ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 22

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Aktualizacja strony z v6.xx do v7.xx
Pieka
kar13 napisa?/a:
...Mo?na temu jako? zaradzi??

Mozna, wystarczy poprawnie zaimportowac baze, ktora wczesniej powinna byc rownie poprawnie wyeksportowana. Jesli masz mala strone to najlatwiej dla Ciebie bedzie wykonac eksport z poziomu PA strony.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 02:27:34
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
kar13
Dodam ?e aktualizowa?em z 6.0.303 do 7.05 krok po kroku. I jak przenosi?em po aktualizacji z próbnego serwera (na którym aktualizowa?em) na docelowy to importowa?em baze po aktualizacji z serwera próbnego. Czy to oznacza ?e moge do tego nowego fusiona zaimportowa? star? baze któr? kiedy? mia?em na 6.00.303? Nie rozwali mi stronki?

Aha i zarówno eksport jak i import dokonywa?em za pomoc? MySQL Front
Edytowane przez kar13 dnia 16.03.2009 15:12:31

www.ustanow.pl
zwierz76
Aktualizacja zmienia struktur? bazy danych je?li zaimportujesz star? baz? do nowego serwisu to ... Bum!!!!! Nie polecam, mo?esz (testowo) podpi?? do strony produkcyjnej baz? z próbnego serwera tylko wersja musi pasowa? (strony do bazy).
Edytowane przez Pieka dnia 17.03.2009 22:48:26

Kamas2008
S?uchajcie, mam problem moja siostra nie op?aci?a serwera za stronk? i usun?li jej serwer. Mia?a stron? postawion? na fusionie 6, teraz na nowy serwer chce ?eby jej wgra? wersje 7, ale baza danych jest z 6... czy da?by kto? rad? przekonwertowa? mi baz? z PF 6 na 7?
Ja niestety nie mog? tego zrobi? bo mam za wolny internet - wgranie na ftp plików fusiona 6 a potem 7 zajmie co najmniej pó? dnia :/
Dlatego je?li znajdzie si? kto? tak mi?y i mi to zrobi b?d? dozgonnie wdzi?czny! Kontakt pod numerem gg: 650300 (jestem cz?sto na niewidocznym) Smile Baza jest niewielka skompresowana wa?y 561 KB.

bartek124
Po co wgrywa? pliki v6? Wgrywasz v7, a baz? star?. Odpalasz update i baza si? konwertuje do v7.

Je?li nie by?o du?ych modyfikacji, to powinno obej?? si? bez wi?kszych problemów.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
kar13
No wi?c wgrywa?em t? baze kilka razy zmieniaj?c kodowanie i nic :/ . B?agam móg?by mi kto? pomóc lub powiedzie? jak zrobi? ?eby te polskie znaki mi wróci?y?

Pieka mo?esz rozwin?? swoj? wypowiedz? Czy podczas importu trzba zmieni? kodowanie (docelowo jest latin2)? M?cze sie z tym ju? kilka dni, wszystko dzia?a tylko te polskie znaczki :/

www.ustanow.pl
Pieka
Jesli w wyeksportowanej bazie masz znaki zapytania lu jest totalnie zakrzaczona to nic z tym nie zrobisz. Zakladajac jednak, ze masz ja poprawnie wyeksportowana, musisz teraz podczas importu uzyc wlasciwego kodowania. Sprawdz latin1 oraz utf8, a nastepnie w razie niepowodzenia system binarny.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
radomoaza
Pieka napisa?/a:
4. Wy??czamy i usuwamy wszystkie dodatkowe panele i wtyczki, o ile nie mamy ich nowych wersji posiadaj?cych mo?liwo?? aktualizacji (te które nie zosta?y dostarczone razem z paczk? PHP-Fusion).

Sporo wtyczek jest juz w wersjach na v7, wystarczy poszukac m.in. u nas na forum.

Czyli dane z wtyczek zostan? usuni?te?
Posiadam wtyczk? Kroax z do?? sporym zasobem filmów i po aktualizacji z racji usuni?cia wtyczki te dane utrac?? Mam aktualizacj? wtyczki do wersji 7 tylko co z danymi z tej wtyczki? Te same w?tpliwo?ci mam odno?nie wtyczki "Event Calendar" gdy? tam równie? mam spory zasób danych i nie chcia?bym ich straci? po aktualizacji.

Pieka
Z tego, co kojarze, obie wtyczki posiadaja opcje aktualizacji lub importu. Przeczytaj ich readme.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
radomoaza
Zgadza si?. Szuka?em i aktualizacje s?. Tylko teraz pytanie co z danymi z bazy je?li zgodnie z instrukcj? przed aktualizacj? Fusiona nale?y odinstalowa? wszystkie wtyczki. Wówczas dane zostan? utracone i moje pytanie czy mo?na dane powi?zane z wtyczk? zachowa? w nowej wersji. Nale?y wyeksportowa? tabel? powi?zan? z wtyczk?? Pewnie nie b?dzie dzia?a? po imporcie...

Pieka
Sam mnie cytowales, wiec przeczytaj dokladnie ten tekst, a odpowiedz sama przyjdzie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
radomoaza
Czyli te do których mamy aktualizacj? nie odinstalowujemy ale uaktualniamy po aktualizacji fusiona?
Edytowane przez ICEK dnia 29.03.2009 19:39:33

Pieka
radomoaza napisa?/a:
Czyli te do których mamy aktualizacj? nie odinstalowujemy ale uaktualniamy po aktualizacji fusiona?

Amen.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Mazter
Z v6.01.11 aktualizowa?em wed?ug instrukcji i wszystko by?o bez problemów dopiero gdy nadszed? czas na zalogowanie si?...

Podaje has?o (poprawne) i dostaj? informacj?:

"Nieprawid?owa nazwa u?ytkownika lub has?o."

Nie mog? si? zalogowa? Sad
Edytowane przez Chemikpil dnia 02.04.2009 19:36:44

Pieka
Kolega ma problemy z czytaniem? W tematach przyklejonych, ktorych jest raptem kilka, znajduje sie poprawnie i logicznie nazwany temat bezposrednio dotyczacy opisywanego problemu: http://www.php-fu...d_id=23611.
Nastepnym razem nie bede tak mily i post po prostu usune.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
cypiss
A co jak zrobi?em wszystko jak nale?y, ale nie moge sie zalogowa??
Edytowane przez Chemikpil dnia 11.05.2009 15:19:31

Pieka
cypiss napisa?/a:

Moze jednak poszukasz nim cos napiszesz? Prosze: http://www.php-fu...d_id=23611
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
cypiss
Pieka napisa?/a:
cypiss napisa?/a:

Moze jednak poszukasz nim cos napiszesz? Prosze: http://www.php-fu...d_id=23611
Faktycznie, moje niedopatrzenie - sorry za problem!

P.S. Tak to jest jak sie tu przesiaduje raz na jaki? czas...
Edytowane przez Chemikpil dnia 11.05.2009 22:32:01

JrQ-
A ja mam pytanie. Czy dysponuj?c sam? baz? w starszej wersji php fusion(niewiele starsz?) mog? j? zaktualizowa? do CORE PL v.7?

khaman
Jak masz sam? baze zainstaluj v6 i zrób aktualizacj? do v7. To najlepszy prawid?owy sposób.
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl