Nasza strona u?ywa ciasteczek do przechowywania pewnych informacji na Twoim komputerze. Wi?cej na ten temat znajdziesz w naszej Polityce Prywatno?ci.
Aby strona dzia?a?a poprawnie, zaakceptuj nasze ciasteczka.
Witam !
Fusionem zajmuje si? od niedawna i do tej pory zrobi?em tylko jeden serwis w tym cmsie. Dlatego kieruje ten topic do bardziej zaawansowanych fusionmenów
Ostatnio zaczo?em si? zastanawia? nad przerobieniem jednego z naszych wcze?niejszych (a zarazem pierwszych) serwisów (www.eres.alpha.pl) na fusiona. Mam jednak pewne obawy. Wszystkie skrypty, bazy i pliki w dotychczasowym serwisie s? naszego autorstwa i w pe?ni nad nimi mo?emy panowa?.
Fusion jest jeszcze dla mnie troch? pokr?cony i czasem trudno mi si? w nim odnale??. Zastanawia mnie jak du?ej bazy danych b?d? potrzebowa? dla naszego serwisu - eres. Zak?adaj?c ponad 300 artykó?ów i forum z odwiedzalno?ci? 100-200 ty? ods?on miesi?cznie, obawiam si?, ?e bazy sql b?d? bardzo szybko ros?y.
Doradzcie mi co? - jak sprawa wygl?da z bardziej rozbudowanymi serwisami. Czy Fusion nadaje si? na takie serwisy ?
Pozdrawiam gor?co
Roman S
witam,
Oczywi?cie, ?e PHP Fusion si? nadaje, odwiedzi?em wymieniony przez Ciebie serwis - i nie widz? ?adnego problemu z przej?ciem na fusion. Jesli chodzi o odwiedziny - to wasz licznik zwi?ksza si? po od?wie?eniu strony i dlatego macie tak? liczb? odwiedzi?. licznik w PHP Fusion nie zwi?ksza si? po kazdym od?wie?eniu, bazuje na ciasteczkach.
Co do bazy - polecam wykupienie pakietu na Netlook - taki w miare przyzwoity nie ma ogranicze? co do rozmiaru bazy danych.(przynajmniej teoretycznie). Przy du?ej ilo?ci artów oczywist? jest rzecz?, ?e baza si? powi?ksza.
S?dz?, ?e nie powinni?cie mie? problemów z funkcjonowaniem tego serwisu w ramach PHP Fusion. Licznik na naszej stronie nie wskazuje liczby od?wie?e? strony - tylko liczb? odwiedzin, gdyby wskazywa? liczb? od?wie?e?, to nie wiem ile cyfr by?my widzieli na dole w stopce...
Witam witam
Ciesze sie z odpowiedzi
Co do liczników sprawa jest oczywi?cie jasna
W Eres-ie mamy dwa liczniki ale z oczywistych wzgl?dów pokazujemy ten wi?kszy
A teraz powa?nie.
Martwi mnie fakt tych rosn?cych baz. Na dzie? dzisiejszy dostajemy oko?o 10-20 listów dziennie z zapytaniami (w wi?kszo?ci do schematów). Je?eli schematy by?yby w formie artykó?ów to wszystkie te listy pojawia?y by si? w formie kom?tarzy do danego artyku?u (o co nam w?a?nie chodzi). Dodatkowo pojawi?y by si? sporych rozmiarów (s?dz?c po dodtychczasowych korespondentach ) Wielow?tkowe tematy na forum.
Serwery Alphy s? bardzo dobre lecz na obecnie wykupionym koncie mamy do dyspozycji SQL-a do 100MB.
I teraz kwestia cyferkowa
Ile dla przyk?adu wa?? bazy "www.cms-itseasy.netlook.pl" ?
Ile mog? zawa?y? bazy du?ego serwisu ?
Jakiego rz?du wielko?ci takie bazy b?d? ?
Pozdrawiam Serdecznie Roman S