ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
e-BasketBall.pl - Serwis Koszykarski
MeTeo
http://e-BasketBa... - Prosz? o subiektywne opinie i oceny.

Pozdrawiam

W?cibski Go??
Dodany dnia 24.10.2025 18:42:06
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Piotrek
Zapowiada si? ciekawe. Ma fajn? domen?, ale theme jest troch? chyba za ciemny, no ale jak kto woli. Przyda?o by si? troszk? wi?cej artów i zdj??.

Dam 7/10

Powodzenia

Johny
Hm... strona mi si? podoba. na temat grafik wypowiada? si? nie b?d? bo jak dla mnie wszystkie Twoje grafiki MeTeo s? genialne Wink Oby tak dalej ^^ Pozdrawiam!

www.dobre-filmy.pl
polven26
?wietny theme!
Info o moim klubie widz?
Domena
Za ma?o tre?ci!

9/10 - popraw ostatni punkt i b?dzie 10
Rails > Frameworki > PHP-Fusion

MeTeo
Serwis otworzy?em dzi?, a osób do pomocy zbyt wiele nie ma. Licz? na to, ?e u?ytkownicy b?d? pisa?. Them jest do?? ciemny no ale mo?e by? albo jasny albo ciemny... Osobi?cie uwa?am, ?e pod t? tematyk? taki schemat pasuje Wink

Pozdrawiam

marka
Theme: taki sobie, nie potrzebnie generowane tytu?y newsów (bo nie ma PL znaków a taki sam efekt móg?by? uzyska? pisz?c normalnie czcionk? arial lub co? podobnego).

Tre??: marna

B??dy:
- trudno si? wpisuje dane w topie
- strasznie wygl?da ten obrazek bugs w kategoriach newsów
- mecze strasznie nie czytelne
- spory b?dzie ?mietnik jak napiszesz o wsyztskich dru?ynach bo b?dzie du?o plikó w g?ównym folderze
- w logu nie dzia?aj? linki home, map, mail
- pole szukaj ?le dopasowane w topie
- b??d w tabelce "Najwi?cej dodali:"

No i jeszcze troszk? b??dów móg?bym znale??. Napewno na plus jest domena.

Tak wi?c na zach?te daje 4+/10

MeTeo
Dzi?kuj? za tak? zach?t? Wink tak wi?c ustosunkuj? si? co nieco do ocen Wink
Tre?? - Nie wiem co za bardzo ocenia? by?o po dniu otwarcia... Staramy si? jednak pisa? sporo wi?c teraz mam nadziej? tego mi nie wypomnisz

Czy trudno... Ogólnie top przejdzie drobne przeróbki kosmetyczne... Tyczy si? to równie? szukajki która te? mi nie pasuje Wink

te obrazki by?y robione podczas tworzenia i z przeoczenia zostawione. - Poprawi?em

Mecze nieczytelne... S? to wyniki i jak kogo? interesuje jaki? mecz to widzi od razu... Jak interesuje si? ogólnie wynikami to po 1 cz?onach te? zauwa?y... Co do meczy to bym spekulowa? ale to twoja opinia.

O tych dru?ynach wiem, ale niestety mam jaki? problem przy pobieraniu danych gdy wrzuc? je w jaki? katalog... Poza tym to ja b?d? ja mia? ew. burdel w katalogu g?ównym i to raczej nie powinno podlega? ocenie witryny.

Na logo nie dzia?aj? jeszcze bo w za?o?eniu logo b?dzie flash a jak b?dzie si? to odwleka?o to zrobi?

Tabelk? ju? jaki? czas poprawi?em.

Co do generowania napisów - NIE otrzyma?bym takiego samego efektu pisz?c zwyk?? czcionk?. Idiot? nie jestem i gdybym ró?nicy nie widzia? to bym tego nie robi?. Ró?nica jest i to znaczna poza tym nie ka?dy posiada t? czcionk? a innej tym bardziej nie zastosuj?. Brak polskich znaków to jedyny mankament, ale lepszego wyj?cia nie znalaz?em.

Marka - na przysz?o?? prosz? wyra?aj si? w formie "Jak dla mnie" albo "wed?ug mnie" bo nie wydaje mi si? by theme "by? taki sobie" po opiniach innych i po tym, ?e mi samemu si? podoba (co wbrew pozorom jest trudne do wykonania... mam na PC do tej pory 5 innych wersji tej strony które mi si? nie podoba?y).

Prosz? o dalsze opinie i krytyki. Mile widziane równie? sugestie.

P.S Dziwne jest to, ?e nikt jeszcze nikt nie powiedzia? jednego, co sie przewija przez ka?de oceny... Cz?owiek jednak to jest taki stwór, który widzi tylko z?e rzeczy a nie dobre Wink

Pozdrawiam i jak wy?ej - czekam na dalsze opinie co by tu poprawi?.

jantom
Czcionka i brak polskich fontów - zajrzyj do skórki Schallah Red (wersja z Labu), zawiera ona poprawiony skrypt renderuj?cy, który bez problemu obs?uguje polskie znaki (o ile czcionka ma je wbudowane, jak nie, to fontforge + cygwin (windowsuser)) i jeste? w domu (czyli r?cznie uzupe?niasz braki).

Jak dla mnie Wink czcionka newsów jest za ma?o czytelna. Poja?ni?bym j? troch?, mo?e powi?kszy? (do 0.7-0.9em?). CSS nie waliduje si? - tu te? jest pole do popisu.

Co do ogólnego wygl?du strony - jak dla mnie wygl?da ca?kiem mi?o, cho? napisy na bannerze s? odrobin? nieczytelne.

http://jantom.info
MeTeo
jantom - dzi?ki za podpowied? Smile Jutro jak znajd? woln? chwil? to zajrz? Wink

Co do jasno?ci czcionki to ok... U mnie wygl?da ona do?? kontrastowo ale zdaj? sobie spraw?, ?e nie musi tak by u wszystkich.

Co do walidowania... Zawsze mia?em z tym problemy i jako? nie zwraca?em na to szczególnej uwagi... Gdy ju? widzia?em problemy z ?adowaniem strony b?d? mia?em b??d to wtedy poprawia?em... Ale jak do?? szybko sie ?aduje i na wszystkich przegl?darkach (oprócz IE ale nad tym pracuj?) i rozdzielczo?ciach jest ok wi?c nie widz? sensu na popraw? Smile Szczególnie, ?e czas ten mog? wykorzysta? w bardziej przydatny sposób. Napisy i ca?y banner zostanie wykonany we flashu. Ju? si? za to zabra?em. I czcionka teraz maj?c LCD te? wygl?da nieciekawie wi?c postaram si? to poprawi? Wink

Mam ejszcze pytanie co do flash. Zbyt wysokiego transferu to ja nie mam wi?c zastanawiam si? czy a? tak du?o go z?era? W takim razie gdy umieszcz? go na innym serwerze (darmowym bez limitów) nie b?dzie mi z?era?o transferu z tego strony?

Pozdrawiam i prosz? o kolejne propozycje Smile Zale?y mi na tym, gdy? nikt na stronie jeszcze nic nie wpisa? a chc? si? jak najbardziej wpasowa? w gust userów

Pozdrawiam

marka
A wi?c abys znowu nie narzeka?.

Ja osobiscie nie lubie flashy ze wzgl?du iz wiele ludzi nie instaluje flasha chocby po to aby nie miec reklam.

Jesli plik bedzie ladowany z innego serwera to nie bierze ci transferu.

W meczach chodzi mi glownie o ta podstrone nie o panel w topie.

Jesli uzyles skryptu generowania co jest w jednym z themow do PHP-Fusion (nie pamietam nazwy) to wiedz ze ten skrypt jest dziurawy, ale moze masz szczescie i uzyles skryptu z innego themu.

Jeszcze wracajac do tresci, moze lepiej otworzyc strone jak wiekszosc bedzie zrobiona a nie tylko jedna podstrona.

// pisze bez pl znakow bo mam reke w gipsie i zle mi sie pisze
Edytowane przez marka dnia 09.12.2007 00:50:12

MeTeo
Witam.

Od?wie?am temat gdy? strona przesz?a przebudow?. Prosi?bym o ocen? i zg?oszenie ew. b??dów. Kilka podstron jeszcze nie ma.

http://e-basketba...

P.S Jak zrobi? by w operze przy logowaniu jako button da? grafik?? Daj?c

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Grafika sie wy?wietla tyle, ?e nie dzia?a ;) W FF i IE jest dobrze... Na razie musia?em zast?pi? zwyk?ym przyciskiem ale wola?bym grafik? :)
Edytowane przez MeTeo dnia 24.02.2008 16:27:28

Grzes
Kilka minusów:
1) Nawigacja. Poradniki? brak.php ?
2) screen: http://www.fotosi...85da2.html
3) Link "zg?o? problem z rejestracj?" w panelu logowania a raczej jego brak.
4) reklama w nawigacji a tam:
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request e-basketball.pl

5) Galeria niedopracowana a szczególnie brak miniaturek w albumach.

Patrz?c na te panele pod logiem a w zasadzie na ich t?o robi? wra?enie ba?aganu. To przekonanie umacnia si? patrz?c na forum - niby jedna strona a zupe?nie inne skórki.

Plus? Top.
Cz?sto najm?drzejsz? odpowiedzi? jest milczenie krzywy.gif

MeTeo
1) Napisa?em, ?e nie ma jeszcze wszystkich podstron, stron? brak.php zrobi? Smile Szczegó?y czemu nie ma s? w newsie.

2) Przez nieuwag? zapomnia?em doda? belk? - poprawione Wink Dzi?ki na uwag?.

3) Poprawione Wink

4) pkt.1 Wink

5) Racja, w najbli?szym czasie si? to zmieni.

Ba?agan wynikn?? z rozjechania tekstu Wink Wszystko powinno mie?ci? si? w 1 linijce, jednak tak si? nie sta?o Wink Na windowsie na wszystkich przegl?darkach jest ok, jednak wida? linux jest inny Smile ale zmniejszy?em odst?py, trimlink równie? na mniejsz? warto??... Powinno by? dobrze Wink

Tak powinno wygl?da?: SCREEN
Edytowane przez MeTeo dnia 24.02.2008 18:09:50

jantom
Chcesz komentarzy, to masz.

1. Kolejna strona typu klocek do klocka, a reszta wyjdzie sama (mowa o designie). Nie lubi? takiego uk?adu tre?ci, jak co? ju? jest w boksie, to powinno by? to wa?ne, co nie zmienia faktu, ?e wygl?da ca?kiem ?adnie.
2. Rozja?ni?bym czcionk? w openside. Troch? nieczytelna.
3. Strony brak.php (których notabene te? brak...) - a co mnie to obchodzi, ?e jest jak jest. Jak si? pojawi, to ch?tnie zobacz?, a takie cu?... Stron? wol? albo kompletn? (z punktu widzenia u?yszkodnika, admin mo?e widzie? niedoróbki), albo zablokowan? dla osób postronnych (jak zrobi?em to na swoim homepage'u). W obecnym stanie sprawia wra?enie falstartu.
4. http://validator....2Fnews.php - nie uwa?asz, ?e troch? tego za du?o?
5. Czepialstwo na maksa - czcionki zrobione na sztywno (px) - obecnie jest uznawane za nieeleganckie zachowanie (jak puszczenie b?ka w towarzystwie).
6. Dla odmiany - przyciemni? czcionk? w O nas.
7. Raz czcionka ma?a (Partnerzy), raz wielka (o nas), raz po?rednia (reszta podstron) - kolego, zdecyduj si?
8. Zajrzyj na http://webmaster....button.htm - rozwi?zanie obrazkowego buttona.

Ca?o?? wygl?da ok. A to wy?ej, to rzeczy, które mi nie podpasowa?y.

Teraz zadowolony? Pfft
Edytowane przez jantom dnia 24.02.2008 22:39:57

MeTeo
Uk?ad strony jest serwisowy a nie homepage'owy tak wi?c zmienia to sposób postrzegania wygl?du Smile

Czcionki poprawi?, cho? argument o zmienianych wielko?ciach i sta?ych wielko?ciach jest ju? szukaniem dziury w ca?ym Wink

Strona brak.php ju? jest Wink A poradniki pojawi? sie lada dzie?...

Co do validatora... Nigdy go raczej nie u?ywa?em... Po?owa b??dów jak dla mnie jest bez sensu co nie zmienia faktu ?e i tak ich nie rozumiem... Z reszt?, ma?o która strona spe?nia.

Nie o taki button chodzi Wink Chodzi o sam? grafik? daj?c zamiast submit - image. Tutaj mamy grafik? na buttonie browserowym. Niestety opera co? ma z tym problem.

Tak, teraz zadowolony - je?li z takim zamiarem pisa?e? tego posta Wink

jantom
Przyjrza?em si? tej linijece, co wpisa?e?.
Czy nie powinno by?
zamiast
.
Edytowane przez jantom dnia 24.02.2008 20:44:21

MeTeo
Ale nie w tym problem Wink Tu chyba ?le kod poda?em ale Opera w ogóle tego nie obs?uguje :/ FF i IE (chyba) daj? rad?...

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl