ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Jak skasowa? licznik postów i "Kto jest OnLine:"
zezol
Nie ma co si? rozpisywa? Smile
Jak w temacie, czyli jak skasowa?/wyczy?ci?/wyzerowa? licznik postów.

I jeszcze jedno, a mianowicie jak zrobi?(?ci?gn??) panel "Kto jest OnLine:" - taki jak w eXtreme-Fusion.

Odswiezam na prosbe autora/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 11.03.2007 02:15:11

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 05:28:59
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
1.
<?php
$result = dbquery("UPDATE ".$db_prefix."users set user_posts=0 where user_id>0 ");
?>

user_id>1 zachowa ilos? postów pierwszego superadmina
2.
Nie ma takiej mo?liwo?ci bez modyfikacji tabeli users o pola z których korzysta ten panel tzn: user_color,user_prefix -które stanowi? integraln? cz??? Extreme-wiec samo dodanie w tabeli-nic nie da-bo id? za tymi polami dodatkowe funkcje i pliki obs?uguj?ce-wyst?puj?ce w?a?nie w Extreme.
Edytowane przez wlodekp dnia 11.03.2007 09:05:06

wlodekp.europa.pl
zezol
Czyli odno?nie 1. zerujemy licznik wszystkim oprócz mnie(super admina)?
Bo ja w?a?nie chcia?bym skasowa? swój(czyli super admina) licznik.
A co do 2., to ja ju? mam te tabele(patrz temat: INF-Kolorowanie(z eXtreme-Fusion))
Edytowane przez zezol dnia 11.03.2007 12:26:07

I pisz dok?adnie o co biega-bo d?ugo poczekasz nast?pnym razem, ja ju? widzia?em to przed od?wie?eniem.
Masz w tej chwili kod który wyzeruje licznik postów u?ytkownika o nicku zezol zmieniaj?c nik mo?esz wyzerowa? kogo chcesz poprzedni kod by? do wszystkich liczników >0 wszyskie >1 wszystkie oprócz superadmina pierwszego jesli masz immych jeszcze
<?php
$result = dbquery("UPDATE ".$db_prefix."users set user_posts=0 where user_name='zezol' ");
?>
A drugie napisa?em chyba wyra?nie nie tylko tabele ale te? pliki ta przeróbka to ju? b?dzie prawie przej?cie na Extreme-a nie wiem czy dobrze pami?tam og?asza?e? si? chyba ?e pracujesz na extreme-wi?c w czym problem? albo jedno albo drugie.

wlodekp.europa.pl
zezol
Wyja?nijmy. Nie pracuje na eXtremie(ale mam go na testowym koncie) czy moja stronka jest w eXtremie, nie. Ja tylko potrzebowa?em wtyczki/wtyczek z eXtrema, wi?c zwraca?em si? o pr?by o przerobienie ich na zwyk?ego Fusiona, nic wi?cej.Wink

PS: Dzi?ki wlodku, to pomog?o wyzerowa? licznik.
Edytowane przez zezol dnia 11.03.2007 13:44:30

Zezol Ty chyba nie rozumiesz w czym problem?
Potestujemy:
Mo?esz sobie r?cznie wstawi? warto?? pola user_kolor w tabeli users u?ytkowników
bo twierdzisz ze masz tak zmodyfikowana!
forma zapisu 6-cio cyfrowa np CZERWONY FF0000
ORYGINA? EXTREME
user_color varchar(6) NOT NULL default '', bo jest pusty
user_prefix char(3) NOT NULL default '~', ten mo?emy sobie darowa? bo nawet bez wpisu ma ~
wgrywasz panel Extreme zamiast naszego i Masz ten- ALE CA?Y DOWCIP POLEGA NA:
funkcjach i plikach u?ywaj?cych tej tabeli do wstawienia tego koloru dla poszczególnego u?ytkownika oraz prefiksu usera pocz?wszy od rejestracji przez profil grupy rangi zmiany itd.
Komu by si? chcia?o tak to modyfikowa? ju? lepiej przej?? na Extreme-ale mo?e Ci si? uda.
wszyscy czerwony nik:
<?php
$result = dbquery("UPDATE ".$db_prefix."users set user_color='FF0000' where user_id>0 ");
?>

Tylko tyle wyja?nie?, tematu ju? nie kontynuuje-i w?tpie by kto? ale mo?e?
Edytowane przez wlodekp dnia 11.03.2007 15:38:39

wlodekp.europa.pl
zezol
No jak na razie mam "przekolorowany" shoutbox, bo z innymi "miejscami" mam problem(albo w z?ych miejscach zmieniam kod lub ?le go zmieniam). Mo?e zrobi? jak mówisz, przejd? na eXtrema, po co si? tak "pieprzy?" za przeproszeniem...

Moja odpowied? odnosi?a si? do identycznego-czyli zastosowania ?ywcem user online extreme w fusion natomiast je?li idzie tylko o kolor ników to z tym nie ma problemów przeczytaj temat przyklejony Kolorowe niki a mo?e tak tam opisuj? dok?adnie jak je mie? z zastosowaniem funkcji colorize_user i w tym panelu bez problemu mo?na je mie? w oryginalnym panelu Fusion user online.
Albo u?y? tego z Extreme z funkcj? o której pisa?em i z pomini?ciem pola user_prefix tylko jednego wy?wietlania.
Edytowane przez wlodekp dnia 11.03.2007 21:13:07

wlodekp.europa.pl
zezol
W sumie to wola?bym mie? jeszcze prefiksy przed nickami, wi?c mo?e na razie pozostane przy obecnym Fusionie i jego(i dodatkowych) modach. Je?li mia?bym przesiada? si? na eXtrema(w co w?tpi?Wink), to z?o?y?o by si? na to par? "powodów", takich jak funkcjonalno?? - wtyczki zawarte w eXtremie i inne takie Smile
Cho? powiem szczerze. Jedyne(tak mi si? wydajeSmile) co mi si? nie podoba w eXtremie to Download, ale my?l?, ?e ten "defekt" Grin mo?naby zamieni? jak?? inn?(czyt. ?adniejsz?) modyfikacj? downloadu.

Wybór nale?y do Ciebie. Extreme ma wi?cej bajerów zale?y do czego.
Przesiadka oznacza support Extreme u nas tylko sporadycznie bo nie mamy zainstalowanych-?eby sprawdza?-bo to nie ten support musisz si? z tym liczy?.

wlodekp.europa.pl
goju92
a jak skasowa? ca?kowicie licznik postów?

Usun?? odwo?ania do tego pola bazy user_posts, we wszystkich plikach w kodzie, wy?wietlaj?cych jego stan.
USUN??-NIE WYZEROWA?! forum, profil
Edytowane przez wlodekp dnia 18.05.2007 22:08:05

wlodekp.europa.pl
goju92
wlodekp napisa?/a:
Usun?? odwo?ania do tego pola bazy user_posts, we wszystkich plikach w kodzie, wy?wietlaj?cych jego stan.
USUN??-NIE WYZEROWA?! forum, profil

jakie to dok?adnie b?d? pliki?

profile.php
forum:
viewthread.php
postreply.php
postnewthread.php
postedit.php
szukaj ['user_posts']

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum: