ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Last & Next Match Panel
Bary06084
Cze??.

Podczas próby wrzucenia herbu wyskakuj? mi nast?puj?cy komunikat:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Czy by?by mi kto? w stanie pomóc. Z góry dzi?kuj?.
Edytowane przez krystian1988 dnia 09.04.2011 13:01:49

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 09:52:07
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Gismo_PL
Sprawd? chmody swoich folderów na ftp'ie odpowiedzialnych za przechowywanie plików graficznych.

http://fsong.pl
Bary06084
CHMODY s? ustawione na "755".
Edytowane przez khaman dnia 09.04.2011 16:27:07

TheGuziol
W zak?adce ostatni mecz, mo?e by doda? Zawodnika meczu (jego zdj?cie, pozycja). Dodaj? link, jak mog?oby to wygl?da?. http://img607.ima...ozycja.jpg. Dodatkowo mam wielk? pro?b?. Mo?na odwzorowa? ten panel i zrobi? co? takiego jak ostatnia i nast?pna kolejka ? Albo ostatnie i nast?pne mecze ligi, co? w tym stylu ?
W ostatnich meczach/kolejce by?oby :
* mini herby , nazwy dru?yn, po ?rodku wynik
W nast?pnych meczach/kolejce:
* mini herby, nazwy dru?yn, po ?rodku data
Co? mniej wi?cej takiego : http://img856.ima...ozycja.jpg

mmtskwidzyn.w8w.pl
Bary06084
Z problemem wy?ej si? upora?em. Teraz za? mam drugi. Na stroni? w panelu nie dzia?a mi prze??czanie zak?adek "javascript" z ostatniego meczu na nast?pny, nie dzia? tak?e rozwijana zak?adka ze strzelcami.
Prosz? o pomoc, z góry dzi?kuj?.

Chemikpil
Bary06084 napisa?/a:
Z problemem wy?ej si? upora?em. Teraz za? mam drugi. Na stroni? w panelu nie dzia?a mi prze??czanie zak?adek "javascript" z ostatniego meczu na nast?pny, nie dzia? tak?e rozwijana zak?adka ze strzelcami.
Prosz? o pomoc, z góry dzi?kuj?.

Najpierw prosz? poprawi? stopk?, a potem prosi? o pomoc.
Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
kamy
Nie wy?wietla si? obrazek gdy w nazwie dru?yny wyst?puje literka "ó" np. Komorów.

www.e-ryby.net
TheGuziol
Mam poszerzony panel, jak dostosowa?(czytaj - wy?rodkowa?) to do mojej wielko?ci panelu ?

mmtskwidzyn.w8w.pl
Chemikpil
kamy napisa?/a:
Nie wy?wietla si? obrazek gdy w nazwie dru?yny wyst?puje literka "ó" np. Komorów.

Musisz zmieni? kodowanie plików w folderze class na takie jakie u?ywasz na stronie.

Wiadomo?? doklejona:
TheGuziol napisa?/a:
Mam poszerzony panel, jak dostosowa?(czytaj - wy?rodkowa?) to do mojej wielko?ci panelu ?

Masz pliki HTML + wymienione zmienne, które wy?wietlaj? poszczególne elementy. Tam musisz to zmieni? Smile
Edytowane przez Chemikpil dnia 18.04.2011 21:04:02

www.chemikpil.pl
olszak
Bardzo prosz? o pomoc.. Ca?y czas nie mog? doda? herbów. Po wykonaniu czynno?ci w "Dodaj logo", tego obrazka dalej nie ma na moim serwerze ftp. Co za tym idzie, w dodawaniu meczów, pokazuje mi si? no-logo.png. Czy kto? wie jak sobie z tym poradzi?? By?o chyba o tym co? wcze?niej, ale tego nie rozumiem Pfft

Chemikpil
olszak napisa?/a:
Bardzo prosz? o pomoc.. Ca?y czas nie mog? doda? herbów. Po wykonaniu czynno?ci w "Dodaj logo", tego obrazka dalej nie ma na moim serwerze ftp. Co za tym idzie, w dodawaniu meczów, pokazuje mi si? no-logo.png. Czy kto? wie jak sobie z tym poradzi?? By?o chyba o tym co? wcze?niej, ale tego nie rozumiem Pfft

Loga zawieraj? polskie litery? Jak nie to sprawd? czy masz uprawnienia do zapisu w katalogu który przechowuje te logotypy.
Edytowane przez Chemikpil dnia 22.04.2011 10:24:39

www.chemikpil.pl
olszak
Uprawnienia tego folderu - infusions/last_and_next_match_panel/images/logos/ to 755. Jakie musz? by??
EDIT
Ok, zrobione, dzi?kuj?! ;]
Edytowane przez olszak dnia 22.04.2011 11:06:44

kapsel007
Chemikpil napisa?/a:
Tak to kodowanie, zmie? wersje kodow? pliku class/class.lastAndNextMatch.php na tak? jakiej u?ywasz. Wci?? przymierzam si? do wydania wersji 1.2 ale czasu co? brak Sad.

Ju? dzia?a, dzi?ki.

A da si? zrobi? tak, ?eby domy?lnie by?o na "Nast?pny mecz", a nie na ostatni? Czyli po otwarciu strony ma by? "Nast?pny mecz", a ten co chce sprawdza sobie ostatni, a nie na odwrót (domy?lnie)?

olszak
A mo?esz mi powiedzie? jak doda? do tego czas rozpocz?cia spotkania? Kiedy dodawa?em
w class.nextMatch to w PA wy?wietla si? b??d

Chemikpil
kapsel007 napisa?/a:
Chemikpil napisa?/a:
Tak to kodowanie, zmie? wersje kodow? pliku class/class.lastAndNextMatch.php na tak? jakiej u?ywasz. Wci?? przymierzam si? do wydania wersji 1.2 ale czasu co? brak :(.

Ju? dzia?a, dzi?ki.

A da si? zrobi? tak, ?eby domy?lnie by?o na "Nast?pny mecz", a nie na ostatni? Czyli po otwarciu strony ma by? "Nast?pny mecz", a ten co chce sprawdza sobie ostatni, a nie na odwrót (domy?lnie)?

W pliku templates/lastAndNextMatch.phtml masz linie 4 i 5 (powinny by? linki). W pierwszym usu? klas? activ, a w drugim j? nadaj.

Wiadomo?? doklejona:
olszak napisa?/a:
A mo?esz mi powiedzie? jak doda? do tego czas rozpocz?cia spotkania? Kiedy dodawa?em
w class.nextMatch to w PA wy?wietla si? b??d

A sk?d ty wzi??e? $nextMatch['time']? Tego niema w podstawowej wersji (b?d? musia? to doda?).
Edytowane przez Chemikpil dnia 23.04.2011 00:31:28

www.chemikpil.pl
olszak
Chemikpil napisa?/a:

A sk?d ty wzi??e? $nextMatch['time']? Tego niema w podstawowej wersji (b?d? musia? to doda?).

Sam kombinowa?em i próbowa?em doda? czas spotkania przez wpisanie tego. Mo?esz mi powiedzie? co musz? zrobi?, lub sam dodasz do tego panelu czas?
Edytowane przez Chemikpil dnia 23.04.2011 14:32:30

Chemikpil
olszak napisa?/a:
Chemikpil napisa?/a:

Sam kombinowa?em i próbowa?em doda? czas spotkania przez wpisanie tego. Mo?esz mi powiedzie? co musz? zrobi?, lub sam dodasz do tego panelu czas?

Sam to dodam, bo tu potrzeba grzebania w bazie danych Smile

Wiadomo?? doklejona:
Dzi? opublikowa?em d?ugo obiecywane poprawki do wtyczki Last & Next Match Panel dla posiadaczy PHP-Fusion w wersji 7.xx.xx (taki ma?y prezent na ?wi?ta Smile). Przypominam ?e jego g?ównym zadaniem jest informowanie u?ytkowników o ostatnim i nast?pnym meczu wybranego zespo?u.

Nowa wersja nie przynosi ?adnych rewolucyjnych zmian, po za dodaniem informacji o godzinie meczu, której z jaki? dziwnych powodów nie umie?ci?em w wersji v1.0. Zamiast tego skupi?em si? na drobnych poprawkach. I tak:

1. Poprawki w plikach j?zykowych
  2. Po zako?czeniu nast?pnego meczy, jest on usuwany z bazy danych
  3. Zmiana w instalacji tabel z TYPE na ENGINE

W zwi?zku ze zmian? typu tabel, posiadacze starych wersji proszeni s? o uprzednie odinstalowanie wtyczki, i zainstalowanie jej ponownie. Inn? wa?n? kwesti? jest kodowanie skryptu, które wspiera UTF-8. By skrypt dzia?a? poprawnie w formacie ISO, nale?y podmieni? plik z katalogu class, z plikiem z katalogu iso.

Skrypt jest jak na razie w fazie testów, i je?eli nie znajd? si? w nim jakie? powa?ne b??dy zostanie umieszczony na github.com. Zapraszam do testowania.
Paczka znajduje si? w pierwszym po?cie.
Edytowane przez Chemikpil dnia 24.04.2011 13:02:20

www.chemikpil.pl
Rafee
Chemikpil napisa?/a:
kapsel007 napisa?/a:
Ju? dzia?a, dzi?ki.

W pliku templates/lastAndNextMatch.phtml masz linie 4 i 5 (powinny by? linki). W pierwszym usu? klas? activ, a w drugim j? nadaj.

Napis "Nast?pny mecz" wtedy jest aktywny, ale u mnie widnieje dalej ostatni mecz...

Chemikpil
Zamie? jeszcze w css/match-box.css ostatni? deklaracje na t?:

www.chemikpil.pl
TheGuziol
Witam.
Testowa? ju? kto? t? poprawk? ?

Ja zainstalowa?em, ale co? jest nie tak. Ta godzina nie jest poprawnie powi?zana chyba. Po wpisaniu godziny, w nast?pnym meczu. Mecz od razu przekierowuje jak do "Ostatniego spotkania" ....

+ Edit:
Teraz przy próbie dodania meczu wyskakuje b?ad :

Edytowane przez TheGuziol dnia 25.04.2011 22:25:48

mmtskwidzyn.w8w.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl