ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 1
Apis

Łącznie użytkowników: 25,350
Najnowszy użytkownik: Zbigniew@

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

krystian1988
04.04.2021 00:00:00
Dobrego jajka Smile

krystian1988
31.03.2021 10:34:14
Witam wszystkich Grin po Covidzie Smile Widzę że wszyscy cali Grin

JazOOn
17.03.2021 21:11:39
Nic mi nie gadajta o staruszkach... w tym roku mi 40stka stuka Grin

MajsterBieda
28.02.2021 00:54:28
No wesołe wesołe! Grin Grin

hoopak
24.02.2021 19:43:03
Wesołe jest życie staruszka Grin

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Błędy i korekty
 Drukuj temat
Baner strony z zewnętrzengo serwera
tymek88
Witam !

nie wiem dalczego.. ale jak daje logo na strone głowna to nei dziąła nei pojawia sie ;<
u panelu admina w głownych usrtawienaich w miejsce Banner : wklejam ten link:
http://xs218.xs.t.../logo2.jpg i nic sie nie pojawia.. dalczego ?
Edytowane przez Grzes dnia 19.08.2007 16:24:48
 
Grzes
Zmień linijkę w pliku subheader.php. Zamień

render_header("<img src='".BASEDIR.$settings['sitebanner']."' alt='".$settings['sitename']."' title='".$settings['sitename']."'>");


na:

if (strstr($settings['sitebanner'], "http://") || strstr($settings['sitebanner'], "https://")) {
render_header("<img src='".$settings['sitebanner']."' alt='".$settings['sitename']."' title='".$settings['sitename']."'>");
} else {
render_header("<img src='".BASEDIR.$settings['sitebanner']."' alt='".$settings['sitename']."' title='".$settings['sitename']."'>");
}


Dokładnie to samo trzeba zrobić z plikiem administration/subheader.php.
Oba pliki zmodyfikowane w załączniku (v6.01.11).

O tym, że nazwa tematu jest nieprawidłowa, wspominać chyba nie muszę - Milka
Grzes dodał/a następującą plik:
logo.zip [2.93kB / 228 Pobrane]

Edytowane przez Milka dnia 19.08.2007 15:29:20
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif
 
tymek88
dzieki za szybką dop !
hmm czyli musze poprostu zmienic te linijki.. zobaczmy.. aha .. ale w panelu admin pize mi ze mam wersje v6.01.11... ;>
i mam taki sam problem przy forum na.. ze tez mi nie chec po wklejeniu linka wyświetlic loga ;<

 
Grzes
W nawiasie podałem nr wersji fusiona z którego brałem pliki. W przyszłości może się okazać że subheader.php będzie zmieniony i te pliki nie będą się nadawały tak po prostu do podmiany.

Masz v6.01.11 (najnowsza wersja) więc jeśli nie zmieniałes subheader.php to śmiało podmieniaj te pliki.
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif
 
tymek88
hmm ale jak ? mam ściągnąć paczke PHP Fusion Full v6.01.11 i z niej jeszce raz wkleic tylko te dwa pliki ?
a jak to ejst mozliwe ze jak mam najnowsza wersje to nie działa mi to ;<

zamieniłem ! i ehh nie działa.. znaczy jak zmieniłem na inna skórke na inny styl.. to dziłało.. i logo było.. ale jak mam na tej skorce co sobie na poczatk uwybrałem to neiwidac loga ;<< dlaczego ?
ten styl to:
BlackF
Edytowane przez tymek88 dnia 19.08.2007 19:28:57
 
czarny_
Grzesiu a to nie jest czasem kwestia taka, że skórka korzysta z własnego loga ? I trzeba to zmienić w theme.php skórki ?

edit

podaj nazwę skórki
Edytowane przez czarny_ dnia 19.08.2007 20:02:24
Nie chcesz, to nie odpowiadaj!
 
Grzes
Tymek88 w załączniku do posta dałem poprawione pliki.

Czarny chodzi o podanie adresu z http i domeną albo bez - względem katalogu głównego.
Edytowane przez Grzes dnia 19.08.2007 20:41:45
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif
 
tymek88
hmm zaraz sprawdze.. ale zamieniłem wszystko tak aj pisałes ;<
z tym logo w katalogu skorki.. zamieniłem pliki w theme te loga i teraz logo dziła.. a czy jest jakas roznica w wyswietlaniu loga jak je podmieniłem na serwie w theme a tym jak dam logo przez panel admina w liku ?
bo nie wiem czy to zamienaic czy zoostawic teraz tak jak jest
 
Grzes
Zostaw tak jak jest. Wychodzi na jedno.
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl