Zobacz temat
|
Linki w frame'ach
|
|
| MeTeo |
Dodany dnia 23.12.2007 19:30:36
|
|
Bywalec ![]() Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
Witam. Na wst?pie chc? napisa?, ?e umiem czyta? tytu? dzia?u - ?eby nie by?o przyczepki, ?e musz? umie?ci? gotow? modyfikacj?. Chc? zrobi? wtyczk?, w?a?ciwie na razie nad nie my?l?. Zapewne wi?kszo?? forumowiczów kojarzy wykop. Tak po klikni?ciu w link, wy?wietla stron? w ramce. Chcia?em do tego wykorzysta? inf. tworzenia linków po wpisaniu adresu strony ale natykam si? na pewien problem. Jak zrobi?, by warto?? w dolnej ramce by?a pobierana z linku? Mas?o ma?lane, wiem. Ju? wyja?niam. Przyk?ad: Pisz? sobie newsa i wpisuje adres w nim "http://php-fusion.pl" skrypt oczywi?cie zamienia to w link. Skrypt ten zmodyfikowa?em by po by?o np tak wi?c skrypt ustawi ten link do supportu jako: W link.php jak nie trudno si? domy?li? b?dzie zawarta ramka która w górnej cz??ci b?dzie zawiera?a informacje z mojego serwisu (to akurat nie wa?ne, mo?e by? sam top) a w drugiej ramce (ni?ej) zamiast linka do jakiej? strony by?aby zmienna Tylko teraz napotykam problem (tak to jest jak si? samemu php uczy ^^) chcia?bym by ta zmienna sczytywa?a warto?ci po lub upro?ci? to, i link ten w skrypcie te? da? jako zmienna i w link.php da? by pobiera? warto?? po tej zmiennej. Tak czy siak - jak zrobi? by pobiera? dane z paska adresu? Tego si? chyba domy?lam i mog? wykorzysta? metod? id jak cho?by w eXtreme_Warstats_Panel. Sprawdzi?em, ?e po zmianie id, nic si? nie wy?wietla... Tylko tam w zwi?zku z tym pobiera z bazy. Tak wi?c jak powinna wygl?da? moja zmienna [b]P.S: Parser linków co? nie dzia?a. Pomijaj?c ju? fakt, ?e jest pod star? wersj?. Zamiast da?em oczywi?cie Ale dalej bez zmian... Wstawi?em to w lini? 361 i fragment kodu wygl?da tak: Co dziwne w samym include u?ywa ju? zmiennej $text a w maicore $message... Dziwne jak dla mnie Dzi?kuj? za przeczytanie moich wypocin :D Aha... Oczywi?cie adres strony to ten z podpisu czyli http://e-BasketBa... PW od moderatora:
Edytowane przez MeTeo dnia 23.12.2007 21:05:29 |
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 24.10.2025 05:29:59
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| Przejdź do forum: |