ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Dzia?aj?ce wyszukiwanie w Master Download Panel 1.xx
Lukiqq
Strasznie denerwowa?o mnie to, ?e nie mo?na by?o nic wyszuka? korzystaj?c z moda MDP. Download jest naprawd? bardzo ?adnie i przyjemnie zrobiony, ale chyba nikomu by si? nie chcia?o lata? po kilkudziesi?ciu kategoriach/subkategoriach z palcami na klawiszach CTRL+F i tekstem gotowym do wklepania w pole wyszukiwania :) Do tego lepiej sie nadaje opcja szukania w Fusionowej szukajce, niestety z tym modem ona nie dzia?a. Dla wszystkich zainteresowanych zamieszczam kod, ktory po zast?pieniu starego w pliku search.php pozwoli nam cieszy? si? ca?kiem sprawnie dzia?aj?cym wyszukiwaniem.

ULEPSZONA WERJA W MOIM NAST?PNYM PO?CIE!

W pliku search.php zast?pujemy:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Tym kodem:

Póki co skromnie to wygl?da, bo nie chcia?o mi si? ju? tego upi?ksza?, ale jak na dniach co? pokombinuje to uaktualnie temat.

Analogicznie robimy w nowej wersji szukajki. Enjoy! :)
Edytowane przez Lukiqq dnia 23.05.2007 11:37:15
strzelec.png
itvortal.avx.pl - A taka sobie moja strona :]
Pomoc na GG wy??cznie dla nieco wtajemniczonych, podstawowe HowTo znajduje si? na forum.

itvortal.avx.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 20:29:13
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Riklaunim
Je?eli to ma przeszukiwa? wi?ksze ilo?ci tekstu to nie u?ywaj LIKE tylko wyszukiwania pe?notekstowego.

http://www.cms.rk.edu.pl
m_i_n
Mimo ze jestem autorem tej wtyczki to chyba az sam zastosuje tego moda, mam tylko mala uwage. Mianowicie co do linku do pliku. Stosujesz tam na sztywno download po ID, a jesli ktos podal skrot to powinno sie stosowac download po skrocie. Oczywiscie zadziala po ID ale skrot jest po to aby uniezaleznic sie od ID, i jesli ktos skopiuje z naszej strony linka to powinien on byc ze skrotem (jesli takowy podalismy) a nie po ID.

Tutaj wycinek z kodu ktory generuje odp. link:

Zaincluduj master_download_config.php oraz master_download_tools.php i skozystaj z tej funkcji najlepiej :)

Zreszta myslalem niedawno nad tym by dodac jakas wyszukiwarke tam.
Edytowane przez m_i_n dnia 23.05.2007 01:02:48
Awaria strony? - dowiedz si? o niej, nim ktokolwiek zauwa?y: uMonitor.eu

http://www.bbproject.net
Lukiqq
Dzi?kuj? za wskazówki :) Dopiero sie ucz? dlatego nie wszystko jest jak by? powinno, ale zastosuje si? to Waszych postów i postaram si? to poprawi?, i tak jestem pod wra?eniem, ?e uda?o mi si? to zrobi? ;)

EDIT:

Dzi?ki m_i_n, chyba uda?o mi si? zrobi? to o czym pisa?e?, oto zmiany:

W pliku search.php dodajemy na pocz?tku(zaznaczono na czerwono):

UWAGA!

W pliku master_download_panel/master_download_config.php okre?lasz nazw? pliku downloadu, domy?lnie w MDP zwie si? on download.php, u mnie nazywa si? on downloads.php.

Nast?pnie zmieniamy ca?? sekcje downloadu:

Na:

--------------------------------------------------------------------------------------------

A oto gotowiec nowej wersji szukajki z mFusiona(za??cznik)

Jak poprzednio pisa?em, pami?tajcie o okre?leniu poprawnej nazwy pliku downloadu w master_download_panel/master_download_config.php.
Lukiqq dodał/a następującą plik:
searchnewpoprawiony.rar [5.59kB / 501 Pobrane]

Edytowane przez Lukiqq dnia 23.05.2007 11:27:09
strzelec.png
Pomoc na GG wy??cznie dla nieco wtajemniczonych, podstawowe HowTo znajduje si? na forum.

itvortal.avx.pl
maq
Wiesz co? Lepiej b?dzie jak za??czysz ten plik do postu na forum.
"Ró?nica mi?dzy seksem i mi?o?ci? jest taka, ?e seks roz?adowuje napi?cie, a mi?o?? je wywo?uje" // Woody Allen

Lukiqq
Masz racj?, to by? lepszy pomys? Smile
strzelec.png

itvortal.avx.pl
maq
Ja zawsze (GrinGrin) mam racj? Smile
"Ró?nica mi?dzy seksem i mi?o?ci? jest taka, ?e seks roz?adowuje napi?cie, a mi?o?? je wywo?uje" // Woody Allen

m_i_n
Mogles lepiej dac include (czy tam require) master_download_config.php oraz master_download_tools.php, bo jesli ktos zmienia nazwe download.php to musi w 2 plikach teraz to robic :) A tak by nie musial. No i nie trzeba by tej funkcji kopiowac.

Po prostu zamiast tego czerwonego co masz w poscie wystarczy to:

i juz :) szybko, prosto i elegancko.
Edytowane przez m_i_n dnia 23.05.2007 10:59:11
Awaria strony? - dowiedz si? o niej, nim ktokolwiek zauwa?y: uMonitor.eu

http://www.bbproject.net
maq
Hehe. Du?o lepsze, szybsze i oszcz?dniejsze rozwi?zanie.

@Lukiqq - dobra robota z tym szukaniem. Jak wyjdzie "finalna" wersja (Ze wszystkimi zmianami stworzonymi przez @m_i_n'a), to wy?lij jako za??cznik na forum.

Lukiqq
Zrobione, teraz powinno by? juz dobrze Smile
strzelec.png

itvortal.avx.pl
maq
Ciesze si?. Jak b?dzie @Pieka to oceni twoje dzie?o Smile

awsed
Witajcie!

Zastosowa?em si? do instrukcji Lukiqq(tzn. ?ci?gn??em jego za??cznik), lecz mam chyba inne wyszukiwanie.

Zobaczcie sami:
images25.fotosik.pl/238/8e53d4f9ef09918cm.jpg
Co zrobi?em ?le, ?e nie mam tekstu w ogóle po prawej stronie?

Edit:

Ju? sobie poradzi?em.
Edytowane przez awsed dnia 01.07.2008 00:57:03

LOAD
Gdzie znajde w/w pliki? master_download_config.php?
Edytowane przez Pieka dnia 14.07.2008 22:03:13

proton
W infusions/master_download_panel/

http://www.mortek.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl