ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
01.11.2025 20:25:52
d*pa

Zbigniew@
30.10.2025 21:11:37
Panie khaman prosze zmienic kodowanie w bazie

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Kilka pyta? nowicjusza.
fotoarte
Jestem na tym forum ?wie?utki jak... ?wie?e bu?eczki. Wink Dos?ownie dopiero przed chwilk? si? zarejestrowa?em i jeszcze na temat tego CMS-a praktycznie nic nie wiem.
Czym si? ró?ni? od siebie PHP-Fusion i Extreme-Fusion i który z nich jest lepszy?
Jak? najnowsz? wersj? PHP-Fusion lub Extreme-Fusion nale?y obecnie instalowa?, najlepiej ca?kowicie po polsku?
Czy s? do nich jakie? dobre modu?y og?oszeniowe i galerie foto, najlepiej ca?kowicie po polsku?
Bardzo prosz? o jak najszybsz? odpowied?. Ju? teraz, z góry bardzo za to dzi?kuj?.
Edytowane przez fotoarte dnia 07.02.2007 19:18:07

W?cibski Go??
Dodany dnia 02.11.2025 14:07:07
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Piotrroger
1. EP to PF z wbudowanymi dodatkowymi modami np. systemem punktacji.
2. PF w wersji 6.01.6 EF w wersji 4.03.
3. Jest bodaj?e jaki? modu? og?oszeniowy, galeria foto jest wbudowana, ale jest równie? rozszerzona do pobrania w Laboratorium.
Edytowane przez Piotrroger dnia 07.02.2007 19:20:11

http://spartabks.boo.pl
fotoarte
Piotrroger napisa?/a:
1. EP to PF z wbudowanymi dodatkowymi modami np. systemem punktacji.
Bardzo przepraszam za to, ?e tak upierdliwie pytam. Czy to jest tylko jedyna ró?nica mi?dzy nimi? Do czego s?u?y ta punktacja? Czy te dodatkowe mody do PHP-Fusion s? razem z tym CMS-em, czy te? trzeba je pobiera? oddzielnie. Je?eli oddzielnie, to jakiej wersji tych dodatków szuka??
Piotrroger napisa?/a:
2. PF w wersji 6.01.6 EF w wersji 4.03.
A sk?d to wszystko "zassa?"? W Laboratorium jako? tego wszystkiego nie zauwa?y?em, niestety.
Piotrroger napisa?/a:3. Jest bodaj?e jaki? modu? og?oszeniowy, galeria foto jest wbudowana, ale jest równie? rozszerzona do pobrania w Laboratorium.
Modu? og?oszeniowy jaki? znalaz?em. Czy tylko jeden jest i nie ma tutaj wi?kszego wyboru?
A co do galerii, to mam tu jeszcze nast?pny zestaw pyta?. We wspomnianym przez Ciebie powy?ej Laboratorium znalaz?em jakie? mody drugiej galerii, trzeciej galerii, galerii tylko dla zarejestrowanych, galeria u?yszkodników. O co tu chodzi? Co to za druga i trzecia galeria oraz te inne? Na razie deczko nie mog? si? w tym wszystkim po?apa?.
Edytowane przez fotoarte dnia 07.02.2007 19:49:06

Piotrroger
Hmm.... my?l? ?e nie jeste? wogule obeznany w ?adnym CMS`ie oraz w PHP.
1. EF ma wbudowane mody, których nie mo?na doda? do PF (niektóre). Mody trzeba pobiera? oddzielnie i "instalowa?" jednak jest to baardzo ?atwe, ogranicza si? do kilku klikni?? oraz wgraniu plików na FTP.
2. Dzi?ki tym modom mo?esz mie? nawet 3 galerie, np. jedna galeria do gier, druga do tapet itp. itd. Zagadaj na gg: 6477081 jak b?d? mie? czas to Ci opowiem bardziej.
Pozdro

http://spartabks.boo.pl
fotoarte
Piotrroger napisa?/a:
Hmm.... my?l? ?e nie jeste? wogule obeznany w ?adnym CMS`ie
I tu si? grubo pomyli?e?. Oko?o 3 lata temu pierwsz? swoj? stron? postawi?em na PHP-Nuke. Pó?niej przez d?u?szy czas "rze?bi?em" w PostNuke. Niedawno za? "bawi?em" si? z Mambo. A teraz mam postawione 2 swoje strony w Joomli. Ale Fusion znacznie si? od nich wszystkich ró?ni. Dlatego te? tak dociekliwie pytam.
Piotrroger napisa?/a:oraz w PHP.
Tutaj masz ca?kowit? racj?. Prawie w ogóle nie znam si? na PHP. Dlatego te? korzystam z gotowców. W innym wypadku, to pewnie sam bym sobie "wyrze?bi?" CMS-a.
Piotrroger napisa?/a:
1. EF ma wbudowane mody, których nie mo?na doda? do PF (niektóre). Mody trzeba pobiera? oddzielnie i "instalowa?" jednak jest to baardzo ?atwe, ogranicza si? do kilku klikni?? oraz wgraniu plików na FTP.
Nie do ko?ca zrozumia?e? moje pytanie, ale w zasadzie na nie mi odpowiedzia?e?. Dzi?ki.
Piotrroger napisa?/a:
2. Dzi?ki tym modom mo?esz mie? nawet 3 galerie, np. jedna galeria do gier, druga do tapet itp. itd.
Akurat jestem fotografem i interesuj? mnie tylko i wy??cznie galerie fotografii.
Piotrroger napisa?/a:
Zagadaj na gg: 6477081 jak b?d? mie? czas to Ci opowiem bardziej.
Bardzo ch?tnie skorzystam, jak kiedy? w przysz?o?ci b?d? mia? jakie powa?niejsze k?opoty.

as
Akurat jestem fotografem i interesuj? mnie tylko i wy??cznie galerie fotografii

W takim razie zainstaluj sobie IMGallery w najnowszej wersji 2.5, który to plik mo?esz pobra? z TEGO miejsca, a wszelakie w?tpliwo?ci zwi?zane z funkcjonalno?ci? tej galerii rozwiejesz na Forum dyskusyjnym w TYM miejscu (chwilowo niedost?pne z powodu awarii)...
as

fotoarte
as napisa?/a:
W takim razie zainstaluj sobie IMGallery w najnowszej wersji 2.5, który to plik mo?esz pobra? z TEGO miejsca,
By? mo?e wcze?niej nie wyrazi?em si? zbyt precyzyjnie, ale je?li chodzi o galerie, to nie interesuj? mnie jakie? galerie gier i temu podobne bzdety, ale wy??cznie galerie fotografii. Z tym tylko, ?e nie ma to by? tylko skrypt samej galerii, ale w po??czeniu z jakim? CMS-em, bo oprócz samych zdj?? w serwisie ma si? znale?? jeszcze par? innych rzeczy. Mo?e o tym ?wiadczy? cho?by to, ?e wcze?niej wspomina?em, i? poszukuj? te? jakiego? mogu?u og?oszeniowego. IMGallery nie jest wi?c z oczywistych powodów tego wszystkiego zapewni?. Mam nadziej?, ?e teraz ju? wyt?umaczy?em wszystko w zrozumia?y sposób.
A poza tym, nawet gdyby, to ta galeria w ogóle mi si? nie podoba. Ju? znacznie wcze?niej mia?em okazj? si? z ni? zapozna?, ale jako? jak dotychczas nie przypad?a mi ona do gustu.
Edytowane przez fotoarte dnia 07.02.2007 23:06:49

as
Czyli to tylko kwestia upodoby, bo ta galeria to w tej wersji, oraz z elementami dodatkowymi (podawanymi jako rozwi?zania w?asne userów), to taki rodzaj CMS'a. No ale skoro si? upar?e? na Fusiona, to... WITAJ W KLUBIE stary pieronie SmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmile
Edytowane przez as dnia 07.02.2007 23:07:13
as

fotoarte
as napisa?/a:
Czyli to tylko kwestia upodoby, bo ta galeria to w tej wersji, oraz z elementami dodatkowymi (podawanymi jako rozwi?zania w?asne userów), to taki rodzaj CMS'a.
Niby tak, ale nie do ko?ca. Nie ma tam ?adnego modu?u og?oszeniowego, niestety.
as napisa?/a:No ale skoro si? upar?e? na Fusiona, to... WITAJ W KLUBIE stary pieronie SmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmileSmile
Na nic si? nie upar?em, a tylko szukam dobrego CMS-a z dodatkami, które wymieni?em wcze?niej. Jak dla mnie, to niekoniecznie musi by? Fusion. Mo?e by? ka?dy inny CMS. Oby tylko spe?nia? okre?lone wymagania. PHP-Nuke odpada z wiadomych wzgl?dów. Z kolei modu?y i komponenty og?oszeniowe oraz galerie do Joomla, Mambo i PostNuke, albo si? w ogóle nie uruchamiaj?, albo maj? tak ra??ce b??dy, które ca?kowicie je dyskwalifikuj?. Dlatego te? ca?y czas szukam licz?c na to, ?e wreszcie znajd? takie modu?y, które b?d? mnie zadawala?y. A wymaga? naprawd? nie mam wygórowanych. A, ?e dzisiaj natrafi?em na stron? z Fusionem, to usi?uj? go "rozpracowa?". Mam nadziej?, ?e mi si? uda, i to mozliwie szybko.

Znalaz?em jaki? mod og?oszeniowy, ale wy??cznie do PHP Fusion 5.01, czyli do zabytkowej ju? chyba wersji tego CMS-a. Do najnowszej wersji PHP-Fusion takiego moda jak na razie nie widz?. W zwi?zku z tym chyba ju? si? ko?czy moja bardzo krótka "przygoda" z tym CMS-em, bo widz?, ?e tutaj jest jeszcze gorsza kicha w tej materii ni? w wypadku wcze?niej przeze mnie wymienionych CMS-ów.
Edytowane przez fotoarte dnia 08.02.2007 12:27:12

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl