ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 1
patgaret

Łącznie użytkowników: 25,363
Najnowszy użytkownik: MamaImelda

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

sonar
20.06.2022 01:54:30
Boże, jak mnie tu długo nie było Smile

khaman
19.06.2022 20:53:38
Pieka ty uważaj, jeszcze się tu zadomowisz Smile

Pieka
19.06.2022 15:01:24
Wink

khaman
19.06.2022 03:02:38
Korul piłeś, nie pisz, polecam Smile

krystian1988
18.06.2022 09:21:02
Strona dla społeczności pf. Brak zainteresowania społeczności = umieranie.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Różne nagłówki paneli
cheez
Mam problem, chciałbym, żeby na mojej stronie w każdym nagłówku paneli był inny OBRAZEK i jak latwo można się domyślić nie wiem jak to zrobić Wink No więc - jak to zrobić?
 
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Pokazuje tylko jak można to zrobić na przykładzie nowego panelu:
Wprowadzam nową funkcję openside0() której kod należy wkleić do używanego theme.php:
function openside0($obrazek, $title) {
$obrazek="<IMG SRC='".THEME."images/$obrazek'>";
echo "<table cellpadding='0' cellspacing='0' width='100%' class='border'>
<tr>
<td class='scapmain'>$obrazek $title</td>
</tr>
<tr>
<td class='side-body'>\n";
}

Tworzenie nowego panelu z obrazkiem kod:
openside0('left.gif', 'Twój tytuł');
echo "content";
closeside();

Zdefiniowana nowa funkcja openside0() używa dwóch argumentów gdzie pierwszy to nazwa pliku obrazka-tutaj umieszczonego w katalogu themes/images używanego theme-można podać inny(modyfikacja) i nazwa panelu(wyświetlana).
Funkcję style spacje itd można modyfikować po swojemu, użycie w istniejących panelach=podaniu w ich plikach tego pierwszego argumentu bez którego wystąpi błąd.
Jest to tylko przykład(na chodzie-zrób podgląd nowego panelu i zobacz) szkieletu do ewentualnego wykorzystania.
Edytowane przez wlodekp dnia 25.01.2007 08:11:34
 
wlodekp.europa.pl
cheez
Ok popróbuje. Dzięki bardzo

EDIT: To działa! Grin

Mam jeszcze jedno pytanko: jak wsadzić obrazek w istniejące już panele? bo jak chcę edytować panel "nawigacja" to niechce mi się ukazać pole tekstowe w którym mógłbym wpisać namiary obrazka itp
Edytowane przez cheez dnia 25.01.2007 17:17:53
 
Sadu
Otwierasz plik:
infusions=>navigation_panel=>navigation_panel.php


Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


O to chodziło?

 
mateusz_manchester
co mam wyedytować,jeżeli moj plik navigation_panel.php wygląda tak:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 23.02.2007 22:28:38
 
http://silkroad-polska.cba.pl
extrim
mam maly problem wstawilem obrazek zamiast naglowka bloka ale nie moge ustawic szerokosci tabeli ustawilem szerokosc blokow theme.php tyle pixeli ile ma obrazek ale nadal mam takie cus i nie wiem od czego to zalezy :/
www.q4instagib.com/aaaaaaaaa.jpg

hmm przejrze jeszcze style :>

.scapmain {
font-family:Verdana,Tahoma,Arial,Sans-Serif;
font-size:11px;font-weight:bold;
color:#C7C09F;background-color:#747474;background-image:url(images/sides.gif);
border-bottom:0px #525252 solid;
padding:0px 0px 0px 0px;


ok zlokalizowalem jak ktos by mial problemy wklejam kod ;)
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 05.03.2007 19:27:59
 
Vallhalen
wlodekp napisał/a:
Pokazuje tylko jak można to zrobić na przykładzie nowego panelu:
Wprowadzam nową funkcję openside0() której kod należy wkleić do używanego theme.php:
function openside0($obrazek, $title) {
$obrazek="<IMG SRC='".THEME."images/$obrazek'>";
echo "<table cellpadding='0' cellspacing='0' width='100%' class='border'>
<tr>
<td class='scapmain'>$obrazek $title</td>
</tr>
<tr>
<td class='side-body'>\n";
}

Tworzenie nowego panelu z obrazkiem kod:
openside0('left.gif', 'Twój tytuł');
echo "content";
closeside();




Czy jesli przerobie to openside na closeside (w taki sam sposób dodając do theme php to bede mial mozliwosc ustalania obrazka na dole panelu??:D

EDIT:
Odpowiedziałem sobie sam :P
Tak sie nieda:P Poprostu nie działa a ta domyślna ramka na dole panelu zostaje:( Jak sie tego pozbyc??
A żeby całkeim wyczerpac temat jeszcze raz zapytam jak wstawić inny nagłowek w gotowe panele np na przykładzie mojego shoutboxa oto kodzik.

EDIT:

Znów sam sobie odpowiedziałem :D
Nalezy znow w theme.php dodac funkcje nazwać ją naprzykład
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
u mnie do zmiany nagłowka w shoutboxie :)
po czym otwieramy dokument shoutbox_panel i podmieniamy pierwotne openside na naprzykład takie:)
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

I tak oto mozna zmieniac nagłowki wszystkich paneli ;]

Tylko nadal pozostaje pytanie co z dołem paneli ??JAk zmieniać obrazki u dołu paneli lub całkowicie pozbyć ssię reszty ramki ?Zostaje ten nieszczęsny dół oraz linia po prawej stronie :|

Moja strona: http://62.111.174...s/news.php
Edytowane przez Vallhalen dnia 25.04.2007 18:52:57
 
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Popatrzyłem na stronę, ale nie widzę użycia wspomnianych funkcji i :
ssię reszty ramki ? Zostaje ten nieszczęsny dół oraz linia po prawej stronie :|

Przecież cała ta funkcja jest tabelą i tylko od Ciebie zależy jej konstrukcja i umiejscowienie obrazka oraz operowanie border obramowaniem defoult jest zawsze 1 0 zero natomiast brak, a dostępne są także poszczególne strony obramowania można manipulować do woli tą funkcją-tabelą.
Żeby nie być gołosłownym-inna postać tej funkcji jest zaprezentowana w temacie tło nagłówków paneli i używam jej z powodzeniem na swojej stronie.
Jak zmodyfikujesz tabelę funkcję argumenty-których może być wiele-taki będziesz miał panel.
 
wlodekp.europa.pl
rabit7
A jak zrobić aby napis w nagłówku panelu pokazywał się razem z obrazkiem, ale z tą różnicą aby teraz tytuł panelu był na obrazku ;] ?

Jak na|razie mam napis obok obrazka ;/
Edytowane przez bartek124 dnia 16.02.2008 17:16:34
 
www.fb-clan.xt.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl