ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Skrypt uploadu pliku po FTP
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Jest to skrypt przesy?aj?cy plik do podanego katalogo (prosz? czyta? komentarze w pliku i wype?ni? swoimi danymi)
Po co tak, dzia?a jak ka?dy klient ftp i nie ma ogranicze? przesy?u hostingu narzuconych przez php.ini.
Stanowi on materia? wyj?ciowy do dalszych modyfikacji np zastosowanie go w administration/downloads.php z pozosta?ymi danymi formularza i ograniczeniami typu i wielko?ci pliku narzuconymi przez administratora.
Plik nale?y wrzuci? do katalogu g?ównego strony i doda? link w nawigacji do niego.
Wstawiam jako kod oraz dodaje paczk? z zawarto?ci? :
uploadftp.php
loader.gif
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Nie b?dzie dzia?a? na kontach z uprawnieniami typu chroot z mo?liwo?ci przej?cia do katalogu nadrz?dnego, krótko onlu to normal user.
Dzi?kuje @ Grzesiowi za pomoc przy rozwi?zaniu problemu zmiany katalogu uplodowanego pliku.

Temat poprawilem i przykleilem/Pieka
wlodekp dodał/a następującą plik:
uploadftp.zip [2.7kB / 758 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 15.11.2007 01:11:12

wlodekp.europa.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:08:06
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
FreEp
Zupe?nie szczerze- jak dla mnie rewelacja. Od dawna poszukiwa?em skryptu, dzi?ki któremu u?ytkownicy b?d? mogli ?atwo nadsy?a? swoje pliki.
Nie znam si? na php, ale mo?e kto? zrobi, aby obok "dodaj newsa, dodaj link", by?o "dodaj plik" i aby w panelu administracyjnym mo?na by?o ustawi? ograniczenia (np. maks 5 mCool, i dopuszczalne rodzaje plików itp..

Przy okazji mam do Ciebie pytanie Wlodku-
czy bezpiecznie jest posiadanie na serwerze pliku php z nazw? konta i has?em do serwera ?

polven26
FreEp napisa?/a:.
Nie znam si? na php, ale mo?e kto? zrobi, aby obok "dodaj newsa, dodaj link", by?o "dodaj plik" i aby w panelu administracyjnym mo?na by?o ustawi? ograniczenia (np. maks 5 mCool, i dopuszczalne rodzaje plików itp..
?

To si? da zrobi?. Tematy s? te?. O dodaj plik jest przyklejony.
Rails > Frameworki > PHP-Fusion

m_i_n
czy bezpiecznie jest posiadanie na serwerze pliku php z nazw? konta i has?em do serwera ?

Jesli nie zawarles tych danych jako parametr funkcji print(...); to chyba tak Pfft

Tak prawde mowiac to nie mam pojecia, a po co trzymasz tam takie dane?
Awaria strony? - dowiedz si? o niej, nim ktokolwiek zauwa?y: uMonitor.eu

http://www.bbproject.net
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Jak zaznaczy? polven26 dodawanie pliku przez u?ytkownika jest w temacie przyklejonymi ten skrypt nie s?u?y w zamy?le do tego celu.
Ten z tematu przyklejonego dzia?a dobrze a nawet mam go dodanego po przeróbkach do innych dawnloads i zintegrowanego z systemem punktów.
Co do bezpiecze?stwa podobne dane posiada plik config php, jednak ka?dy dodatkowy plik z has?ami jest potencjalnym zagro?eniem nast?pnym dla systemu, nie by? on brany pod uwag? analizy bezpiecze?stwa.
Generalnie jego przeznaczeniem jest przesy? du?ych plików w downloadach np. posiadaj?cych filmy gdzie upload nie radzi sobie z czasem i wielko?ci?.
Nie nale?y si? wi?c zbytnio podnieca? jest on tylko szkieletem do rozbudowy, gdzie skrypt docelowy musi posiada? narz?dzia werefikacji sprawdzania i zabezpiecze?.
Je?li nie ma problemów ze zwyk?ym uploadem, lepiej pozosta? przy standarcie dla w?asnego bezpiecze?stwa.

wlodekp.europa.pl
yodamatrix
wlodekp napisa?/a:
Nie b?dzie dzia?a? na kontach z uprawnieniami typu chroot z mo?liwo?ci przej?cia do katalogu nadrz?dnego, krótko onlu to normal user.

A czy serwery za.pl w8w.pl i friko.pl maja takie uprawnienia czy nie. Je?eli maja to czy mogliby?cie mi napisa? na PW lub na gg: 5217010 jakie serwery s? odpowiednie dla tego, bo gdy chc? si? ??czy? z tymi np. z za.pl to wyskakuje mi
. Z góry dzi?kuj?.

B??dy w code - Milka
Edytowane przez Milka dnia 16.09.2008 20:42:31

www.star-wars.orge.pl
Tero
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Mi równie? nie dzia?a. Mam konto na freens.pl.
Czy da si? to jako? naprawi??
Edytowane przez Pieka dnia 27.10.2008 00:20:56

Pieka
Nic z tym nie zrobisz, Twoj hostingodawca nie udostepnia funkcji ftp_connect().
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
sstan

Co to oznacza ?

//b??dy dajemy w znaczniki code! -chemix
Edytowane przez sstan dnia 30.03.2009 23:23:57

Pieka
To znaczy, ze majac v7 umieszczasz skrypty dla v6. Skrypt dla Twojej wersji znajduje sie w odpowiednim dziale.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Joordan
Jak to przerobi? by 2 przesy?ane pliki o tej samej nazwie nie nak?ada?y si? na siebie ??

Wiadomo?? doklejona:
Chcia?bym doda? zmienn? do nazwy pliku np data tylko nie rozumiem jak mam j? wklei? do kodu dok?adnie to nie rozumiem tego

Edytowane przez Joordan dnia 14.05.2010 04:28:44

www.filmotekaonline.com
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl