ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
fusionBoard 4.x PL
Sony
W3C pokazuje mi 5 b??dów:

duplicate specification of attribute "title"

przy w??czonym panelu Ostatnio poruszane tematy z opcj? Podgl?d postów w panelu Ostatnich postów?. :-/

Wie kto? jak ich si? pozby?? Pfft

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 02:38:23
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
piOOtrek_93
Cze??,
ja mam problem z grupami, gdy wpisze co? do "Rozmowy w grupie", po zatwierdzeniu wyskakuje mi b??d:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pozatym mam WIELK? PRO?B?, chodzi mi o zwi?kszenie mo?liwo?ci w grupach, chodzi o np dodatkowe forum, galerie zdj??, jaka? gra/ tabelka z mo?liwo?ciami gdzie grupy b?d? ze sob? walczy? czy wstawianie muzyki, baardzo mi to potrzebne bo tworz? stron? która w?a?nie b?dzie opiera?a si? na kilkunastu grupach, walcz?cych grupach... :D
Pomocy, i dzi?kuj? na zapas. :)

takasziii
Mam problem z ajax_shoutbox_panel dostarczonym razem z fusionboard, zamiast polskich znaków mam krzaki. Jak to naprawi??
Edytowane przez Pieka dnia 30.11.2008 14:25:55

Gander
Nie chcia?bym marudzi?, ale ca?y ten FusionBoard wydaje mi si? lekko niedopracowany pod k?tem wydajno?ci. Przeszukuj?c kod w poszukiwaniu jakiego? kodu do modyfikacji, trafi?em do funkcji showLabel(). Jest ona wykorzystywana w etykietkach na forum (kolorowanie, etc). Wywo?uje ona od 1 do 3 zapyta? do bazy danych. Problem w tym, ?e na forum, gdy ta sama osoba wypowiada si? wielokrotnie w w?tku, b?d? pojawia si? na li?cie ostatnich poruszanych w?tków, funkcja ta jest wykonywana za ka?dym razem, i za ka?dym razem wykonuje to samo zapytanie do bazy danych... Mog?aby ta funkcja mie? cache i zapisywa? w nim te identyfikatory u?ytkowników, którzy ju? zostali "sprawdzeni". Ograniczy?o by to niepotrzebne ci?g?e sprawdzanie u?ytkowników i poprawi?o wydajno??...

Niestety, w obecnej chwili FusionBoard kojarzy mi si? z phpBB by Przemo, jako przekle?stwo administratorów.

Aktualizacja:

Doda?em dzi? sobie na stron? licznik zapyta?. Jakie? by?o moje zdziwienie gdy odkry?em, ?e panel "FB: Ostatnio poruszane tematy" generuje oko?o 10 zapyta? na ka?dy jeden temat, plus sam panel wykonuje jeszcze oko?o 20 zapyta? (obliczane za pomoc? prze??czania opcji i odczytywania wyników). Strona g?ówna forum zawiera oko?o 65 for, wi?c normalna rzecz ?e przek?ada to si? na czas generowania i ilo?? zapyta?: 1.33 sek i 613 zapyta?.
Edytowane przez Gander dnia 03.12.2008 11:05:22

gander.solutions
Boniek91
Witam. Zainstalowa?em i mam problem z forum... rozjecha?o mi si? tzn razem z lewymi panelami tworzy 100% thema a prawe panele wystaj? poza theme. Nie wiem gdzie zmieni? szeroko?? forum.

Gander
To DIV-y maj? niew?a?ciwe marginesy. Potrzebujesz kodera layoutów, który Ci to poprawi.

Nawi?zuj?c do mojej poprzedniej wypowiedzi, chcia?em doda?, ?e panel "Pokaza? dzi? odwiedzaj?cych u?ytkowników?", wykonuje mordercz? ilo?? zapyta? do bazy danych (na du?ym forum), rekordowy wynik: ~940 zapyta?... Doprawdy dziwi? si? ?e administrator serwera nie eksmitowa? jeszcze mojego klienta...

gander.solutions
k4
Mam pytanie jak usun?? opcje Linki do umieszczenia na innych forach bo jest to mi generalnie nie potrzebne i tylko przeszkadza.

Z góry dzi?kuje za szybk? odpowiedz.
Edytowane przez Pieka dnia 19.12.2008 11:48:21

Gander
Jako ?e FusionBoard4 nie ma takiej opcji jak deinstalacja, to czy wystarczy ?e podmieni? pliki FB4 na pliki oryginalne z paczki PF7, odinstaluj? wtyczk? FB4 i ostatecznie usun? pozosta?e tabele FB4 z bazy?

S?dz? ?e autor modyfikacji powinien przewidzie? tak? opcj? (odinstaluj) w swoim module, gdy? naprawd? nie wszyscy u?ytkownicy chc? zachowa? ten kombajn w swoim ogródku...

gander.solutions
pasta20
Mam pytanie czy da?o by si? zrobi? co? takiego jak Has?o do danego fora. Czyli u?ytkownik ,który si? zarejestruje aby wej?? na forum musi poda? has?o. Po podaniu poprawnego has?a mo?e ko?ysta? z danego fora, pisa? zaklada? tematy itd.

Pozdrawiam

laziki
Ok, ja mam taki problem, stronka www.laziki.pl/laziki po zainstalowaniu FusionBoard nie mog? wy??czy? paneli bocznych (prawa strona) dla ca?ego forum. Owszem wklepanie np./forum/index.php czy /forum/viewforum.php za?atwia spraw?, ale ja chc? wy?aczenie paneli na ca?ym forum, efekt wklepania "/forum/" czy nawet "/forum" jest ?aden, po prostu panele si? nie wy??czaj?.

www.laziki.pl
jantom
http://www.php-fu...p?cat_id=6
[v7] Jak zrobi? forum na ca?ej stronie?

http://jantom.info
zezol
Lepiej zaprzyja?nij si? z szukajk?...
http://www.php-fu...ost_106901

kafar
Witam - rozwi?za? ju? kto? problem braku wy?wietlania si? ilo?ci postów/tematów z podkategorii, na g?ównej stronie forum?

Strona www.talencik.info

Pozdrawiam
Nie traktuj ?ycia zbyt powa?nie i tak nie wyjdziesz z niego ?ywy.

www.talencik.info
palmer74
Witam a ja mam taki problem, po w??czeniu funkcji ulepszone grupy
zrobi?em dla testu grup? do której wpisa?em siebie i testowego usera.
Niestety po usuni?ciu grupy W li?cie kont nadal pokazuje ?e jestem przydzielony do grupy N/A która nie istnieje ? o ile problem testowego usera rozwi?za?em szybko :) to ze swoim kontem mam problem
Edytowane przez palmer74 dnia 08.03.2009 13:18:59

Artur-M
Hehe - a ja poczekam. B?d? cierpliwy.
Na: fusionBoard 5!
http://www.php-in.../index.php

Axel111
Witam, mam pytanie istnieje mo?liwo?? zmiany wygl?du forum, przypomina?a phpBB3 i styl subSilver? Bo niestety, ale te co s? teraz nie podobaj? mi si? i chcia?bym aby wygl?da?o forum jak www phpbb3.

hoopak
Szukajka nie gryzie:
http://www.php-fu...d_id=19814

www.hoopak.pl
Sony
Czy u Was te? pod przegl?dark? IE strona g?ówna forum(tabela) si? rozwala we wszystkie strony?
Tematy zreszt? te?... Szczególnie ze stylem VB. ;-/

Co prawda nie u?ywam IE, ale inni odwiedzaj?cy stron? niestety tak. ;p
tjaa Smile

laziki
Dobra, ja mam taki problemik, struktura forum wygl?da tak:
Kategoria: Polska
Podkategoria: Pomorze
I teraz w podkategorii dodaj? forum "Noclegi".
Wszystko by?oby cacy gdyby tylko nie wywala?o mi tego forum przy okazji w innej kategorii "Forum ogólne", o co biega i jak sobie z tym poradzi?? W PA FB w kategorii "Forum ogólne nie wida? tego forum (i s?usznie bo go tam ma nie by?), ale jak si? wejdzie na forum to jest ?wietnie widoczne.
http://www.laziki.../index.php
Edytowane przez Pieka dnia 02.02.2009 20:31:07

www.laziki.pl
k4
Mam pytanie jak przestawi? zegar z 12 godzinnego na 24 godziny w fusionBoard?

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl