ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Losowa fotka v7 - slideshows random photo panel
totem098
1) co zrobi? aby miniaturka w slideshow miala margines od góry taki jak z boków, albo by?a wy?rodkowana w polu panelu
2) gdzie zmieni? t?o panelu

Smile to co chc? zmienic jest na www.stajniapomera... (na koniach znam si? lepiejWink)

PW od moderatora:
  1. Brak Stopki! - chemix 31.05 - 12:27

Edytowane przez totem098 dnia 22.05.2009 22:49:25

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 09:27:22
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
WujekGREG
Witam próbowa?em zmusi? t? wtyczke do wspó?pracy z usergallery, jednak nie udalo mi si?. Czy móg?by kto? pochwali? si? umiej?tno?ciami? Wink
Edytowane przez hoopak dnia 31.05.2009 10:37:04

www.gdzie-bylem.pl
baron17
Witam ,
Mo?ecie mi powiedzie? jak zmieni? rozmiar tej wtyczki gdy? na stronie u mnie jest ona za du?a a obrazki do niej za ma?e :/
Dzi?ki z góry.
Edytowane przez baron17 dnia 24.08.2009 10:35:47

VjBro
Witam.
Dlaczego nie wy?wietla mi miniaturki zdj?cia z albumów o id wiekszym ni? 9?
Z góry dzieki .
Edytowane przez Pieka dnia 11.09.2009 20:50:40

www.polskowola.eu
Pieka
Moze dlatego, ze brak takowego albumu? Widze najwyzszy o id=8.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
VjBro
Pieka napisa?/a:
Moze dlatego, ze brak takowego albumu? Widze najwyzszy o id=8.

Moze nie na tej stronie patrzy?e?, drugi link z sygnaturki na tej stronie Jest 8 albumów ale najwy?szy album ma id 10 (albumy nie s? uporz?dkowane wed?ug id).

W panelu pokazuje si? nazwa zdj?cia bez miniaturki.
VjBro dodał/a następującą grafikę:
photo.jpg

Edytowane przez VjBro dnia 12.09.2009 12:46:20

www.polskowola.eu
Pieka
Sprawdzilem ponownie zalaczona przeze mnie paczke i wszystko jest ok. Zatem wine ponosisz Ty. Modyfikowales jak widze pliki panela i stad masz aktualnie problemy z wyswietlaniem miniaturek albumow, co widac po ich linkach:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jak widzisz brakuje numeru albumu:

Nadpisz pliki pobranymi z paczki zalaczonej przeze mnie. Wczesniej jednak dla pewnosci sprawdz inny efekt.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
puszczykos
Witam, jak zwi?kszy? rozmiar losowej fotografii i zlikwidowa? ten bia?y prostok?t pod ni? (gdzie m.in. pisze z jakiego albumu). Pozdrawiam

KodiMaster
shaiboos napisa?/a:
Klikam na miniaturk? wy?wietlan? w panelu losowej fotografii i przenosi mnie do tej?e fotografii do galerii. A jak zrobi?, ?eby po klikni?ciu na miniaturk? otwiera?o si? zdj?cia za pomoc? HS Gallery? Lub zamiast samego zdj?cia, ?eby otwiera? si? album, z którego pochodzi te zdj?cie - równie? w HS Gallery.

Nikt nie udzieli? odpowiedzi na to pytanie wi?c od?wie?am.
Wie kto? jak to zrobi??

Pinhead
puszczykos napisa?/a:
Witam, jak zwi?kszy? rozmiar losowej fotografii i zlikwidowa? ten bia?y prostok?t pod ni? (gdzie m.in. pisze z jakiego albumu). Pozdrawiam

Rozmiar miniatur jest pobierany z ustawie?, jakie wpisa?e? do ustawie? galerii w PA. Je?eli zwi?kszysz rozmiar miniatur, zamiast np 100x100px, na inny, Losowa Fotka b?dzie wy?wietla? w?asnie taki - z tym ?e pami?taj, ?e wtedy te? zmianie ulegn? inne miniattury w samych albumach w photogallery.
Co do prostok?ta z nazw? - w ustawieniach tej wtyczki w PA masz mo?liwo?? ustawienia koloru wy?wietlania, zarówno linka do fotki jak i barwy pola.
Dobierz taki, w jakim jest t?o panela, wtedy po prostu to pole przestanie by? widoczne.

www.altergothic.pl
lui
Po zainstalowaniu tej wtyczki wszystko ?adnie dzia?a ale.... Panel, w którym pokazuj? si? losowe fotki ma nazw? "Losowa fotografia". Jak zmieni? te nazw? na inn??

www.lui.ugu.pl
khaman
Zapewne w katalogu infusions i dalej katalogu tej wtyczki b?dzie katalog locale a w nim Polish.php lub z ko?cówk? utf, w zale?no?ci od wersji.

I tam wyedytuj:

Edytowane przez khaman dnia 02.10.2009 14:44:23
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

lui
khaman napisa?/a:
Zapewne w katalogu infusions i dalej katalogu tej wtyczki b?dzie katalog locale a w nim Polish.php lub z ko?cówk? utf, w zale?no?ci od wersji.

I tam wyedytuj:

Tak. Dzia?a. Dzi?ki za help.
BTW: Nie widz? tego ko?a ratunkowego aby da? "pomóg?". Gdzie to jest?
Edytowane przez lui dnia 02.10.2009 18:16:42

www.lui.ugu.pl
encelados
Witam!
A ja chcia?bym w php-fusion (7.0), w panelu ustawionym na ?rodku u góry - losowo wy?wietla? fotk? (nie miniatur?!) o wymiarach zawsze 750x600 px i bez ?adnych efektów, linków, napisów, itp. Fotka mia?aby si? zmienia? przy ka?dym prze?adowaniu strony.

Próbowa?em osi?gn?? ten efekt za pomoc? najprostszego "rotatora" grafiki wklejaj?c jako "content" nowego panelu kod php:

Jednak ten kod dzia?a tylko na zwyk?ej dodanej stronie (viewpage.php?page_id=ile?tam) - a w nowo dodanym panelu php-fusion wyskakuj? b??dy sk?adni.

Czy istnieje jaka? wtyczka, która umo?liwi?aby mi osi?gni?cie zamierzonego celu?
Ewentualnie - jak spowodowa? aby w/w kod php chcia? dzia?a? w nowo dodanym panelu?
Czy w nowo dodanym panelu mo?na jako? wy?wietli? zawarto?? innej strony www (wewn?trznej "viewpage.php?page_id=ile?tam" lub zewn?trznej w formacie html albo php)? - Próbowa?em z dodatkowym plikiem php umieszczonym na serwerze - ale to rozwi?zanie dzia?a tylko w przegl?darce Chrome z Google. IE i Firefox nie wy?wietlaj? nic...

Pozdrawiam i licz? na Wasz? pomoc
:)

Wiadomo?? doklejona:
Witam ponownie!

Ju? uda?o mi si? osi?gn?? zamierzony cel. Raczej przypadkowo - metod? "prób i b??dów" - bo jestem przedszkolakiem je?li chodzi o php.

Czyli: w php-fusion (7.0), w panelu ustawionym na ?rodku u góry - losowo wy?wietlaj? si? fotki z folderu na serwerze. Poniewa? panel sam dostosowuje swoje wymiary do fotki - wymiary w zasadzie oboj?tne (w moim przypadku ze wzgl?du na uk?ad strony szeroko?c fotek nie przekracza 750 px). Fotki w panelu zmieniaj? si? losowo przy ka?dym prze?adowaniu strony.

Gdyby kto? by? zainteresowany takim rozwi?zaniem - to dodaj?c nowy panel nale?y usun?? ca?kowicie jego domy?ln? zawarto?? - czyli:

i w to miejsce wklei? nast?puj?cy kod (nie myli? i nie zamienia? znaku apostrofu ' ze znakiem cudzys?owu "):

W miejsce url obrazka wstawiamy oczywi?cie lokalizacj? i nazw? pliku z obrazkiem na serwerze.
Np: "/images/fotka1.jpg".
W przyk?adzie powy?ej jest 5 obrazków ale mo?e ich by? dowolna ilo??.

Jak to dzia?a mo?na zobaczy? na g?ównej stronie:
www.primacharter-...

Pozdrawiam B)
Edytowane przez encelados dnia 21.10.2009 12:23:51

Broother
Mam problem z t? wtyczk?, mianowicie wrzuci?em na FTP, zainstalowa?em, a panela w "Zarz?dzaniu panelami" nie ma. To znaczy, ?e trzeba go utworzy?? Co trzeba wpisa??

Pozdrawiam.

wiesiek
Z tego co sprawdzi?em w tym temacie s? dwie wersje wtyczki.I tak ta dodana przez Piek? na stronie gdzie nikt nie jest zalogowany wy?wietla zdj?cia z albumów dost?pnych tylko dla go?ci i chyba tak powinno by?, natomiast wersja dodana przez Wooya wy?wietla wszystkie zdj?cia z albumów, i te które s? dla go?ci jak te? te które s? dla grupy u?ytkowników jak i pozosta?ych grup dost?pnych tylko po zalogowaniu.Czy kto? móg?by to poprawi?. Wydaje mi si?, ?e to si? przyda nie tylko mi.Pozdrawiam.

http://cwns.5v.pl
Pieka
Edytuj plik slideshows_random_photo_panel.php, znajdz w zapytaniu:

i po oddzielajac spacja wstaw ponizszy kod:

Reasumujac, zapytanie ma wygladac tak:

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
wiesiek
Po tej poprawce wszystko dzia?a w nale?ytym porz?dku.Dzi?kuj? za szybk? i skuteczn? pomoc.

http://cwns.5v.pl
TUROK
U?ywam slideshows_random_photo_panel na skórce Ankaraspor
Link http://pielgrzymk...

Chcia?bym o ile to mo?liwe aby wy?wietlane losowo obrazki by?y pobierane
nie z miniatur tylko z oryginalnego obrazka a nast?pnie skalowane do wielko?ci
panela w którym si? wy?wietlaj? ..
Zgodnie z opisem innego posta próbowa?em ten efekt uzyska? poprzez edycje plików:
fade_include.php oraz slideshows_random_photo_panel.php i zmian?
w tych plikach:

na

Niestety jedyne co osi?gn??em to brak obrazków w panelu "losowa fotografia"
Czy kto? ma jaki? pomys? na zape?nienie przynajmniej w pionie panelu
losow? fotografi? skalowan? nie z miniatury a z g?ównego obrazka galerii ?

Je?li nie da si? tego zrobi? to prosi?bym o informacj? jak wy?rodkowa? fotki
w pionie i poziomie wy?wietlane w tym panelu ..

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 28.11 - 22:31

Edytowane przez Pieka dnia 25.09.2010 01:19:05

celek
Zainstalowa?em wtyczk? na localhost ale otrzymuj? taki komunikat:

Co mam zrobi? aby wtyczka dzia?a?a?
Przepraszam za takie naiwne pytanie, ale jestem zielony.

PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - Pieka 25.09 - 01:18

Edytowane przez Pieka dnia 25.09.2010 01:18:50

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl