ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,350
Najnowszy użytkownik: Zbigniew@

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

krystian1988
04.04.2021 00:00:00
Dobrego jajka Smile

krystian1988
31.03.2021 10:34:14
Witam wszystkich Grin po Covidzie Smile Widzę że wszyscy cali Grin

JazOOn
17.03.2021 21:11:39
Nic mi nie gadajta o staruszkach... w tym roku mi 40stka stuka Grin

MajsterBieda
28.02.2021 00:54:28
No wesołe wesołe! Grin Grin

hoopak
24.02.2021 19:43:03
Wesołe jest życie staruszka Grin

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Błędy i korekty
 Drukuj temat
Dexter theme - znaczek t' i ? w nagłówkach
Ghost81pl
To mój pierwszy post na tym forum, więc najpierw chciałbym się przywitać. Jestem początkującym użytkownikiem i do tej pory starałem sobie radzić sam, czytając forum i postępować jak radzicie. Tym razem nie mogę rozwiązać drobnego problemu. W moim theme "DEXTER" w nagłówkach newsów, paneli itp. pojawia się irytująca literka t'. Wiecie może jak się tego pozbyć? Dodatkowo na belce tuż pod banerem (tam gdzie linki) nazwy odnośników oddzielone są znakami zapytania. To też mnie trochę denerwuje... Czekam na Wasze rady.

Pozdrawiam, Ghost.
Edytowane przez Ghost81pl dnia 10.07.2007 14:15:32
 
www.metanol.domena.pl
Pieka
Poprawnosc czytania znakow uzytych w tym theme jest zalezna od strony kodowej ustawionej dla strony.
Musisz je zamienic na poprawne dla iso-8859-2, zmienic na graficzne odpowiedniki lub zlikwidowac.

W zalaczniku masz poprawiony plik theme.php .
Pieka dodał/a następującą plik:
dexter_theme-plik_theme.zip [2.23kB / 279 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 06.07.2007 17:17:27
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Ghost81pl
Dziękuję Pieka!

Wszystko jest już tak, jak należy. Jeszcze raz dzięki dla wszystkich. którzy poświęcają swój czas i wiedzę, by pomagać innym.

Gorąco pozdrawiam!
 
www.metanol.domena.pl
Suchoj
Mam ten sam problem w theme Coffe Time. Niestety w pliku theme nie widzę nigdzie (przynajmniej znanych mi) oznaczeń kodowania... Jakaś podpowiedź, gdzie to może być?

Dla porównania ściągnąłem sobie ten zamieszczony przez Pieka, ale też nigdzie tam nie widzę. Proszę o pomoc.

W załączniku mój theme (Coffe trochę zmodyfikowany).
Suchoj dodał/a następującą plik:
theme_1_2_3_4.zip [1.94kB / 298 Pobrane]
 
www.suchoj.pl
Pieka
Suc[cenzura] napisał/a:
Mam ten sam problem w theme Coffe Time. Niestety w pliku theme nie widzę nigdzie (przynajmniej znanych mi) oznaczeń kodowania... Jakaś podpowiedź, gdzie to może być?..

Funkcja render_news:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Zaznaczylem na czerwono.

Rozwiazaniem jest zamiana na znak akceptowany przez iso-8859-2:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wazne: usun spacje!

Zajrzyj na newsy: http://test.fusio... - co prawda inne theme, ale znak ten sam.


Na przyszlosc: znajdziesz tego typu rzeczy po wpisaniu w Google frazy "znaki specjalne iso-8859-2".
Przyklad: http://www.ifj.ed.../znaki.htm
Edytowane przez Pieka dnia 11.02.2008 09:21:59
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Suchoj
Wielkie dzięki. Takiej łopatologii mi było trzeba Smile
 
www.suchoj.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl