo?e zwró? si? personalnie do niego. Edytowane przez wlodekp dnia 01.01.2008 01:01:56 |
|
|
|
| m_i_n |
Dodany dnia 01.01.2008 01:08:33
|
|
Bywalec ![]() Postów: 837 Pomógł: 3 Data rejestracji: 15.02.2006 10:04 |
Dobra ja Ci tylko u?wiadamiam, ?e nikt tego nie zrobi je?li to mu nie b?dzie potrzebne poniewa? wymaga to czasu. Ja wlasnie na takiej zasadzie napisalem master download panel bo byly mi potrzebne mirrory. A obecnie to juz rozwijam go na prosby userow.Wiec tak, po pierwsze, o jakim wy std. uploadzie mowicie?? bo ja nic takiego w fusionie nie widze ![]() Mam wplanach zrobienie uploadera pod swoja wtyczke, pyt. bardziej zalezy wam na wew. uploadzie przez admina tylko, czy na takim na zasadzie ze userzy dodaja a admin weryfikuje? Co to twoich punktow: 2: Hmmm, masz najnowsza wersje? 1.2.1a do pobrania z bbproject.net. 3: Wtyczka kozysta z std. styli themu, wiec powinno to wygladac tak jak kazdy inny panel. No chyba ze theme jest skopany. Podaj adres. 4: Jest w planach. Swoja droga. Widze ze coraz wiecej osob kozysta z mojego downloadu, nie sadzilem ze az taki popularny sie stanie. Dzieki wam wielkie bo to jest motywacja do rozwijania tego projektu.I na koniec: HAPPY NEW YEAR 2008
Edytowane przez m_i_n dnia 01.01.2008 01:10:58 Awaria strony? - dowiedz si? o niej, nim ktokolwiek zauwa?y: uMonitor.eu
|
|
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 01.01.2008 01:15:46
|
|
Extreme a tu idzie o nie ma w standardzie upload i r?k? wybór bardzo dobre rozwi?zanie do standardowego fusion jest mod uploadu dodatkowy na bazach download, winietki opisu step pobierania maj? pro i wspomniany bold wy?ej, interesowa?o mnie bo u mnie pobieranie pula punktów bez tego od?wie? i mo?esz pobiera? ponownie.
|
|
|
|
| Feniks |
Dodany dnia 01.01.2008 16:46:20
|
|
Adres strony: www.codserwis.ggh... Za par? dni pod adresem codserwis.pl, startuj? w tedy z wi?ksz? reklam?. O upload chodzi ten co userzy mog? wrzuca? i uzupe?nia? Download. 2: Hmmm, masz najnowsza wersje? 1.2.1a do pobrania z bbproject.net. Tak ale zatwierdzenie pliku (wrzuconego przez usera) nie dzia?a?o ju? jak mia?em inne systemy download. 3: Wtyczka kozysta z std. styli themu, wiec powinno to wygladac tak jak kazdy inny panel. No chyba ze theme jest skopany. Podaj adres. hmm tak? Ja tak samo mia?em w panelu modu Pro Download. Jak to naprawi?? 4: Jest w planach. Kiedy te plany b?d? zrealizowane? Dodam ?e przyd? by si? jeszcze lepszy system miniatur, ?e np wrzucasz zdj?cie, robi si? miniaturka np. wielko?ci 150x150 a po klikni?ciu na ni? wy?wietla si? pe?ny wymiar. Tak jak to jest przy FMC Download. Extreme a tu idzie o nie ma w standardzie upload i r?k? wybór bardzo dobre rozwi?zanie do standardowego fusion jest mod uploadu dodatkowy na bazach download, winietki opisu step pobierania maj? pro i wspomniany bold wy?ej, interesowa?o mnie bo u mnie pobieranie pula punktów bez tego od?wie? i mo?esz pobiera? ponownie. Sory ale mo?na ja?niej? Edytowane przez Feniks dnia 01.01.2008 20:02:07 |
|
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 01.01.2008 17:11:23
|
|
A ja?niej to by?o po po?cie m_i_n a i dla m_i_n a Ja czytam ka?d? wypowied? i staram si? do niej ustosunkowa?. |
|
|
|
| m_i_n |
Dodany dnia 01.01.2008 21:33:17
|
|
Bywalec ![]() Postów: 837 Pomógł: 3 Data rejestracji: 15.02.2006 10:04 |
hmm tak? Ja tak samo mia?em w panelu modu Pro Download. Jak to naprawi?? W plikach skorki cos jest nie tak. Wlasnie patrze na stwoja stronke i faktycznie to na 99% to. Awaria strony? - dowiedz si? o niej, nim ktokolwiek zauwa?y: uMonitor.eu
|
|
|
|
| Feniks |
Dodany dnia 01.01.2008 23:51:44
|
|
O extra! Tylko co? Gdzie to zmieni?? Jednak wydaje mi si? ?e mo?na temu zaradzi? zmieniaj?c co? w MDP poniewa? taki sam problem mia?em przy PDP i wydaje mi si? ?e w?a?nie w kodzie moda to si? zmienia?o.
Edytowane przez Milka dnia 02.01.2008 00:33:29 |
|
|
|
| Przejdź do forum: |

wlodekp

bo byly mi potrzebne mirrory. A obecnie to juz rozwijam go na prosby userow.
bo to jest motywacja do rozwijania tego projektu.