ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Advertising Button Panel - rotator buttonów z zarz?dzaniem
Adam Stalica
Nast?pi?a jeszcze jedna ma?a zmiana czysto komatyczna Wink Plik ju? zaktualizowany w moim poprzednim po?cie Wink Jak kto? ju? pobra? to mo?e jeszcze raz pobra?, cho? jest to niekonieczne, bo by?a to zmiana kosmetyczna <Wygl?d jednej rzeczy w PA> Wink
Edytowane przez Adam Stalica dnia 04.01.2011 18:10:33
Witam Grin

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:09:33
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Drecha
Na moje oko wszystko w porz?dku, dzia?a bez zarzutu Smile

Adam Stalica
To si? ciesz?, ?e dzia?a bez zarzutu, a masz mo?e jakie? pomys?y na przysz?o??? Co? chcia?by? doda?/odj??, bo jednak zacz??em prac? na kolejn? wersj?, bo dosz?y mi nowe pomys?y Wink
Edytowane przez Adam Stalica dnia 04.01.2011 18:54:36
Witam Grin

Drecha
Szybko dzia?asz. Ja mog? jedynie powiedzie? co mnie by si? przyda?o. Wed?ug mnie, podczas dodawania buttonu, mog?yby by? dwie zak?adki. Z dodawaniem podstawowym (takim jakie jest), lub wklepaniem kodu. Niektóre strony, jak np. Support, udost?pniaj? kod dla swoich buttonów, wi?c ?atwiej by?oby po prostu wklei? udost?pniony kod. Mo?na to te? po prostu zrobi? w inny sposób, byleby by?a opcja wklejania linku do obrazka z innego serwera.

Adam Stalica
Ok postaram si? to w kolejnej wersji doda? Wink Na razie dzia?am na zak?adk? ustawienia wtyczki, gdzie b?dzie mo?na wybra? kierunek buttonów, szybko?? przewijania...
Edytowane przez Pieka dnia 04.01.2011 19:07:33
Witam Grin

Drecha
O, to te? dobre. Gratuluj? pomys?owo?ci i sumienno?ci.

WooQash
Niestety, nie mog? zainstalowa? tej wtyczki. W panelach mog? ju? doda? ten panel, lecz w PA przy próbie instalacji po prostu nic si? nie dzieje po za od?wie?eniem strony.

http://wooqash.net/
Adam Stalica
Kolejna wersja wtyczki zosta?a wydana i zosta?a oznaczona numerem 3.01 Wink
Wydanie tej wersji zosta?o przyspieszone, gdy? brak mo?liwo?ci wstawiania grafik z adresów internetowych wydaje si? by? du?ym niedoci?gni?ciem, które znajdowa?o si? w poprzedniej wersji Wink

Nowo?ci:
- mo?liwo?? dodawania banerów z adresu internetowego
(Zosta? umieszczony prze??cznik, na którym nale?y wybra? z czego chcemy doda? baner)
- mo?liwo?? wej?cia do statystyk przez PA

Plany na przysz?o??:
- doko?czenie panelu ustawie?, który na razie sprawia mi problemy Frown

Wtyczka zosta?a zaktualizowana w po?cie, gdzie znajdowa?a si? wersja 3.00, czyli tutaj:
http://www.php-fu...ost_156918
Edytowane przez Adam Stalica dnia 07.01.2011 23:13:11
Witam Grin

Drecha
Ponownie gratuluj? dobrych pomys?ów. Za momencik wgram ponownie na serwer i zobacz? wtyczk? Smile

Adam Stalica
I jak wszystko ?miga jak nale?y?
Witam Grin

Drecha
Jak najbardziej. Nie zauwa?y?em jak na razie ?adnego b??du. Gratuluj?.

Scania1994
Witam
Mam pytanie, czy w nowej wersji jest mo?liwo?? wstawiania kodu od np. reklam google itp. Je?li nie, to czy jest mo?liwo?? pojawienia si? tego w kolejnych wersjach?

www.ti.elektroda.eu
Adam Stalica
A podasz przyk?ad jak taki kod wygl?da?
Witam Grin

Drecha
My?l?, ?e lepiej b?dzie stworzy? osobn? wtyczk? reklam Google. Bo jak za du?o opcji b?dzie mia?a wtyczka to te? nie dobrze w drug? stron? Grin

Scania1994
np. tak
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Scania1994 dnia 08.01.2011 15:32:48

www.ti.elektroda.eu
Borys_B
WitajcieSmile
Fajnie wszystko chodzi, tylko mam ma?y problem.
Kiedy chc? zobaczy? statystyki klikni??, to ma ci?gle zero.
Chocia? sam, jako go?? kilkakrotnie klika?em.
Pomo?ecie z tym problemem ?
Edytowane przez Drecha dnia 09.01.2011 03:28:04
U?ywam wersji 7.01.00

Adam Stalica
@Borys_B dzi?kuj? za zg?oszenie problemu Wink
B??d zrobi?em podczas eksperymentowania z kodem, ale ju? naprawi?em i poprawka tego problemu wyjdzie wraz z now? wersj?, która wyjdzie do kilku dni Grin
Ju? mam zrobiony prawie ca?y panel ustawie? tylko borykam si? z problemem, gdy buttony jad? w lew? b?d? w prawo to nie wy?wietlaj? si? obok siebie tylko jeden pod drugim Frown
Ale postaram si? to jak najszybciej rozwi?za? i wyjdzie moim zdaniem super wersja Wink

Pozdrawiam Wink

Wiadomo?? doklejona:
No i kolejna wersja wydana! Tym razem oznaczona numerem 3.02 beta
Dlaczego beta? hmm, dlatego, ?e nie upora?em si? z jednym problemem i zosta?a wydana do testów czy wszystko dzia?a

Co zosta?o zmienione:
- naprawiony zg?oszony b??d <nie nalicza?o wej?? na stron?>
- zmiana wygl?du strony w PA, która wy?wietla si?, gdy nie dodano jeszcze ?adnego buttona
- dodana podstrona z ustawieniami Gdzie mo?na:
* ustawi? kierunek buttonów <dost?pne s? wszystkie kierunki, ale tylko góra i dó? dzia?a prawid?owo, gdy? na chwil? obecn? nie potrafi? si? upora? z problemem, gdy buttony lec? w prawo, b?d? lewo wy?wietlaj? si? pod sob?, a nie obok siebie>
* ustawi? wysoko?? panelu gdzie przewijaj? si? buttony
* ustawi? szeroko?? panelu gdzie przewijaj? si? buttony
* ustawi? szybko?? przewijania si? buttonów <w skali 5 stopniowej>
* ustawi? odst?p pomi?dzy buttonami <w skali 6 stopniowej>

Wersj? mo?na pobra? tutaj!

Pozdrawiam i zapraszam do testowania Wink
Edytowane przez Adam Stalica dnia 19.01.2011 14:58:05
Witam Grin

Kamilz911
Witam,

Ja bym mia? jeszcze propozycje któr? zastosowa?em u siebie, a mianowicie:
1. Chodzi o to ?eby mo?na by?o ca?kiem wy??czy? poruszanie si? buttonów (doda?em opcje, oznaczy?em j? 0 i doda?em do lokali podpis tej opcji).

2. Oprócz odst?pu < br > mi?dzy butonami zrobi? < hr > co doda nam kresk? ja zawsze przy swoich skórkach w stylach CSS deklaruje hr i mam ?adne i dopasowane do strony podkre?lenie mi?dzy buttonami (hr zast?pi?em najwi?kszy odst?p, zmieni?em nazw? i przenios?em na sam? gór? listy). Do tego wydaje mi si? ?e nie potrzebne jest a? tyle odst?pów bo w?tpi? ?eby kto? u?ywa? a? po 3-4 < br > ale to tylko moja sugestia.

3. A to ju? co? czego nie mog? zrobi?. Przyda?a by si? opcja ustawiania kolejno?ci buttonów.

4. Jeszcze jedno czego nie napisa?em wcze?niej. Statystyki klikni?? w panelu widoczne tylko dla administratora bo po co dost?p innym grupom.(w button_panel.php doda?em)
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Zauwa?y?em ?e przy dodawaniu lub aktualizacji buttona pokazuje si? jaki? b??d ale znika i co ciekawe wszystko dzia?a jak trzeba.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy HTML

Pozdrawiam Kamil.
Edytowane przez Kamilz911 dnia 24.01.2011 18:09:46

Scania1994
Witaj.
Nie wiem czy tylko u mnie, czy u wszystkich, lecz po wywaleniu wersji 2.0 i dodaniu Twojej wersji nie ma polskich znaków np. autor zamiast pere?ka jest pere?ka, Wysoko??;, Szeroko??, Kodowanie utf-8. A co do tego ?e lec? pod sob? w lewo lub w prawo to w v. 2.0 te? tak mia?em, lecz po modyfikacji kodu sz?o normalnie(by? mo?e to wiesz, lecz problem z poprawnym zakodowaniem).
Edit.
Nie mog? doda? bannerów, bo nie mog? klikn?? na pola Obrazek z serwera Obrazek z internetu. Po klikni?ciu dodaj wyskakuje info o b??dzie w button_admin.php on line 92
Edit2:
?le wy?wietla po dodaniu buttonów wi?cej info w za??czniku.
Scania1994 dodał/a następującą grafikę:
2_2.jpg

Edytowane przez Scania1994 dnia 18.01.2011 16:55:30

www.ti.elektroda.eu
Adam Stalica
@Kamilz911 co do punktu 1 to moim zdaniem nie ma to sensu, bo stoj?ce buttony mo?na bez problemu zrobi? z panelu Wink
Co do 2 to ciekawe, ale jeszcze pomy?l? jak to wprowadzi? Wink
Co do 3 to te? pomy?l? Wink
Co to 4 to chcia?em wprowadzi? w nast?pnej wersji co? podobnego Wink

Co do b??du to nigdy mi si? nie pojawi? Wink

Pozdrawiam Wink

Wiadomo?? doklejona:
Locale ju? poprawione Wink @Kamilz911 w nowej paczce mo?e tak?e naprawi twój b??d, który wy?witla Ci podczas dodawania i aktualizacji Wink

Poprawiona paczka w tyn po?cie...

A co do wyboru tych opcji jakie zdj?cie chcecie wybra? to nie macie czasem wy??czonego java scriptu w przegl?darce?

@Scania1994 spróbuj zainstalowa? wersj? z poprawionymi localami, bo mo?e to naprawi twój b??d widoczny na grafice Wink

U mnie jest wszystko ok... Zobacz:
images40.fotosik.pl/525/92f0879ebfebb788m.png

Tak samo z prze??cznikiem:
images35.fotosik.pl/377/5ab5ec4eaee53f4bm.png images37.fotosik.pl/517/4d65748c75802ee4m.png

Wiadomo?? doklejona:

Dzi? uda?o mi si? zrobi?, ?e buttony przewijaj? si? poprawnie w prawo i w lewo <Lec? obok siebie, a nie jak to by?o przedtem pod sob?> Wink

Poprawiona paczka w tyn po?cie...
Edytowane przez Adam Stalica dnia 19.01.2011 16:08:08
Witam Grin

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl