Zobacz temat
poziome menu/jak umie?ci? w tym grafike a nie tekst?
|
|
LPKorn3324 |
Dodany dnia 13.05.2005 19:29:39
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 23 Data rejestracji: 05.05.2005 20:13 |
Problem jak w temacie. PHP-Fusion mam od 2 dni i troche w nim si? pobawi?em ale nadal nie wiem mimo szukania na forum jak zrobi? by wyeliminowa? wszystkie linki w pozomym menu i zast?pi? je jak?? grafik?(u mnie konkretnie przyciskami). Efekt ko?cowy powinien wygl?da? mniej wi?cej jak tutaj- http://sc3.gry-on... i oczywi?cie na stronei na jakiej obecnie si? znajdujemy. Nie wiem czy s? jakie?dodatkowe informacje potrzebne dodam ?e mam v5.01 oraz skórke Sunset. Prosz? wszystkich o pomoc za któr? z góry serdecznie dzi?kuje. |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 23.10.2025 21:59:33
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
zszywak |
Dodany dnia 13.05.2005 23:00:15
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 382 Data rejestracji: 09.11.2004 23:19 |
musisz edytowa? plik theme.php i dodatkowo, najlepiej w stylach umie?ci? definicj? wygladu poszczególnych linków po najechaniu i przed, oraz t?a belki. polega to tylko na stylach, stosuj? to juz od dawna. Mo?esz sprawdzi? jak to wyglada instaluj?c na przyk?ad jak?? z moich skórek (z-Red, z-BlueExtra czy z-Disco2). A je?li nie chcesz stosowa? tego efektu, to po prostu - wytnij kod odpowiedzialny za nawigacj? w belce, i wstaw tam swój kod - tworz?c np: tabel? z komórkami, które po najechaniu kursorem bed? zmienia?y wygl?d. to jest czysty html i css. ![]() |
|
|
LPKorn3324 |
Dodany dnia 14.05.2005 10:55:16
|
hmmm ok spróbuje o html'u co?wiem gorzej z PHP ![]() |
|
|
LPKorn3324 |
Dodany dnia 14.05.2005 13:27:28
|
ok potrzebuje pomocy :D zszywak- spróbowa?em z twoim themem ale tam by?a java do tekstu nie by?o tam obrazków zamiast tekstu i ogólnie zniech?ci?em si? troch? i zrezygnowa?em póki co z javy na rzezc normalnych przycisków. Wi?c "po?yczy?em" troche kodu z lorkan themes :D, wyrzuci?em modu? odpowiedzialny za tekst i wklei?em ten kod z lorkana- wysz?o niemal idealnie, niemal. http://stalker.fo...k/news.php wpierw nie wiem jak zrobi? by przyciski przylega?y do siebie, a nie jak np na tej stronie na której teraz pisze przyciski by?y odsuni?te od siebie. Druga i ostatnia sprawa to, to ?e nad tym poziomym menu zrobi?a si? jeszcze jedna ma?a tabelka (wida? j? jako przerw? mi?dzy poziomym menu,a logiem) jak to usun?? bo gdy po prostu wyrzuci?em kod najprawdopodobniej odpowiedzialny za to to owszem przerwy nie by?o ale wszystko si? sypn??o :( chyab to odp za t? tabelke ma?? :/ ale co z tym zrobi? by tego nie by?o i si?strona nie sypn??a? |
|
Przejdź do forum: |