ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 1

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Liczba gier/filmów w menu [liczba]
Johny
Witam!
Po poszukiwaniach w ko?cu postanowi?em napisa? temat na forum. Czy kto? móg?by napisa? mi odpowiedni kod do tego ?eby wy?wietla?o mi liczb? gier/filmów w moim zbiorze? Posiadam 2 wtyczki: movies online v6 i games online v6.

Teraz troch? dok?adniej. Chodzi mi o co? takiego:
Mam sobie Nawigacje i w tej nawigacji odno?niki do kategorii gier online tj.:
Strzelanki
Strategiczne
Sportowe
Logiczne

Teraz chcia?bym ?eby kod pobiera? mi liczb? gier i ?eby ta wy?wietla?a si? obok kategorii gier/filmów.
Strzelanki [32]
Strategiczne [23]
Sportowe [14]
Logiczne [50]

Przy okazji jeszcze czy kto? potrafi zrobi? co? podobnego do 'wy?lij link znajomemu' gdzie w tabeli jest link do filmiku/gry (pobierany automatycznie) który mo?na ?atwo skopiowa?. Oczywi?cie link ten pod oknem gry/filmu.

Dzi?kuje za pomoc i pozdrawiam! Smile (adres strony: www.fun-site.pl )

www.dobre-filmy.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 19:57:35
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
DJPromo
Je?li sie nie myle to wystarczy ID z danej kategorii ?ci?gn?? z bazy i doda? zmienn? ID ko?o nazwy i masz Grin
Pomog?em Kliknij Pomóg?
?ycie to chwila zbyt krótka aby móc .... ?ycie to chwila / trzeba patrze? i podziwia? Smiledjpromo6.jpg

Gander
Tego nie da si? zrobi? uniwersalnie na panelu nawigacji, jedynie przez dodanie odrobiny kodu, ale to zmieni funkcjonalno?? nawigacji. mo?na te? zastosowa? pewien trick, ale mimo to kategorie nie mog?yby by? w ?rodku nawigacji. Ostatecznie mo?na te? pozby? si? panelu nawigacji i zrobi? swoj? nawigacj? r?cznie. ale wtedy przy ka?dej zmianie trzeba b?dzie modyfikowa? panel. To by?aby te? najbardziej gi?tkie rozwi?zanie...

gander.solutions
metaxy
uniwersalnie nie, ale jak dla Twoich potrzeb wystarczy [wersja na bezczelnego]... zawarto?? nowego pliku navigation_panel.php:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

to co na czerwono sprawd? sobie czy ma takie by? poniewa? nie mam tego struktury tabeli, któr? tam masz wykorzystan?...

http://blog.metaxy.eu/
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
nie mam w prawdzie tych modów ale patrz? na inne np: news, download
$cat_id wychodzi nieznana kolumna a jej nazwa przy tym zapisie = nazwie pliku linku z obci?t? 1 liter? przy+1 przy0=nazwa
Chyba co? nie tak where?

wlodekp.europa.pl
metaxy
co? chyba ?le robisz bo u mnie po podstawieniu
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
wszystko jest ok i pokazuje w?a?ciwe liczby...

Unknown column 'ews.php' in 'where clause' news []
$exist = false;
if (strstr($data['link_url'], 'news.php')) {
$exist = true;
$cat_id = substr($data['link_url'], strrpos($data['link_url'], '=') + 1);
$count = dbcount("(news_id)", "news", "news_cat = ".$cat_id);
}

wlodekp.europa.pl
metaxy
chyba nie zauwa?y?e? jednej rzeczy... to nie jest zrobione pod newsy tylko pod jego skrypt... linki z newsów nie zawieraj? znaku = wi?c nie ma takiej si?y, ?eby odnalaz?o znak =... jak pisa?em jest to zrobione dla niego... wi?c je?li linki s? w formie game.php?cat_id=x to dzia?a... przedumaj to...

Fajnie przeduma?em masz racj? bo sk?d niby mia?by by? numer i dlatego to obcinanie, w zasadzie wyszukiwanie = i po nim czytanie 1 znaku-zast?powanie. linki musz? by? linkami bezpo?rednio do kategorii
Edytowane przez wlodekp dnia 10.06.2007 16:29:29

wlodekp.europa.pl
Johny
Dobra to ja mo?e z tego zrezygnuje. Szkoda ?eby si? co? spsu?o przez moje wymys?y. Ale i tak dzi?kuje za pomoc :]

www.dobre-filmy.pl
metaxy
nic si? nie zepsuje Pfft wstaw sobie to co tam jest i u Ciebie b?dzie dzia?a?... a na 100% nic nie zepsuje si? :]

bartek997343
Witam mo?e mi kto? to wyt?umaczy? po kolej jak to zrobi?. A jeszcze jedno na stronie mam rozwijane menu www.online.systal.eui nie wiem czy pod takie menu da si? to zrobi?? Prosz? o pomoc.
Edytowane przez Pieka dnia 18.11.2009 17:56:00
Je?li pomog?em kliknij pomóg?.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl