ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Przenoszenie strony na inny serwer
Gismo_PL
@Pyrek - czy dostaniesz ostrze?enie czy nie to inna para kaloszy Grin. Poczytaj sobie na temat atrybutów folderów, bo to raczej jest powód Twoich zmartwie? Wink

http://fsong.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 02:38:23
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pyrek
CHMOD-y mam ustawione na 777. Przynajmniej te podane w instrukcji instalacji.
Edytowane przez Pyrek dnia 26.01.2010 12:56:22

Wieslaff
Mam problem z przeniesieniem bazy na nowy serwer. Kopi? stworzy?em w phpMyAdmin do pliku .sgl . Oczywi?cie wszystko wykonywa?em wed?ug polece? i zaimportowana baza na nowym serwerze ma sporo b?edów. Pierwszy to oczywi?cie polskie znaki. Zamiast nich wy?ietlaj? si? znaki zapytania. Poczyta?em wiele teamtów, wykorzysta?em mas? mo?liwo?ci, ale niestety dalej nie ma polskich znaków. Kodowanie na starym serwerze by?o w latin1, nowy serwer nachalnie próbowa? wcisn?? latin2, ale uda?o mi si? zmieni? kodowanie w?a?nie na latin1. Niestety dalej nic nie uda?o si? naprawi?.

Powa?niejszy problem jest ca?kiem inny. W prawdzie wszystko ?adnie si? zaimportowa?o (oprócz wspomnianych polskich znaków), ale nie ma mo?liwo?ci dodania nowego posta, komentarza, itp. Jednym s?owem nie mo?na nic na stronie zrobi?.

W czym mo?e by? ten problem. W b??dnym importowaniu, czy mo?? nieprawid?owym zaeksportowaniu bazy. Chcia?bym wspomnie?, ?e wcze?niej importowa?em bazy na inne serwery i nigdy takie problemy si? nie pojawi?y.

PW od moderatora:
  1. Brak Stopki! - Pieka 05.02 - 00:01

wilu92
Witam ma problem w najprostrzym momencie przeprowadzki. Chce skopiowa? pliki z serwera ale niestety nazwy si? powtarzaj? np. w galeri na serwerze ró?ni? si? tylko wielko?ci? liter i nie mog? ich skopiowa? bo client ftp pyta si? czy napisa? pliki. Jaki? pomys??? Próbowa?em kopiowania bezpo?rednio na drugi serwer. Lecz wy?wietli?o ?e serwer nie obs?uguje takiej opcji.

phm
@wilu92
Chcesz przenie?? pliki z FTP A, na serwer FTP B, prawda?
Zak?adam, ze na FTP B nie masz postawionej ?adnej innej strony i b?dzie tam Twój fusion z FTP A.
Najpopularniejsze klienty FTP nie oferuj? obs?ugi przesy?ania plików mi?dzy serwerami. Musisz zgra? ca?? zawarto?? FTP A na dysk, a nast?pnie z dysku wgra? na serwer FTP B.
Je?li na serwerze A nie dokonywa?e? ?adnych modyfikacji w plikach, to ?mia?o mo?esz ?ci?gn?? najnowsz? paczk? php-fusion i w?a?nie j? wgra? na nowy serwer.

Odno?nie komunikatu o nadpisywaniu plików:
Najwyra?niej na FTP B jakie? pliki si? znajduj?. Je?li nie potrzebujesz do nich dost?pu (mo?esz je straci?), a chcesz, ?eby na FTP B znajdowa? si? fusion z FTP A, zgód? si? na nadpisywanie.
Wa?ne, je?li Twój klient FTP o to pyta, to zaznacz, aby nie dostrzega? ró?nic pomi?dzy nazwami plików o ró?nej wielko?ci liter.
je?li pomog?em - kliknij pomóg? Smile
pajacyk.pl - kliknij w pajacyka Smile

wilu92
No w?a?nie mam problem ze zgraniem zawarto?ci z serwera na dysk bo Windows widzi pliki o tej samej nazwie ale ró?nej wielko?ci znaków i ka?e nadpisywa? albo pomin??. Na FTP A mam dwa pliki np. 1_10.jpg i drugi 1_10.JPG przy zgrywaniu na dysk pyta si? czy napisa? itp. Proble jest z zgraniem tego na dysk.

Gismo_PL
Kolega @wilu92 raczy przesta? roz?miesza? ludzi, bo chyba skopiowanie zawarto?ci serwera np. do folderu o nazwie: stary_kopia nie stanowi problemu i wówczas nie pojawi? si? komunikaty dotycz?ce nadpisywania plików czy grom wie jeszcze czego Sad.

wilu92
@Gismo_PL ale ja na serwerze mam w jednym folderze dwa pliki jeden 1_10.jpg a drugi 1_10.JPG i przy zgrywaniu na dysk winda widzi to jako plik o tej samej nazwie i pyta czy nadpisa? itp.
PS:mam du?o takich plików.

Gismo_PL
Dla u?ytkowników systemów linux to nie jest problem z oczywistych wzgl?dów natomiast windows jest t?py i dla niego Polak i polak to jedno i to samo Frown.

phm
@wilu92
Rozumiem, ?e oba serwery FTP s? linuksowe (i dostrzegaj? ró?nice w plikach o znakach ró?nej wielko?ci)? Je?li tak, to zgraj najpierw na dysk zawarto?? FTP A nie nadpisuj?c ?adnego pliku, nast?pnie wszystko z dysku przenie? na FTP B. Teraz ponownie zgraj wszystko z FTP A na dysk, tym razem nadpisuj?c ka?dy plik. Znowu zawarto?? dysku wrzu? na FTP B. Na FTP B b?dziesz mia? wszystkie pliki Smile.

Trakers
Witam, mia?em standardowy problem przenios?em stron? na inny serwer, po czym pojawi?y si? problemy z kodowaniem. Przejrza?em forum i doda?em
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Prawie wszystko na stronie wróci?o do normy poza stopk? w której ci?gle by?y krzaki. Od razu sprawdzi?em kodowanie w bazie i jest ustawione na "latin1_swedish_ci" tak jak pozosta?e elementy które dobrze wy?wietla. Jak mog? poradzi? sobie z kodowaniem w tej stopce ? chodzi o stron? (nie wiem czy mog? poda? je?li nie to z góry przepraszamwww.banzaifm.pl

PW od moderatora:
  1. Brak Stopki! - Pieka 08.02 - 00:48

Edytowane przez Trakers dnia 07.02.2010 23:08:28

phm
Wywali? info ze stopki (patrz licencja i regulamin) i jeszcze prosic o pomoc odno?nie tego elementu strony Grin

Trakers
Epic Fail ;/ ale to wszystko zwi?zane jest z nieczytaniem regulaminów i odruchowym zaznaczaniu zgadzam si? pozdrawiam, sory za g?upi post.

Pyrek
Pyrek napisa?/a:
... Po przeniesieniu strony z jednego serwera na drugi oba na nazwa.pl nie mam mo?liwo?ci wysy?ania i wstawiania obrazów z poziomu pisania newsa. Przed przeniesieniem taka mo?liwo?? by?a.
Teraz nawet jak instaluje PF7 na nowo na nowej bazie to te? nie mam takiej mo?liwo?ci.
U?ywa?em opcji szukaj przeszuka?em po?ow? forum i nie znalaz?em odpowiedzi.

Czy jest kto? kto pomo?e rozwi?za? ten problem??
CHMody mam ustawione na 777, przynajmniej te wskazane w instrukcji instalacji.

Bogver
Witam. Na serwer w www.prv.pl za?o?y?em now? stron? internetow?.
Wgra?em prawid?owo po polsku wersj? PHP-Fusion v7 pl która by?a zgodna z posiadan? wersj? na starej stronie na serwere firmy www.ovh.org

Po zainstalowaniu bazy danych i stronki, wrzuci?em kopi? bazy danych z starej stronki, lecz niestety wci??o mi polskie znaki diaktryczne.

Jest jaka? mo?liwo??, by owe znaki powróci?y ?
Z góry dzi?ki za ka?d? pomoc

www.akwariowo.eu
MrMatthew
Witam, przenios?em w?a?nie stron? z serwera boo.pl na xaa.pl. Przenios?em baz? danych przez phpMyAdmin, przez skrypt - zawsze to samo, krzaczki i b??dy mo?na zobaczy? na: http://www.michae...on.xaa.pl. Kodowanie: standardowe iso, próbowa?em wszystkiego co tu pisali?cie - nic. Licz? na pomoc.
Pozdrawiam.

Pieka
Skoro sprawdziles wszystkie podane mozliwosci, to mozesz miec z bledami wyeksportowana baze. I tak bywa.
Sprawdz inaczej, wykonaj eksport z poziomu PA starej strony, a nastepnie w ten sam sposob wykonaj import.
W razie problemow z importem w PA, mozesz tez wykonac go z poziomu pMA wybierajac kodowanie latin2 lub binary.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
MrMatthew
No i w?a?nie tu ten problem, próbowa?em i z PA na PhpMyAdmin, odwrotnie. Wykona?em nowe pliki sql, niestety ca?y czas to samo. Na pewno nic nie robi? ?le, mo?e si? myl? ju? sam... Mam pro?b?, by?by? tak mi?y i sprawdzi? to sam tzn. przes?a?bym Ci dane na PW ? Bardzo prosz?, bo to dla mnie wa?ne Smile

Pieka
Sprawdz jeszcze raz, tym razem dokladnie. W razie niepowodzenia, w wolnej chwili moge spojrzec na problem.

Edit: Wszystko ladnie poszlo z poziomu PA po uprzedniej edycji kopii i usunieciu domyslnego kodowania tabel.
Edytowane przez Pieka dnia 14.03.2010 16:34:12
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
MSK4x4
Edit: Wszystko ladnie poszlo z poziomu PA po uprzedniej edycji kopii i usunieciu domyslnego kodowania tabel.

Witam, czy to mo?e si? mie? te? do tego, ?e po imporcie bazy z PL znaków mam tylko "ó" zmiana w maincore.php na latin2/1 nic nie daje. Baza robi?em kilka razy w ró?nych formatach i z PA i z PMYA. Wcze?nie te? mia?em ten sam problem, ale to poprawi?em r?cznie...
Edytowane przez MSK4x4 dnia 17.03.2010 18:01:07

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl