Zobacz temat
Aktywne (ro)boty na stronie w online_users_panel.php
|
|
Konto ukryte |
Dodany dnia 16.10.2007 21:39:23
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 119 Ostrzeżeń: 6 Data rejestracji: 17.12.2005 10:56 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Witam, temat o prawie identycznej tre?ci da?em na forum extreme-fusion ale moja mini-modyfikacja powinna dzia?a? te? z czystym php-fusionem wi?c daj? info i tutaj. Korzystam z forum phpbb by Przemo z modem Spider-Friendly który mi?dzy innymi pokazuje boty przebywaj?ce na forum. Postanowi?em zmajstrowa? co? takiego ale dla strony w extreme i wrzuci? do panelu z osobami online. Nie jest to mo?e skuteczne na 100% poniewa? boty s? badane po IP - te IP zdoby?em poprzez kilkudniowe logowanie robotów kodem w subheader.php ale u mnie na razie si? to spisuje. Dobra a teraz przejd? do szczegó?ów, aby panel z userami online pokazywa? tak?e informacje o botach nale?y zrobi? niewielkie zmiany. Ja sam ustawi?em sobie tak ?e je?eli jaki? z rozpoznawanych robotów jest na stronie to NIE JEST zaliczany do go?ci. Tak wi?c: Plik online_users_panel.php, linia 26: zamie? na: linie 32-44: zamie? na: Z tego co wida? z pocz?tku rozpoznawanych na razie jest tylko 7 botów (cho? s? w tym 3 najpopularniejsze). Je?eli poprzez logowanie ich wizyt na mojej www zdob?d? nast?pne to na pewno to uzupe?ni?. Na pocz?tku chcia?em robi? przez rozpoznawanie przegl?darki ale nijak nie wiedzia?em jak si? do tego zabra?, mo?e z czasem jako? to zrobi? ;) PS Za pomoc (cho? bez znania celu moich prac) dzi?ki dla Seba0p z extreme-fusion.pl. Edytowane przez Pieka dnia 12.11.2009 00:10:13 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 14:30:53
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost |
Przejdź do forum: |