ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Instalacja phpMyAdmin 2.11.0
Tazzz
Od razu na wst?pie zaznaczam, ?e nie wiem czy zakres tego tematu mie?ci si? w ramach tego forum, ale... w tylu postach ju? tutaj czyta?em o tym narz?dziu, ?e postanowi?em je zainstalowa?. Zaczn? od tego, ?e do najnowszej wersji nie znalaz?em polskiego opisu procedury instalacyjnej wi?c brn? przez wersj? angielsk?. Na pocz?tku przes?a?em wszystkie foldery na serwer, do katalogu, w którym znajduje si? równie? moja strona http://www.lkpsud...u/news.php - z instrukcji zrozumia?em, ?e o ten w?a?nie folder chodzi. Nast?pnie zacz??em szuka? pliku wskazanego w instrukcji, czyli config.inc.php, oczywi?cie pliku nie by?o, by? natomiast inny config.sample.inc.php - domy?li?em si? (cho? nie wiem czy s?usznie), ?e to przyk?adowy plik, który trzeba zamieni? na ten w instrukcji. Niestety nie wiem co tu wpisa?, zielony jestem i te komendy, opisane w podr?czniku nic mi nie mówi?. Poniewa? napisane jest tak?e, ?e mo?na instalowa? graficznie, wpisa?em w przegl?dark? adres strony i folderu, w którym znajduje si? setup.php ale te? si? nie uda?o
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
. Czy mo?ecie co? podpowiedzie? ?
Z góry dzi?kuj? za wszystkie rady
dodaje jeszcze pe?n? zawarto?? pliku config.inc.php

Nie ten dzial. Przenioslem/Pieka
Edytowane przez Milka dnia 28.08.2007 20:37:11

W?cibski Go??
Dodany dnia 24.10.2025 00:33:04
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Obecnie u?ywam wlodekp.europa.pl...
i przy przechodzeniu na nowe wersje wgrywam do nich na ?ywca plik config.inc.php z poprzednich ta wersja tylko dodatkowo u?ywa biblioteki php crypt
To mój domowy serwer testowy pomocy fusion z przygotowanym kontem do jednej instalki:
mo?esz popatrze? :
user: pomoc
has?o: fusion
Edytowane przez wlodekp dnia 28.08.2007 18:47:21

wlodekp.europa.pl
Grzes
Instalacja phpmyadmina od podstaw wygl?da mniej wi?cej tak:
- umie?? pliki na serwku (to zrobi?e?)
- stwórz w katalogu phmyadmina folder config i nadaj mu chmod 777
- odpal w przegl?darce http://adres/phpm.../setup.php

Teraz dodaj sobie serwer (przycisk add w tym calym rozbudowanym menu). Mo?esz poustawia? wi?cej elementów. Na koniec "save config" czy jako? tak tam znajdziesz.

Teraz w folderze config utworzony zosta? plik config.inc.php
Skopiuj go do katalogu g?ównego phpmyadmina a folder config który przedtem utworzy?e? usu? z ca?? zawarto?ci?.
Cz?sto najm?drzejsz? odpowiedzi? jest milczenie krzywy.gif

Tazzz
Wielkie dzi?ki za dotychczasow? pomoc ale niestety dalej si? nie uda?o. Ca?y czas wyskakuje mi komunikat o b??dzie:
Oczywi?cie zmieni?em CHMOD-y ale nic to nie da?o.

Czy to jest Twoja pierwsza instalka phpmyadmin i jeszcze nigdy nie tworzy?e? tego pliku i nie dysponujesz z wcze?niejszych wersji, bo jego wgranie do gównego katalogu phpmyadmin u mnie widzisz inaczej sie nazywa bo hakerskie skanery szukaj? go non stop widze w logach za?atwi?o by spraw? jak pisa? Grze??

wlodekp.europa.pl
Tazzz
Tak, to pierwsza strona z fusionem i pierwsza instalacja phpMyAdmin, wi?c zupe?nie zielony jestem Sad Generalnie da?bym sobie spokój, ale to narz?dzie jak zauwa?y?em podczas swojej krótkiej obecno?ci na tym forum jest bardzo przydatne. Je?li mo?esz co? jeszcze podpowiedzie? to b?d? zobowi?zany.

Jeszcze a propos tego szukania przez hakerów, to wprawdzie zupe?nie inna sprawa, ale martwi? mnie ci?g?e odwiedziny strony, które mniej wi?cej w sta?ym tempie czasowym przyrastaj?. Strona jest w sumie w budowie, wi?c nie s? to ciekawscy serferzy - wiecie mo?e o co chodzi?

Temat dotyczy phpMyAdmin'a, wiec prosze nie poruszac tematow, ktore nie sa z tym zwiazane/Pieka

Oczywi?cie, przepraszam, przenios? to pó?niej na inny temat
Edytowane przez Tazzz dnia 28.08.2007 22:33:40

Rolnick
Mam dokladnie taki sam problem. Co trzeba dodac/ zmienic w tym kodzie?

Jeden post wy?ej po kontakcie bezpo?rednim problem rozwi?zano - ustalono przyczyn? Kolega mia? swojego dedyka z zainstalowanym firmowym oprogramowaniem typu phpmyadmin, które gryz?o si? z omawianym.
Nie chcia?em mocno ingerowa? w instalacje serwera bo by?o to do zrobienia, jednak umowa z hostingodawc? nie tyle zabrania co obowi?zuj? pewne regu?y.
Ja przy mojej pierwszej instalacji przeczyta?em kilkadziesi?t postów znalezionych przez google, kilka szczególnie angielsko j?zycznych dok?adnie opisuje jak to zrobi?.
To forum dotyczy Fusion.
Natomiast phpmyadmin to skrypt z innej bajki na oddzielne forum.
Tyle szuka?, czyta? poeksperymentowa? jednak nie na tym forum-szuka?.
Tu jest niewielu, którzy to robili, bo wi?kszo?? korzysta z zainstalowanych na hostingach gotowych i nie przerobi?a tematu co równa si? brak wsparcia.
Ja ju? nikomu tego nie b?d? instalowa?, to na za? by uprzedzi? ewentualne zakusy.
Ps Shoutbox fajnie rozwali? t? stron? w IE
Edytowane przez wlodekp dnia 21.10.2007 04:14:45

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl