ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
T?o w nazwie panelu
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Aby mie? mo?liwo?? posiadania ró?nie wygl?daj?cych paneli wprowadzam zmodyfikowan? funkcje opensidex0()
kod funkcji:
function openside0($obrazek, $title) {
$obrazek="'".THEME."images/$obrazek'";
echo "<table cellpadding='0' cellspacing='0' width='100%' class='border'>
<tr>
<td class='scapmain' style='background-repeat: no-repeat; background-position: center' background=$obrazek>$title</td>
</tr>
<tr>
<td class='side-body'>\n";
}

kod nale?y wklei? w pliku theme.php swojego aktualnie u?ywanego theme np. pod openside a jak kto? ma trudno?ci to bezpo?rednio nad tagiem ?>
Funkcji closeside0 nie dopisuje bo u?yjemy do zamkni?cia tabeli normalnej closeside.
Pliki graficzne t?a nazwy paneli nale?y wrzuci? do katalogu images w swoim aktualnie u?ywanym theme.
DZIA?ANIE:
mo?na bazowa? na pliku graficznym zawieraj?cym ju? nazw?, b?d? wpisa? swoj? traktuj?c grafik? jako podk?ad pod napis.
TWORZENIE NOWEGO PANELU:
test na podgl?dzie
1.
openside0('nawigacja.jpg', '*');
echo"zawarto?? panelu";
closeside();

2.
openside0('andrzejki.jpg', 'NAWIGACJA');
echo"zawarto?? panelu";
closeside();

zamiast gwiastki mo?na sobie wstawi? dowolny znak-MUSI BY? CHO? 1 albo Twój napis
ZMIANY W ISTNIEJ?CYCH PANELACH dla tego efektu:
np. navigation_panel.php
openside($locale['001']);
zast?p
openside0('nawigacja.jpg', '*');

Do obejrzenia w dzia?aniu:
fusiontest.yoyo.pl
dodaje plik z tymi testowymi grafikami
U?YWASZ ALBO NIE I NIE PYTAJ tylko SAM modyfikuj!
wlodekp dodał/a następującą plik:
images_panel.zip [8.5kB / 706 Pobrane]

wlodekp.europa.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:07:54
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
marcink1989
Mam ma?y problem z tym:@ Wydaje mi sie ?e robie wszystko w?a?ciwie jednak obrazek nie wy?wietla sie, pokazuje jedynie jako t?o stary obrazek, który wcze?niej s?u?y? jako t?o. Obrazki wgra?em do katalogu images obecnie u?ywanego thema, tego którego kod znajduje sie poni?ej (wklejony kod pogrubi?em).

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Panel nawigacyjny:

Problem polega na tym ze wyswietlana jest * + stare t?o:@ (jesli wiec napisze np. zamiast * gothic to bedzie wyswietlany napis gpthic, a nie tlo ktore wpisalem). Moze to wina tego ze mam Ep IV ??

EDIT:
Juz wszystko jest OK, poradzilem sobie.
Edytowane przez marcink1989 dnia 24.04.2007 19:47:30

http://gothic.xgame.pl/news.php
SlimShade2
Sorry ?e tu pisz?, ale gdzie indziej nie ma takiego miejsca a mianowicie jak powi?kszy? wysoko?? oraz szeroko?? swoich zamieszczanych obrazków gdy? ci?gle mi je ucina !Sad

Qbol
slim...
moze jasniej?
podaj adres stronki
3esc.

SlimShade2
Dok?adniej chodzi mi o powi?kszenie szeroko?ci i wysoko?ci wy?wietlanych obrazków panelu bo gdy wrzuc? moje o wielko?ci 173x29 to mi je ucina
Edytowane przez SlimShade2 dnia 09.06.2007 17:20:26

A gdzie adres strony-Kolega Ci? prosi?.
to co pokaza?em na similtitude ma:
// theme settings
$body_text = "#555555";
$body_bg = "#ffffff";
$theme_width = "100%";
$theme_width_l = "175";
$theme_width_r = "175";

Edytowane przez wlodekp dnia 09.06.2007 18:06:30

wlodekp.europa.pl
SlimShade2
www.poke-factory.... <--- Strona jest w trakcie tworzenia wi?c prosz? si? nie przel?kn?? !Wink

Zobacz http://fusiontest...mam to co na czerwono w poprzednim 175 i w klasie scapmain style.css
.scapmain {
font-family : Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size : 10px;
font-weight : bold;
color : #888;
background-color : #f1f1f1;
border-bottom : 1px solid #e1e1e1;
padding : 10px;
}

te 10 to za du?o i widzisz pusty margines, chc? Ci to pokaza? 9 b?dzie w sam raz
Ale, ?eby reszta paneli by?a ok nale?y stworzy? now? klas? w style.css o nazwie scapmain0 z tymi ustawieniami 10px i j? umie?ci? w funkcji dodaj?cej t?o nazwy zamiast csapmain, wtedy b?dzie to tylko dotyczy?o paneli tworz?nych t? funkcj?, dlatego u mnie pozosta?e panele maj? te górne i dolne marginesy bo obrazki pozosta?e-moje by?y tworzone do innego rozmiaru.
Edytowane przez wlodekp dnia 09.06.2007 20:10:14

wlodekp.europa.pl
Gander
Par? miesi?cy temu pomaga?em pewnej hience w rozwi?zaniu problemu obrazków w panelach. Wymy?li?em bezpieczniejsze rozwi?zanie, nie generuj?ce b??du gdy przypadkiem zmienimy skórk?.

Bledny kod zostal usuniety, a dobry znajduje sie kilka postow nizej/Pieka

Jest to bezpieczniejsze gdy? modyfikujemy istniej?c? funkcj?, a nie tworzymy now?.
Edytowane przez Pieka dnia 10.06.2007 11:33:31

gander.solutions
SlimShade2
no czyli jak gdzie, albo pod co mam to wstawi? ?

@Gander
Parse error: syntax error, unexpected ':'

Ja Ci pokaza?em-dzia?a, Gander jak poprawi b?dzie lepsze-wygodniejsze

wlodekp.europa.pl
SlimShade2
wlodekp jak by? móg? przerobi? by? mi to na podstawie mojego style.css ?eby dzia?a?o tak jak u ciebie ? Bo ja mam jakie? problemy !Sad
SlimShade2 dodał/a następującą plik:
styles_1.rar [1.58kB / 686 Pobrane]

Gander
Hmm, co? skopa?em w poprzednim przyk?adzie?
Uda?o mi si? uruchomi? xampp-portable (przeno?ny serwer) i napisa?em to od nowa. Co prawda pisana jest na skórce Valencia, ale u?y? tego mo?na na dowolnej skórce.

Wystarczy doda? to co zielone w podobnych miejscach funkcji openside() twojej skórki. Ta kopia mi dzia?a i jesli zrobisz dobrze tobie te? zadzia?a. Aha! W tym przyk?adzie obrazki umieszczasz w katalogu images/site-panel-images/ ale mo?esz to zmieni? dowolnie.

gander.solutions
SlimShade2

A jak wstawi? na tym kodzie ( mo?e podes?a? ju? podstawione gotowe do wrzucenia ? )
Edytowane przez SlimShade2 dnia 10.06.2007 10:31:52

Kolego funkcje pisz? si? po to by wykorzystywa? j? wielokrotnie u?ywaj?c jej argumentów-ró?nych tu s? to tytu? i nazwa pliku obrazka i czy u mnie czy u Gandera jest tak samo Gandera jest lepsza bo dzia?a na zasadzie wstawiania obrazka je?li zosta? u?yty ten argument-a nie to nie ?: i bazuje na modyfikacji ju? istniej?cej funkcji-powtarzalnej w ka?dym theme.
co do stylu u Ciebie jest:
.scapmain {font-family:Verdana,Tahoma,Arial,Sans-Serif; font-size:10px;font-weight:bold; color:#000; height:19px;
padding:0px 2px 0px 2px;

masz zdefiniowane wszystkie cztery marginesy u?ycie np jednego b?dzie dotyczy? góra dó? mo?esz sobie nimi ??glowa? i zobaczy? czy wszystkie czy tylko góra dó?.
Edytowane przez wlodekp dnia 10.06.2007 11:02:04

wlodekp.europa.pl
SlimShade2
Dzia?a wielkie dzi?ki, ale jest jeszcze jeden problem jak to zmieni? w istniej?cych panelach np. w Shoutbox'ie Shedrok'a v1.4.3 gdy wstawi? wszystko tak jak tu pisze wy?wietla mi sie tylko ta kropka któr? wstawiam jako opis.

nie wiem której u?y?e? ale np:navigation_panel.php-plik
tu opisuj? similtitude: via Gander i kodzie:
function openside($title,$image="") {
[quote]echo "<table cellpadding='0' cellspacing='0' width='100%' class='border'>
<tr>
<td class='scapmain'".($image != "" ? " style='background: no-repeat center url(".THEME."images/".$image.")' " : "").">$title</td>
</tr>
<tr>
<td class='side-body'>\n";
}

openside($locale['001'],'anime.png'); napis nawigacja z locali + t?o obrazka
openside('.', 'anime.png'); kropka na tle
openside('& n b s p ; ','anime.png'); tylko obrazek bo symbol to spacja puste ten symbol zlikwidowa? spacje które wstawi?em ?eby poda? kod bez nich widoczne puste pole spacjiitd
szuka? w plikach paneli funkcji openside() i podobnie jak poda?em wy?ej post?powa? zaywa? ?e jest zmieniona kolejno?? u mnie i gandera title obrazek nie wiem któr? stosujesz jednak zasada podobna.
BURZA WYWALA MI NON STOP ??CZE moge nie odpowiada?
Edytowane przez wlodekp dnia 08.09.2007 16:59:18

wlodekp.europa.pl
arkhos
Mam nooberskie pytanko, jak i gdzie zmienic aby kazdy panel mial jeden wybrany przezemnie obrazek

to moja stronka http://real-fc.ov...g/news.php w tle paneli mam background malenki obrazek buller.jpg chyba, gdzie to moge zmienic, no i chcialbym dac inny obrazek dla newsow, moze mi ktos pomoc? prosze o kontakt na gg 10230097, pozdrawiam arkhos
Edytowane przez arkhos dnia 13.08.2007 19:38:32

adam-as
Witam,

Nie jestem pewien czy wybra?em w?a?ciwy temat, ale zapytam.
Za?ó?my ?e klikamy sobie w galerii na jaki? obrazek aby zobaczy? go w pe?nym powi?kszeniu. Niestety ramka nie jest idealnie dopasowana do obrazka co skutkuje uwidocznieniem cz??ci t?a. T?o o którym mowa zdublowane jest z g?ównej strony.
Jak to zmieni?? Prosz? o jak?? podpowied?.

Pozdrawiam

hmm dwa dni min??y i nikt naprawd? nie wie? Powy?szy przyk?ad opisuje wstawianie t?a do ró?nych tabel, natomiast mi chodzi o t?o które dubluje si? po powi?kszeniu obrazka z galerii (w tym wyskakuj?cym okienku).

Jeszcze raz prosz? o pomoc i przepraszam za drugiego posta.

Pozdrawiam
Edytowane przez adam-as dnia 16.08.2007 09:09:36
Bronimy pracy dyplomowejLinki ?ami?ce Regulamin usuni?te przez administratora

http://www.pcmedio.pl
kraski1
wlodekp napisa?/a:
ZMIANY W ISTNIEJ?CYCH PANELACH dla tego efektu:
np. navigation_panel.php
openside($locale['001']);
zast?p
openside0('nawigacja.jpg', '*'Wink;

Do obejrzenia w dzia?aniu:
fusiontest.yoyo.pl
dodaje plik z tymi testowymi grafikami
U?YWASZ ALBO NIE I NIE PYTAJ tylko SAM modyfikuj!

W którym miejscu (jakim pliku) dok?adnie mia?bym to wklei? poniewa? co? mam problemy z tym.

sportvideo.dl.pl - http://kraski.isx...p/news.php je?eli chodzi o stron?, w?a?nie jest w stanie budowy.
Edytowane przez kraski1 dnia 30.12.2007 19:25:20

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl