Zobacz temat
|
e-BasketBall.pl - Serwis Koszykarski
|
|
| MeTeo |
Dodany dnia 01.12.2007 15:15:04
|
|
Bywalec ![]() Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
http://e-BasketBa... - Prosz? o subiektywne opinie i oceny. Pozdrawiam |
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 24.10.2025 18:42:06
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| Piotrek |
Dodany dnia 01.12.2007 15:36:12
|
|
Bywalec ![]() Postów: 999 Pomógł: 2 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 26.01.2006 19:59 Złamana licencja |
Zapowiada si? ciekawe. Ma fajn? domen?, ale theme jest troch? chyba za ciemny, no ale jak kto woli. Przyda?o by si? troszk? wi?cej artów i zdj??. Dam 7/10 Powodzenia |
|
|
|
| Johny |
Dodany dnia 01.12.2007 16:20:10
|
|
Bywalec ![]() Postów: 372 Pomógł: 2 Data rejestracji: 30.08.2006 23:02 |
Hm... strona mi si? podoba. na temat grafik wypowiada? si? nie b?d? bo jak dla mnie wszystkie Twoje grafiki MeTeo s? genialne Oby tak dalej ^^ Pozdrawiam! |
|
|
|
| polven26 |
Dodany dnia 01.12.2007 16:44:59
|
|
Bywalec ![]() Postów: 401 Pomógł: 1 Data rejestracji: 03.04.2007 16:26 |
?wietny theme! Info o moim klubie widz? Domena Za ma?o tre?ci! 9/10 - popraw ostatni punkt i b?dzie 10 Rails > Frameworki > PHP-Fusion
|
|
|
|
| MeTeo |
Dodany dnia 01.12.2007 17:53:10
|
|
Bywalec ![]() Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
Serwis otworzy?em dzi?, a osób do pomocy zbyt wiele nie ma. Licz? na to, ?e u?ytkownicy b?d? pisa?. Them jest do?? ciemny no ale mo?e by? albo jasny albo ciemny... Osobi?cie uwa?am, ?e pod t? tematyk? taki schemat pasuje ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
| marka |
Dodany dnia 02.12.2007 13:17:14
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 25 Data rejestracji: 18.10.2007 20:17 |
Theme: taki sobie, nie potrzebnie generowane tytu?y newsów (bo nie ma PL znaków a taki sam efekt móg?by? uzyska? pisz?c normalnie czcionk? arial lub co? podobnego). Tre??: marna B??dy: - trudno si? wpisuje dane w topie - strasznie wygl?da ten obrazek bugs w kategoriach newsów - mecze strasznie nie czytelne - spory b?dzie ?mietnik jak napiszesz o wsyztskich dru?ynach bo b?dzie du?o plikó w g?ównym folderze - w logu nie dzia?aj? linki home, map, mail - pole szukaj ?le dopasowane w topie - b??d w tabelce "Najwi?cej dodali:" No i jeszcze troszk? b??dów móg?bym znale??. Napewno na plus jest domena. Tak wi?c na zach?te daje 4+/10 |
|
|
|
| MeTeo |
Dodany dnia 04.12.2007 22:43:43
|
|
Dzi?kuj? za tak? zach?t? tak wi?c ustosunkuj? si? co nieco do ocen ![]() Tre?? - Nie wiem co za bardzo ocenia? by?o po dniu otwarcia... Staramy si? jednak pisa? sporo wi?c teraz mam nadziej? tego mi nie wypomnisz Czy trudno... Ogólnie top przejdzie drobne przeróbki kosmetyczne... Tyczy si? to równie? szukajki która te? mi nie pasuje ![]() te obrazki by?y robione podczas tworzenia i z przeoczenia zostawione. - Poprawi?em Mecze nieczytelne... S? to wyniki i jak kogo? interesuje jaki? mecz to widzi od razu... Jak interesuje si? ogólnie wynikami to po 1 cz?onach te? zauwa?y... Co do meczy to bym spekulowa? ale to twoja opinia. O tych dru?ynach wiem, ale niestety mam jaki? problem przy pobieraniu danych gdy wrzuc? je w jaki? katalog... Poza tym to ja b?d? ja mia? ew. burdel w katalogu g?ównym i to raczej nie powinno podlega? ocenie witryny. Na logo nie dzia?aj? jeszcze bo w za?o?eniu logo b?dzie flash a jak b?dzie si? to odwleka?o to zrobi? Tabelk? ju? jaki? czas poprawi?em. Co do generowania napisów - NIE otrzyma?bym takiego samego efektu pisz?c zwyk?? czcionk?. Idiot? nie jestem i gdybym ró?nicy nie widzia? to bym tego nie robi?. Ró?nica jest i to znaczna poza tym nie ka?dy posiada t? czcionk? a innej tym bardziej nie zastosuj?. Brak polskich znaków to jedyny mankament, ale lepszego wyj?cia nie znalaz?em. Marka - na przysz?o?? prosz? wyra?aj si? w formie "Jak dla mnie" albo "wed?ug mnie" bo nie wydaje mi si? by theme "by? taki sobie" po opiniach innych i po tym, ?e mi samemu si? podoba (co wbrew pozorom jest trudne do wykonania... mam na PC do tej pory 5 innych wersji tej strony które mi si? nie podoba?y). Prosz? o dalsze opinie i krytyki. Mile widziane równie? sugestie. P.S Dziwne jest to, ?e nikt jeszcze nikt nie powiedzia? jednego, co sie przewija przez ka?de oceny... Cz?owiek jednak to jest taki stwór, który widzi tylko z?e rzeczy a nie dobre ![]() Pozdrawiam i jak wy?ej - czekam na dalsze opinie co by tu poprawi?. |
|
|
|
| jantom |
Dodany dnia 04.12.2007 23:14:23
|
|
Weteran ![]() Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Czcionka i brak polskich fontów - zajrzyj do skórki Schallah Red (wersja z Labu), zawiera ona poprawiony skrypt renderuj?cy, który bez problemu obs?uguje polskie znaki (o ile czcionka ma je wbudowane, jak nie, to fontforge + cygwin (windowsuser)) i jeste? w domu (czyli r?cznie uzupe?niasz braki). Jak dla mnie czcionka newsów jest za ma?o czytelna. Poja?ni?bym j? troch?, mo?e powi?kszy? (do 0.7-0.9em?). CSS nie waliduje si? - tu te? jest pole do popisu.Co do ogólnego wygl?du strony - jak dla mnie wygl?da ca?kiem mi?o, cho? napisy na bannerze s? odrobin? nieczytelne. |
|
|
|
| MeTeo |
Dodany dnia 05.12.2007 20:02:52
|
|
jantom - dzi?ki za podpowied? Jutro jak znajd? woln? chwil? to zajrz? ![]() Co do jasno?ci czcionki to ok... U mnie wygl?da ona do?? kontrastowo ale zdaj? sobie spraw?, ?e nie musi tak by u wszystkich. Co do walidowania... Zawsze mia?em z tym problemy i jako? nie zwraca?em na to szczególnej uwagi... Gdy ju? widzia?em problemy z ?adowaniem strony b?d? mia?em b??d to wtedy poprawia?em... Ale jak do?? szybko sie ?aduje i na wszystkich przegl?darkach (oprócz IE ale nad tym pracuj?) i rozdzielczo?ciach jest ok wi?c nie widz? sensu na popraw? Szczególnie, ?e czas ten mog? wykorzysta? w bardziej przydatny sposób. Napisy i ca?y banner zostanie wykonany we flashu. Ju? si? za to zabra?em. I czcionka teraz maj?c LCD te? wygl?da nieciekawie wi?c postaram si? to poprawi? ![]() Mam ejszcze pytanie co do flash. Zbyt wysokiego transferu to ja nie mam wi?c zastanawiam si? czy a? tak du?o go z?era? W takim razie gdy umieszcz? go na innym serwerze (darmowym bez limitów) nie b?dzie mi z?era?o transferu z tego strony? Pozdrawiam i prosz? o kolejne propozycje Zale?y mi na tym, gdy? nikt na stronie jeszcze nic nie wpisa? a chc? si? jak najbardziej wpasowa? w gust userówPozdrawiam |
|
|
|
| marka |
Dodany dnia 09.12.2007 00:49:28
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 25 Data rejestracji: 18.10.2007 20:17 |
A wi?c abys znowu nie narzeka?. Ja osobiscie nie lubie flashy ze wzgl?du iz wiele ludzi nie instaluje flasha chocby po to aby nie miec reklam. Jesli plik bedzie ladowany z innego serwera to nie bierze ci transferu. W meczach chodzi mi glownie o ta podstrone nie o panel w topie. Jesli uzyles skryptu generowania co jest w jednym z themow do PHP-Fusion (nie pamietam nazwy) to wiedz ze ten skrypt jest dziurawy, ale moze masz szczescie i uzyles skryptu z innego themu. Jeszcze wracajac do tresci, moze lepiej otworzyc strone jak wiekszosc bedzie zrobiona a nie tylko jedna podstrona. // pisze bez pl znakow bo mam reke w gipsie i zle mi sie pisze Edytowane przez marka dnia 09.12.2007 00:50:12 |
|
|
|
| MeTeo |
Dodany dnia 24.02.2008 16:21:48
|
|
Witam. Od?wie?am temat gdy? strona przesz?a przebudow?. Prosi?bym o ocen? i zg?oszenie ew. b??dów. Kilka podstron jeszcze nie ma. http://e-basketba... P.S Jak zrobi? by w operze przy logowaniu jako button da? grafik?? Daj?c Grafika sie wy?wietla tyle, ?e nie dzia?a ;) W FF i IE jest dobrze... Na razie musia?em zast?pi? zwyk?ym przyciskiem ale wola?bym grafik? :) Edytowane przez MeTeo dnia 24.02.2008 16:27:28 |
|
|
|
| Grzes |
Dodany dnia 24.02.2008 17:48:45
|
|
Zaawansowany ![]() Postów: 1656 Pomógł: 42 Data rejestracji: 28.04.2005 20:28 |
Kilka minusów: 1) Nawigacja. Poradniki? brak.php ? 2) screen: http://www.fotosi...85da2.html 3) Link "zg?o? problem z rejestracj?" w panelu logowania a raczej jego brak. 4) reklama w nawigacji a tam: Internal Server Error The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request e-basketball.pl 5) Galeria niedopracowana a szczególnie brak miniaturek w albumach. Patrz?c na te panele pod logiem a w zasadzie na ich t?o robi? wra?enie ba?aganu. To przekonanie umacnia si? patrz?c na forum - niby jedna strona a zupe?nie inne skórki. Plus? Top. Cz?sto najm?drzejsz? odpowiedzi? jest milczenie
![]() |
|
|
|
| MeTeo |
Dodany dnia 24.02.2008 18:03:47
|
|
1) Napisa?em, ?e nie ma jeszcze wszystkich podstron, stron? brak.php zrobi? Szczegó?y czemu nie ma s? w newsie.2) Przez nieuwag? zapomnia?em doda? belk? - poprawione Dzi?ki na uwag?.3) Poprawione ![]() 4) pkt.1 ![]() 5) Racja, w najbli?szym czasie si? to zmieni. Ba?agan wynikn?? z rozjechania tekstu Wszystko powinno mie?ci? si? w 1 linijce, jednak tak si? nie sta?o Na windowsie na wszystkich przegl?darkach jest ok, jednak wida? linux jest inny ale zmniejszy?em odst?py, trimlink równie? na mniejsz? warto??... Powinno by? dobrze ![]() Tak powinno wygl?da?: SCREEN Edytowane przez MeTeo dnia 24.02.2008 18:09:50 |
|
|
|
| jantom |
Dodany dnia 24.02.2008 19:11:50
|
|
Chcesz komentarzy, to masz. 1. Kolejna strona typu klocek do klocka, a reszta wyjdzie sama (mowa o designie). Nie lubi? takiego uk?adu tre?ci, jak co? ju? jest w boksie, to powinno by? to wa?ne, co nie zmienia faktu, ?e wygl?da ca?kiem ?adnie. 2. Rozja?ni?bym czcionk? w openside. Troch? nieczytelna. 3. Strony brak.php (których notabene te? brak...) - a co mnie to obchodzi, ?e jest jak jest. Jak si? pojawi, to ch?tnie zobacz?, a takie cu?... Stron? wol? albo kompletn? (z punktu widzenia u?yszkodnika, admin mo?e widzie? niedoróbki), albo zablokowan? dla osób postronnych (jak zrobi?em to na swoim homepage'u). W obecnym stanie sprawia wra?enie falstartu. 4. http://validator....2Fnews.php - nie uwa?asz, ?e troch? tego za du?o? 5. Czepialstwo na maksa - czcionki zrobione na sztywno (px) - obecnie jest uznawane za nieeleganckie zachowanie (jak puszczenie b?ka w towarzystwie). 6. Dla odmiany - przyciemni? czcionk? w O nas. 7. Raz czcionka ma?a (Partnerzy), raz wielka (o nas), raz po?rednia (reszta podstron) - kolego, zdecyduj si? 8. Zajrzyj na http://webmaster....button.htm - rozwi?zanie obrazkowego buttona. Ca?o?? wygl?da ok. A to wy?ej, to rzeczy, które mi nie podpasowa?y. Teraz zadowolony?
Edytowane przez jantom dnia 24.02.2008 22:39:57 |
|
|
|
| MeTeo |
Dodany dnia 24.02.2008 19:25:56
|
|
Uk?ad strony jest serwisowy a nie homepage'owy tak wi?c zmienia to sposób postrzegania wygl?du ![]() Czcionki poprawi?, cho? argument o zmienianych wielko?ciach i sta?ych wielko?ciach jest ju? szukaniem dziury w ca?ym ![]() Strona brak.php ju? jest A poradniki pojawi? sie lada dzie?... Co do validatora... Nigdy go raczej nie u?ywa?em... Po?owa b??dów jak dla mnie jest bez sensu co nie zmienia faktu ?e i tak ich nie rozumiem... Z reszt?, ma?o która strona spe?nia. Nie o taki button chodzi Chodzi o sam? grafik? daj?c zamiast submit - image. Tutaj mamy grafik? na buttonie browserowym. Niestety opera co? ma z tym problem.Tak, teraz zadowolony - je?li z takim zamiarem pisa?e? tego posta ![]() |
|
|
|
| jantom |
Dodany dnia 24.02.2008 20:44:01
|
|
Przyjrza?em si? tej linijece, co wpisa?e?. Czy nie powinno by? zamiast . Edytowane przez jantom dnia 24.02.2008 20:44:21 |
|
|
|
| MeTeo |
Dodany dnia 24.02.2008 21:07:36
|
|
Ale nie w tym problem Tu chyba ?le kod poda?em ale Opera w ogóle tego nie obs?uguje :/ FF i IE (chyba) daj? rad?... |
|
|
|
| Przejdź do forum: |

Oby tak dalej ^^ Pozdrawiam!

Jutro jak znajd? woln? chwil? to zajrz?