Zobacz temat
Modyfikacja całego PHP-Fusion
|
|
Proces44 |
Dodany dnia 03.07.2005 12:57:36
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 3 Data rejestracji: 03.07.2005 12:32 |
Witam jestem tu nowy więc nie bijcie mnie za mocno ![]() Mam pewien problem. Stawiam serwis na jakimś cms. Kolega polecił mi abym postawił ten sajt na phpfusion. wszystko widzę fajne ale no właśnie. Potrzebuję by mój serwis miał nast. zabezpieczenia: -wyłączony PPM, -wyłączone zaznaczanie tekstu(żeby nie było ctrl+c) -zabezpieczenie przed kopiowaniem -zabezpieczenie przed programami typu teleport pro i inne offline explorery, -ukrycie kodu źródłowego. Potrzebuję takich właśnie modyfikacji. koncepcja jest taka : będzie to największa strona z tracklistami z całego świata ( mam ich ponad 5000 na dysku np. wszystkie sety A state of Trance Armina van buurena -203 sety a to tylko jeden z wielu, którzy będą na tej stronie). Dlatego chcę zrobić stronę, z której mi nic nie będą kopiować, przegrywać ściągać. Ma to być baza tracklist i tyle. zarys już mniej więcej mam teraz tylko wykonanie ale tym się zajmę potem. najpierw postawię stronke na krasnalu w domu a potem przeniosę ją na serwer. napewno będę potrzebował serwera z mysql i to jest najgorszy problem bo chodzi o free hosting ale inny niż ten głupi lycos - banner na pół strony nie i nie zawsze da się go wywalić. a może Wy macie jakiś hosting za free z mysql i żeby było z 50 mb na serwerku miejsca ? i jaki cms polecacie - taki żeby dało się go zabezpieczyć tak jak chcę ? Ciekaw jestem co mi zaproponujecie. Jeśli możecie to podajcie bezpośrednie linki do tych zabezpieczeń i do jakiegoś manuala, który powie mi jak je mam wrzucić na CMS-a nie rozwalając go doszczętnie. Wielkie dzięki z góry dla wszystkich, którzy choć przeczytali moje plany ![]() Pozdrawiam Proces44 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 06.05.2025 04:51:40
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Dytryk_z_Bern |
Dodany dnia 03.07.2005 13:52:35
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 479 Data rejestracji: 22.09.2004 22:07 |
Z tego co widzę więkoszość Twoich oczekiwań wiąże się z niemożliwością podejrzenia kodu strony... cms jest w php więc nie masz co się martwić i tak przeglądarka widzi tylko wynik pokazny przez serwer (mozesz moeć źle skonfigurowny serw i wtedy może byc gorzej, ale to rzadkość). Zabezpieczenie przed kopiowaniem - mozesz sobie wstawić JavaScript - ale jeśli ktoś inteligentny to i tak ominie... Darmowy serwer - myślisz o poważnej stronie? Nie polecam... jest dużo taniego i dobrego hostingu - patrz www.netlook.pl ![]() Pozdrawiam. Digital Youth Trained for Rational Yelling and Killing
|
|
|
Proces44 |
Dodany dnia 03.07.2005 14:49:32
|
no tak znalazłem już gotowe java scripty tylko nie wiem gdzie mam je umieścić w cmsie - w którym miejscu bo nie znam się na php.. blokada ppm no select text i nie wiem poprostu gdzie je zaaplikować i jak zabezpieczyć stronę przed shitami typu teleport pro. chce zobaczyć jakie będzie zainteresowanie stroną. jak słabe to po co inwestować kase w hosting jak mozna na za free ja trzymać w necie. |
|
|
Alarmus |
Dodany dnia 03.07.2005 18:48:19
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 37 Data rejestracji: 13.06.2005 21:38 |
Poczytaj tutaj może da Ci to coś do przemyślenia. To co podałeś wyżej dodajesz oczywiście w pliku theme.php |
|
|
Proces44 |
Dodany dnia 04.07.2005 20:22:21
|
dzięki wielkie. |
|
|
ramzespp |
Dodany dnia 04.07.2005 20:33:24
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 74 Data rejestracji: 12.05.2005 15:00 |
Blokowanie choćby prawego przycisku myszy jest nie na miejscu. Zostaw to w spokoju, bo zablokowany przycisk prawy jest wkurzający. BARDZO. |
|
|
Riklaunim |
Dodany dnia 04.07.2005 21:32:50
|
![]() Początkujący ![]() Postów: 244 Data rejestracji: 07.08.2004 10:53 |
nie da się zablokować kopiowania strony wynikowej ![]() |
|
Przejdź do forum: |