ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
01.11.2025 20:25:52
d*pa

Zbigniew@
30.10.2025 21:11:37
Panie khaman prosze zmienic kodowanie w bazie

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
PhPmailer
arrakis
Witam
To mój pierwszy post :>. Mam takie pytanie bo rady da? sobie nie mog?.
Na moim serwerku wy?aczona jest ju? dawno funkcja mail(), a admin nakaza? ko?ysta? z zainstalowanej klasy phpmailer(). Posiada?em wczesniej phpBB i sam sobie zmodyfikowa?em tak plik aby wysy?anie odbywa?o si? za pomoc? klasy phpmailer a nie funkcji mail().
Kawa?ek kodu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i teraz próbowa?em sobie skonfigurowa? plik phpmailer_include.php zgodnie ze starymi ustawieniami, ale niestety b??du nie pokazuje i maila nie wysy?a.
Nadmieniam, ?e posiadam najnowsz? wersj? php-fusion bez ?adnych dodatków i modyfikacji.
Prosz? o pomoc lub sugestie.
Z góry dzi?kuje.

W?cibski Go??
Dodany dnia 03.11.2025 02:20:18
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Nie potrzebujesz dodatkowej klasy poniewa? autorzy Fusion przewidzieli taka sytuacj?, i sami dodali t? klase, w??czasz w PA Pozosta?e przekierowanie SMTP host SMTP nazwa u?ytkownika i has?o.
A przede wszyskim poszukaj na forum postów w tej kwestii sam ich napisa?em kilkana?cie-dotycz? ró?nych serwerów-i dok?adnie omawiaj?procedury konfiguracji i ewentualne b??dy.

wlodekp.europa.pl
arrakis
Witam
A czy autorzy Fusion przewidzieli tak? sytuacje jak:
Mam ju? zainstalowan? klas? PHPMailer na serwerze i mam jej u?ywa?, bo jest tak zmodyfikowana, aby dzia?a?a a uruchamianie w?asnej ko?czy si? niepowodzeniem!
?
Bo wydaje mi si?, ?e b?d? musia? tak jak kiedy? w przypadku phpBB zmodyfikowa? lekko kod, a nie chce mi si? (ostatnio mam ogromnego lenia, chyba brak motywacji do dzia?ania :>Wink.
Pozdr.

"Prawid?owa formu?a matematyczna praw Murphy'ego w dziedzinie komputerowego przetwarzania danych ma posta? 1+1=2, gdzie '=' jest symbolem oznaczaj?cym 'niekiedy, je?li w ogóle'."

DJPromo
Cz?owieku ty s?uchasz w?odzia !!! on ci juz powiedzia? ze Fusion ma wbudowane i wystarczy podac swojego e-mail
Panel Administracyjny -->Zarz?dzanie Stron?-->G?ówne Ustawienia - "E-Mail: podajesz oczywiscie tutaj podajesz w?asny

zapisz

potem wchodzisz w
Panel Administracyjny -->Zarz?dzanie Stron?-->Ustawienia Ró?ne
i masz

SMTP Host : podajesz smtp.poczta.onet.pl
SMTP Nazwa U?ytkownika : podajesz tego samego e-maila co wcze?niej czyli podajesz w?asny

SMTP Has?o : i hase?ko do poczty Grin
jak to wpiszesz to e-maile masz z g?owy na serwerach z wy??czona funkcj? E-mail

temat off
Edytowane przez DJPromo dnia 14.02.2007 20:02:18

arrakis
Witam
Cz?owieku (DJPromo) czy ty czytasz co napisa?em? -> Mam ju? zainstalowan? klas? PHPMailer na serwerze i mam jej u?ywa?, bo jest tak zmodyfikowana, aby dzia?a?a a uruchamianie w?asnej ko?czy si? niepowodzeniem!
To znaczy, ?e nie mog? u?ywa? wbudowanej w php-fusion klasy phpmailer
Pozdr.

"Prawid?owa formu?a matematyczna praw Murphy'ego w dziedzinie komputerowego przetwarzania danych ma posta? 1+1=2, gdzie '=' jest symbolem oznaczaj?cym 'niekiedy, je?li w ogóle'."

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
@arrakis Ty masz klas? zmodyfikowan?-cz?owieku klasa jest jedna i ta sama zmodyfikowane to mo?esz mie? skrypty obs?ugi i wpisy w klasie do nich, bo tak si? tego u?ywa-i moje posty na tym forum zawiera?y wypowiedzi kiedy u?ywa?em takiej klasy i swoich skryptów jednak klasy s? identyczne-ja szuka?em b??du Fusion-tej klasy przy k?opotach mail z przekierowaniem ale go nie ma.
Skoro chcesz tak pracowa? to napisz swój skrypt obs?ugi do swojej klasy-i skrypt wy?wietlaj tylko w fusion-bo prochu to Ty nie odkryjesz.
My u?ywamy tej z fusion i jest OK je?li kto? chce innej-a ta chodzi musi to zrobi? SAM-bo nikt nie b?dzie si? zastanawia? nad indywidualnymi zachciankami.

wlodekp.europa.pl
as
Dok?adnie... tak temu i jest. Przedstawi? Ci tu skrypt, który po zapisaniu go do pliku php (np. send.php) i uruchomieniu wy?le wiadomo?? przy wykorzystaniu w?a?nie klasy phpmailer (dzia?a na 110%):

To co zaznaczono na kolor smerfowy powiniene? dostosowa? do swoich potrzeb...
as

arrakis
Witam
Poradzi?em sobie sam (jak zwykle)
Oto rada/modyfikacja dla tych co maj? zainstalowan? ju? klas? phpmailer na sta?e na serwerze a nie mog? u?ywa? ten z php-Fusion
Zmiany dotycz? plików w katalogu includes
Modyfikacja 1:
Zmieniamy plik phpmailer_include.php
Kasujemy w nim wszystko poni?ej linii 2 i dodajemy w?asn?, czyli zostaje nam w pliku to:

Modyfikacja 2:
Zmieniamy plik sendmail_include.php
szukamy linii z kodem:

poni?ej dopisujemy linie która nam umo?liwi wpisane dodatkowego parametru w konfiguracji SMTP na stronie, czyli dodanie niestandardowego portu (u mnie by? to port 465), dopisujemy linie:

I teraz w ustawieniach konfiguracyjnych ( Panel administracyjny -> zarz?dzanie stron? -> ustawienia ró?ne-> zak?adka pozosta?e, w polu SMTP Host mo?emy poda? po dwukropku dodatkowy parametr czyli port np. localhost:456

I to wszystko.
Mam nadziej?, ?e si? komu? to przyda :> A admina lub moderatora prosz? o zamkni?cie tematu.
Pozdr.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl