Zobacz temat
|
[EF IV] Nie aktualizuj?ce si? avatary
|
|
| by_ikar |
Dodany dnia 18.06.2007 16:06:08
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 20 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 11.06.2007 11:40 Złamana licencja |
Witam! Otó? mam ma?y problem posiadam cms'a extreme pack v4.05 czyli PHP-Fusion v6.01.6 problem tutaj dotyczy nie aktualizuj?cych si? avatarów jak w temacie, ep postawiony by? jakies 90 dni temu na serwerze boo.pl ale przenios?em pliki i baze danych na nowy serwer i w?a?nie wtedy przesta?y si? aktualizowa? avatary, z pocz?tku my?la?em ?e to przez to i? nie instalowa?em ep od nowa tylko wrzuci?em pliki, wrzuci?em kopie bazy tylko zmieni?em dane w config.php odno?nie mysq, i my?la?em ?e przyczyn? sa CHMODY ale to jednak nie by?o przyczyna bo w katalogu images by?y ok, ale mam teraz galerie avatar'ów przez któr? mo?na bez problemu zmieni? sobie avatar. I bardzo bym prosi? o jak? kolwiek pomoc, oczywi?cie z Góry dzi?kuje ka?demu kto jest w stanie pomóc. Pozdrawiam --> link do strony --> www.dbpolska.net Edytowane przez Pieka dnia 09.03.2011 10:43:51 |
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 24.10.2025 20:50:01
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| DJPromo |
Dodany dnia 18.06.2007 17:22:06
|
|
Bywalec ![]() Postów: 630 Pomógł: 41 v7.02.07Data rejestracji: 13.06.2006 18:51 |
Proponowa? bym wgra? jeszcze raz pliki includes/update_profile_include.php i pliki od profilu Albo zainstalowa? jeszcze raz EP i potem wgra? Baz?
Pomog?em Kliknij Pomóg?
?ycie to chwila zbyt krótka aby móc .... ?ycie to chwila / trzeba patrze? i podziwia? ![]() ![]() |
|
|
|
| metaxy |
Dodany dnia 18.06.2007 18:01:22
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 90 Data rejestracji: 23.01.2005 11:32 |
a mo?esz wgrywa? zdj?cia, obrazki kategorii artyku?ów itd??
|
|
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 18.06.2007 18:13:14
|
|
Weteran ![]() Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Je?li NIE na pytanie @metaxy to utwórz katalog tmp pusty w katalogu g?ównym Fusion Mo?e nakre?le po kolei co odpowiada za dodawanie-usuwanie awatara-i drog? eliminacji sprawdzania b??dów. Chmody na katalogu images i jego podkatalogu avatars PODSTAWA 777 za dodawanie i kasowanie avatara odpowiada plik: edit_profile.php- i wykonawczy przesy?u do bazy update_profile_include.php avatar jest parsowany(obraz) parsebytesize(30720), 100, 100) co oznacza, ?e wielko?? pliku nie mo?e przekracza? 30720 szeroko?? i wysoko?? ?aden w pikselach warto?ci 100 je?li którykolwiek parametr zostanie przekroczony nie doda avka ta cz??? odpowiada za wy?wietlanie nawet jak na chama dodamy po ftp nie poka?e dodawanie ograniczenie wielko?ci ten drugi plik. nast?pne dopasowanie-sprawdzanie odbywa si? w pliku update_profile_include.php funkcj? preg_match() i t?? musz? by? spe?nione warunki co do nazwy i rozszerzenia pliku dopuszczalne gif,GIF,jpg,JPG,png,PNG nazwa: "/^[-0-9A-Z_\[\]]+$/i" cyfry od 0-9 litery oa a do z bez polskich dopuszczalne podkre?lenie-brak spacij Baza danych to tylko zapis konkretnej nazwy pliku np twoj.gif wszystkie scie?ki dost?pu s? okre?lone w plikach wykonawczych ta nazwa jest jedynie potrzebna do wy?wietlania albo kasowania-wi?c import bazy chyba nie zmieni? nazwy pliku albo kopiowanie ftp-patrz wielko?? liter. Czy po przeniesieniu s? stare avatary je?li wida? baza ok i pliki nazwy-czy mo?na je usun??-je?li tak to chmod katalogu dobry 777 nie z?y nie ma uprawnie?. Pliki wykonawcze poszczególnych wersji EP 4.04-06 dzia?aj? zamiennie bez problemu. DO KONTRETNEGO USTALENIA PRZYCZYNY JESZCZE MA?O DANYCH. Pliki te opisywane prosz? porówna? wielko?? z oryginalnymi z instalki dla pewno?ci skasowa? i wgra? powtórnie z instalki nie nadpisywa?. Na razie tyle-zobaczymy po odp-co mo?na eliminowa?. Edytowane przez wlodekp dnia 18.06.2007 18:19:59 |
|
|
|
| by_ikar |
Dodany dnia 18.06.2007 22:05:26
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 20 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 11.06.2007 11:40 Złamana licencja |
metaxy napisa?/a: a mo?esz wgrywa? zdj?cia, obrazki kategorii artyku?ów itd?? Dopiero teraz to zauwa?y?em, bo nie korzystam z tego zazwyczaj fotki mam na innym serwerze.. DJPromo napisa?/a: Proponowa? bym wgra? jeszcze raz pliki includes/update_profile_include.php i pliki od profilu Albo zainstalowa? jeszcze raz EP i potem wgra? Baz? smiley A co do tego nic nie daje gdy? ju? przeinstalowywa?em tydzie? temu ep, bo my?la?em ze to jest przyczyna ?e nie zainstalowa?em i dopiero przywraca?em baz? tylko to ze nic nie instalowa?em tylko jak napisa?em wcze?niej wszystko wrzuci?em i zaktualizowa?em config.php , jak wcze?niej napisa?em chmody mam dobre czyli 777 usun?? avatar mo?na ale nie mozna go do da? jak i nie mo?na niczego do galerii ale z galerii fusiona i tak nie korzystam wi?c mnie to nie obchodzi naj wa?niejsze s? dla mnie avatary próbowa?em ju? tak jak napisa? #wlodekp z wielko?ci? formatem polskimi literami próbowa?em wszystkiego wgrywania nowych plików w sumie ep zainstalowa?em na nowo tylko baza danych i nie które prze zemnie zmodyfikowane pliki sa stare ale to raczej tylko fusiony i niektóre locale a tak to wszystko nowe nawet z nowszej wersji ep i nadal nie wiem o co chodzi wiec to tez nie update_profile_include.php zastanawia?em sie czy co? w bazie danych mo?e by? zwalone ale na mysql to ja nie za bardzo sie znam zreszt? jak i na php. nie wiem jak wy wiecie jak to rozwi?za? by? bym wdzi?czny za dalsz? pomoc. pozdrawiam |
|
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 18.06.2007 22:20:15
|
|
Weteran ![]() Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Je?li NIE na pytanie @metaxy to utwórz katalog tmp pusty w katalogu g?ównym Fusion Mo?e nakre?le po kolei co odpowiada za dodawanie-usuwanie awatara-i drog? eliminacji sprawdzania b??dów. .......... |
|
|
|
| by_ikar |
Dodany dnia 18.06.2007 23:06:20
|
|
Sorki zrobi?em to dopiero po napisaniu posta okaza?o si? ze poskutkowa?o za co bardzo jestem wdzi?czny!! ;] tylko jak to mo?liwe ze to si? nie aktualizowa?o przez brak tego katalogu?? i jeszcze raz dzi?ki za pomoc:] jak nikt nie odpowie to temat do zamkni?cia. pozdrawiam |
|
|
|
| elusive |
Dodany dnia 31.07.2007 13:43:40
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 2 Data rejestracji: 31.07.2007 01:23 |
siema, ja mam ten sam problem, tylko ?e w moim przypadku nic nie pomaga, niby avatar jest dodany ale w profilu nadal pisz? brak avatara, pomó?cie |
|
|
|
| Pieka |
Dodany dnia 31.07.2007 14:29:14
|
![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 v7.02.03Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Zmien chmody na katalogu images/avatars na 777.
Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
|
| elusive |
Dodany dnia 02.08.2007 01:17:18
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 2 Data rejestracji: 31.07.2007 01:23 |
Ju? wszystko dzia?a
Edytowane przez Pieka dnia 09.03.2011 11:27:12 |
|
|
|
| Przejdź do forum: |

wlodekp
próbowa?em ju? tak jak napisa? #wlodekp z wielko?ci? formatem polskimi literami próbowa?em wszystkiego wgrywania nowych plików w sumie ep zainstalowa?em na nowo tylko baza danych i nie które prze zemnie zmodyfikowane pliki sa stare ale to raczej tylko fusiony i niektóre locale a tak to wszystko nowe nawet z nowszej wersji ep i nadal nie wiem o co chodzi
wiec to tez nie update_profile_include.php zastanawia?em sie czy co? w bazie danych mo?e by? zwalone ale na mysql to ja nie za bardzo sie znam